ΓΔ: 1033.44 0.37% Τζίρος: 106.43 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Από ρεκόρ σε ρεκόρ το λιμάνι του Πειραιά

Μέχρι και τα 5,5 εκατομμύρια κοντέινερ ενδέχεται να φτάσει η κίνηση των εμπορευματοκιβωτίων στο λιμάνι του Πειραιά, αριθμός που αν επιβεβαιωθεί θα αποτελεί άλλο ένα ρεκόρ για το λιμάνι.

Η κίνηση των εμπορευματοκιβωτίων στο λιμάνι του Πειραιά μπορεί να φτάσει τα 5,5 εκατομμύρια κοντέινερ για το σύνολο του 2019, σημειώνοντας ένα νέο ρεκόρ για το λιμάνι, αλλά και την τέταρτη συνεχόμενη χρονιά ανόδου.

Αν και διάφοροι παράγοντες του διεθνούς εμπορίου θα καθορίσουν τον ακριβή αριθμό των εμπορευματοκιβωτίων που θα περάσουν από τον Πειραιά μέχρι την λήξη της χρονιάς, παράγοντες του λιμανιού εκτιμούν, ότι το 2019 μπορεί να κλείσει με 5,5 εκατομμύρια TEU, σημειώνοντας αύξηση της τάξεως του 12% από πέρυσι. Το 2016, ο αριθμός ήταν κάτω από τα 4 εκατομμύρια.

Υπενθυμίζεται, ότι σε ανακοίνωση της τη Δευτέρα, η ΟΛΠ γνωστοποίησε πως η συνολική διακίνηση έφτασε τα 5 εκατομμύρια για το τρέχον έτος, φέρνοντας πιο κοντά το λιμάνι του Πειραιά στην πρώτη θέση στη Μεσόγειο και πιθανότατα ανάμεσα στα 4 πρώτα λιμάνια της Ευρώπης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΟΛΠ: Υπογραφή τριετούς συλλογικής σύμβασης εργασίας για τους λιμενεργάτες

Η νέα σύμβαση προβλέπει σταδιακές αυξήσεις για τρία χρόνια καθώς και πρόσθετες παροχές, ενώ ο διάλογος της Ένωσης Λιμενεργατών και της διοίκησης του Οργανισμού διεξήχθη σε καλό κλίμα.
ΟΛΠ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΟΛΠ: Στον Πειραιά το Viking Sky, το πρώτο κρουαζιερόπλοιο του 2023

Δυναμική φαίνεται να είναι στο σύνολό της η φετινή χρονιά για τον κλάδο της κρουαζιέρας στο λιμάνι Πειραιά, καθώς σύμφωνα με τις προκρατήσεις αναμένονται 786 αφίξεις και αύξηση 16% στις συνολικές αφίξεις.
Akinita-Real Estate
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Γιατί «ποντάρει» η Premia Properties σε ακίνητα για φοιτητικές κατοικίες

Νέα επένδυση στην Ξάνθη σε ακίνητο που θα λειτουργήσει ως φοιτητική εστία, ενώ έχουν γίνει ήδη κινήσεις σε Αθήνα, Πάτρα και Θεσσαλονίκη. Σταθερές αποδόσεις υπόσχεται ο τομέας φοιτητικών κατοικιών.
OLP, Perama, naupigoepiskeuastiki - zwni
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τελείωσαν οι εργασίες του ΟΛΠ για αναβάθμιση υποδομών στο Πέραμα

Οι εργασίες αποτελούν τμήμα της δεύτερης φάσης του ευρύτερου έργου βελτίωσης των υποδομών στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη Περάματος και περιλάμβαναν την πλήρη αντικατάσταση του κρηπιδώματος.