ΓΔ: 944.64 -1.22% Τζίρος: 62.80 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shuterstock

Κερδίζει έδαφος στην ελληνική αγορά η πλατφόρμα About You

Η διοίκηση του ομίλου αποδίδει τις θετικές επιδόσεις στις συνεχείς αναβαθμίσεις στο online κατάστημα αλλά και στις συνεργασίες με influencers, όπως τα μοντέλα Kendall Jenner και Leni Klum.

Εντυπωσιακή αύξηση πωλήσεων κατά 48% αναμένει για φέτος η πλατφόρμα ηλεκτρονικών αγορών About You, η οποία πρόσφατα εισήλθε και στην ελληνική αγορά. Σε συνέχεια θετικών επιδόσεων κατά το πρώτο τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης, ο ευρωπαϊκός όμιλος e-commerce κατέγραψε αύξηση πωλήσεων κατά 53,3% το δεύτερο τρίμηνο του έτους συγκριτικά με πέρσι, καταγράφοντας έσοδα ύψους 395,6 εκατ ευρώ, ενώ ενισχυμένος κατά 59,4% είναι ο τζίρος συνολικά το πρώτο εξάμηνο του 2021, συγκριτικά με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, αγγίζοντας τα 817,7 εκατ ευρώ. Πλέον, ο ευρωπαϊκός όμιλος αναμένει ετήσια έσοδα ύψους 1,7 δισ. ευρώ για φέτος, χάρη και στην επέκταση του σε νέες αγορές της γηραιάς ηπείρου.  

Η διοίκηση του ομίλου αποδίδει τις θετικές επιδόσεις στις συνεχείς αναβαθμίσεις στο online κατάστημα αλλά και τις συνεργασίες για την δημιουργία αποκλειστικών συλλογών που η πλατφόρμα έχει συνάψει με influencers, όπως τα μοντέλα Kendall Jenner και Leni Klum. Συνέπεια αυτών των ενεργειών είναι η αύξηση των ενεργών πελατών της πλατφόρμας κατά 34,1%, σε συνολικά 9,7 εκατ. άτομα, το τελευταίο δωδεκάμηνο, αλλά και η αύξηση του μέσου όρου συχνότητας παραγγελιών κατά 7,6% καθώς και της αξίας των παραγγελιών κατά 5,3%, στα 58 ευρώ κατά μέσο όρο περίπου. Αξίζει να σημειωθεί ότι τουλάχιστον 500.000 καταναλωτές στην χώρα μας και άνω του 1,5 εκατ. στην Ιταλία επισκέφθηκαν την πλατφόρμα κατά το λανσάρισμα της, περαιτέρω εδραιώνοντας την αναγνωρισιμότητα του brand.

Η About You σταδιακά περιορίζει και τις απώλειες σε επίπεδο αποτελεσμάτων EBITDA, με το περιθώριο προσαρμοσμένου EBITDA να βελτιώνεται σε -3.3% το δεύτερο τρίμηνο φέτος, από -5% το αντίστοιχο περσινό διάστημα και συνολικά το αποτέλεσμα να είναι ζημιές 13,1 εκατ. ευρώ. Αντίστοιχα και στο πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, το περιθώριο προσαρμοσμένου αποτελέσματος EBITDA βελτιώθηκε σε -3,1% από -4,6% πέρσι. Ως εκ τούτου, για φέτος ο όμιλος αναμένει αρνητικό αποτέλεσμα EBITDA συνολικού ύψους 70 εκατ. ευρώ, σχεδιάζοντας παράλληλα να επενδύσει σημαντικό τμήμα των αυξημένων εσόδων του για την αναβάθμιση των τεχνολογικών υποδομών του. 

H γερμανική πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου About You διαθέτει περισσότερα από 2.000 εμπορικά σήματα ένδυσης, υπόδησης και αξεσουάρ, σε 26 πλέον ευρωπαϊκές αγορές. Μερικά από τα  πασίγνωστα brands που περιλαμβάνει είναι τα Nike, Adidas, Levi’s, Calvin Klein, Puma και Guess, και πολλά ακόμη, σε κατηγορίες από ρούχα και παπούτσια έως αξεσουάρ, μαγιώ και εσώρουχα. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τριπλασιασμός ηλεκτρονικών πωλήσεων για τα Αττικά Πολυκαταστήματα

Η εκτίναξη των μεγεθών του ηλεκτρονικού καταστήματος του ομίλου αποδίδεται στην στροφή των καταναλωτών στο ψηφιακό κανάλι και στον εμπλουτισμό της προϊοντικής γκάμας. Στο -30% η πτώση πωλήσεων για το 2020.
Praktiker
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Praktiker: Σχέδια για νέα καταστήματα, στόχος η ενδυνάμωση του brand

Ανακάμπτουν φέτος οι πωλήσεις της αλυσίδας μετά τις δυσκολίες του 2020, ενώ βασικός στόχος είναι η αύξηση της πιστότητας των πελατών. Αξιολογούνται εναλλακτικές λύσεις για ίδρυση νέων καταστημάτων.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Φουρλής: Το νέο εγχείρημα στο λιανεμπόριο και η επιστροφή σε ανάπτυξη

Σε ανάπτυξη εμπορικής παρουσίας με έμφαση στο ηλεκτρονικό εμπόριο στοχεύει ο όμιλος. Μέσα στο 2022 η εισαγωγή της Trade Estates στο Χρηματιστήριο. Δυναμική επέκταση των αλυσίδων τον επόμενο χρόνο.
kalogirou
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Εξάμηνο ανάκαμψης για την Καλογήρου μετά τη μεγάλη πτώση του 2020

Αυξημένα κατά 10,4% τα έσοδα της εταιρείας υποδημάτων το α' εξάμηνο του 2021, ενώ τον προηγούμενο χρόνο κατέγραψε μείωση πωλήσεων κατά 32,5% και αυξημένες ζημιές. Στόχος η εξυγίανση του ισολογισμού.