ΓΔ: 865.5 -0.18% Τζίρος: 16.76 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:01:43 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstocks

Foodlink: Εξαγορά του 55% της «Γενικές Μεταφορές» έναντι 1,91 εκατ.

Η απόκτηση του 55% ολοκληρώθηκε χθες, με την εξαγορά ποσοστού 23,57% του υφιστάμενου μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, καθώς η Foodlink κατείχε ποσοστό 31,43% σύμφωνα με προγενέστερες ανακοινώσεις της.

Την εξαγορά πλειοψηφικού ποσοστού 55% της εταιρείας «Γενικές Μεταφορές» ανακοίνωσε η Foodlink με χρηματιστηριακή της ανακοίνωση. Το συνολικό τίμημα για την απόκτηση αυτή ανήλθε σε 1,91 εκατ. ευρώ. Η «Γενικές Μεταφορές» προσφέρει ένα πλήρες φάσμα υπηρεσιών μεταφορών και Logistics με ισχυρή παρουσία στα Logistics ένδυσης και υπόδησης. Σύμφωνα με την ανακοίνωση:

Η Εταιρεία «ΦΟΥΝΤΛΙΝΚ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΩΝ», ανακοινώνει στο επενδυτικό κοινό την εξαγορά πλειοψηφικού ποσοστού, 55% της εταιρείας «ΓΕΝΙΚΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ – ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ».

Η εταιρεία ΓΕΝΙΚΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΑΘΗΝΑΪΚΗ Α.Ε. δραστηριοποιείται στο χώρο των εθνικών μεταφορών από το 1969. Με υποκαταστήματα στις μεγαλύτερες ελληνικές πόλεις και ένα ευρύ δίκτυο αντιπροσώπων και ανταποκριτών, προσφέρει ένα πλήρες φάσμα υπηρεσιών μεταφορών και Logistics με ιδιαίτερα ισχυρή παρουσία στα Logistics Ένδυσης και Υπόδησης.

Η εταιρεία διοικείται από πενταμελές Διοικητικό Συμβούλιο, τα τρία μέλη του οποίου προτάθηκαν από την ΦΟΥΝΤΛΙΝΚ Α.Ε. και εκλέχθηκαν από την Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Μετόχων της 24ης Σεπτεμβρίου 2021.

Η απόκτηση του 55% ολοκληρώθηκε την 10η Νοεμβρίου 2021, με την εξαγορά ποσοστού 23,57% του υφιστάμενου μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, καθώς η ΦΟΥΝΤΛΙΝΚ Α.Ε. κατείχε ποσοστό 31,43% σύμφωνα με προγενέστερες ανακοινώσεις της.

Το συνολικό τίμημα για την απόκτηση του 55% της εταιρείας ανήλθε σε 1.910.700,00 Ευρώ εκ των οποίων 1.460.700,00 Ευρώ αποτελεί τίμημα εξαγοράς μετοχών και 450.000,00 Ευρώ αποτελούν εισφορά για την συμμετοχής της Εταιρείας στην Αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου της ΓΕΝΙΚΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΑΘΗΝΑΪΚΗ Α.Ε. η οποία αποφασίστηκε κατά την Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Μετόχων της 24ης Σεπτεμβρίου 2021. Η χρηματοδότηση του καταβληθέντος τιμήματος έγινε από τα Ίδια Κεφάλαια της Εταιρείας.

Για την πληρέστερη ενημέρωση του επενδυτικού κοινού, η Εταιρεία θα προβεί σε έκδοση Πληροφοριακού Σημειώματος, σύμφωνα με το άρθρο 13 παρ. 4 του Κανονισμού Λειτουργίας της Εναλλακτικής Αγοράς.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Foodlink: Πώς θα πραγματοποιηθεί η εξαγορά του 55% της Γενικές Μεταφορές

Η Foodlink με ανακοίνωση της στο Χρηματιστήριο πληροφόρησε το επενδυτικό κοινό σχετικά με την απόκτηση του 55% των μετοχών της εταιρείας Γενικές Μεταφορές αντί ενός τιμήματος που ανέρχεται σε 1.910.700 ευρώ.
teamviewer
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Συνεργασία TeamViewer με SAP για βελτίωση των διαδικασιών logistics

Η εφαρμογή που δημιουργήθηκε θα μπορεί μέσω λειτουργιών επαυξημένης πραγματικότητας να παρέχει στους εργαζομένους δεδομένα που θα βελτιώσουν τις επιλογές τους και να μειώσουν σε μηδενικά ποσοστά τα σφάλματα.