ΓΔ: 867.71 -0.42% Τζίρος: 153.21 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Από ρεκόρ σε ρεκόρ το λιμάνι του Πειραιά

Μέχρι και τα 5,5 εκατομμύρια κοντέινερ ενδέχεται να φτάσει η κίνηση των εμπορευματοκιβωτίων στο λιμάνι του Πειραιά, αριθμός που αν επιβεβαιωθεί θα αποτελεί άλλο ένα ρεκόρ για το λιμάνι.

Η κίνηση των εμπορευματοκιβωτίων στο λιμάνι του Πειραιά μπορεί να φτάσει τα 5,5 εκατομμύρια κοντέινερ για το σύνολο του 2019, σημειώνοντας ένα νέο ρεκόρ για το λιμάνι, αλλά και την τέταρτη συνεχόμενη χρονιά ανόδου.

Αν και διάφοροι παράγοντες του διεθνούς εμπορίου θα καθορίσουν τον ακριβή αριθμό των εμπορευματοκιβωτίων που θα περάσουν από τον Πειραιά μέχρι την λήξη της χρονιάς, παράγοντες του λιμανιού εκτιμούν, ότι το 2019 μπορεί να κλείσει με 5,5 εκατομμύρια TEU, σημειώνοντας αύξηση της τάξεως του 12% από πέρυσι. Το 2016, ο αριθμός ήταν κάτω από τα 4 εκατομμύρια.

Υπενθυμίζεται, ότι σε ανακοίνωση της τη Δευτέρα, η ΟΛΠ γνωστοποίησε πως η συνολική διακίνηση έφτασε τα 5 εκατομμύρια για το τρέχον έτος, φέρνοντας πιο κοντά το λιμάνι του Πειραιά στην πρώτη θέση στη Μεσόγειο και πιθανότατα ανάμεσα στα 4 πρώτα λιμάνια της Ευρώπης.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ενώσεις και φορείς ζητούν την εύρυθμη λειτουργία του λιμανιού του Πειραιά

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά και άλλοι φορείς έχουν ήδη ξεκινήσει ενέργειες για να απαιτήσουν από την κυβέρνηση να λάβει μέτρα για την αποκατάσταση της κατάστασης και την αποφυγή των αρνητικών επιπτώσεων στην οικονομία και αγορά.