ΓΔ: 1218.65 -0.52% Τζίρος: 318.68 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Διπλάσια κέρδη προ φόρων για την AS Company στο εννέαμηνο του 2021

Τα κέρδη προ φόρων έφθασαν στα 2,67 εκατ. ευρώ, ενώ ο συνολικός κύκλος εργασιών ενισχύθηκε 4,6% για να διαμορφωθεί 12,9 εκατ. Δεν αναμένεται επίπτωση από πανδημία και αυξημένο ενεργειακό και μεταφορικό κόστος.

Υπερδιπλάσια κέρδη προ φόρων ανακοίνωσε για το εννεάμηνο η εταιρεία AS Company, ενώ παράλληλα τόνισε σε ανακοίνωσή της ότι δεν αναμένει αρνητική επίδραση τόσο από την αύξηση του ενεργειακού όσο και του μεταφορικού κόστους. 

Όπως τόνισε η εταιρεία τα κέρδη προ φόρων έφθασαν τα 2,67 εκατ. ευρώ με αύξηση 105,7% σε ετήσια βάση, με τον κύκλο εργασιών να ενισχύεται 4,6% στα 12,9 εκατ. ευρώ. 

Η ανακοίνωση της εταιρείας

Η AS ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ Η/Υ ΚΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ ΑΕ σε συνέχεια σχετικής επιστολής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς με αριθμό πρωτοκόλλου 2596/09.11.2021 ενημερώνει το επενδυτικό κοινό για τα βασικά οικονομικά μεγέθη κατά το Γ’ τρίμηνο της τρέχουσας χρήσεως 2021 και τις εν γένει εξελίξεις στην δραστηριότητα της. 

Ειδικότερα τα κρίσιμα οικονομικά μεγέθη του Ομίλου και της Εταιρίας το εννεάμηνο του 2021 διαμορφώθηκαν ως ακολούθως :

 

Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών για τον Όμιλο ανήλθε σε 12,909 εκ. ευρώ έναντι 12,348 εκ. ευρώ σημειώνοντας αύξηση +4,6%. Το Γ’ τρίμηνο του 2021 οι ενοποιημένες πωλήσεις σημείωσαν αύξηση + 25,6% έναντι του περσινού τριμήνου (σε απόλυτα μεγέθη +1.114 εκ. ευρώ ) και το EBIDTA αύξηση + 62,2% ( σε απόλυτα μεγέθη 0,573 εκ. ευρώ ) αποτέλεσμα της σταδιακής επανόδου της αγοράς στη κανονικότητα.

Τα βασικά οικονομικά μεγέθη παρουσίασαν σημαντική βελτίωση έναντι της αντίστοιχης περσινής περιόδου, ειδικότερα οι ενοποιημένες πωλήσεις του εννεαμήνου σημείωσαν άνοδο + 4,6% ( -6,9% το πρώτο εξάμηνο ) και ανήλθαν σε 12,9 εκ. ευρώ ενώ το EBIDTA σημείωσε άνοδο + 35,3% ( +2,16% το πρώτο εξάμηνο) και ανήλθε σε 2,5 εκ ευρώ .

Τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 2,671 εκ. ευρώ έναντι 1,298 εκ ευρώ της αντίστοιχης περιόδου ήτοι αύξηση +105,7%, με τα χρηματοοικονομικά έσοδα να έχουν σημαντική συνεισφορά στη βελτίωση της συνολικής κερδοφορίας ( +0,584 εκ. ευρώ). 

Τα ταμιακά διαθέσιμα και οι επενδύσεις σε άμεσα ρευστοποιήσιμα στοιχεία διαμορφώθηκαν ως ακολούθως:

 

Τραπεζικός δανεισμός δεν υφίσταται στο τέλος του εννεάμηνου 2021 για τον Όμιλο και την Εταιρία, γεγονός που πιστοποιεί την υγιή οικονομική κατάσταση. Τα συγκριτικά στοιχεία για το κεφάλαιο κίνησης (Απόθεμα και Απαιτήσεις από Πελάτες – Εμπορικές Υποχρεώσεις) διαμορφώθηκαν ως ακολούθως:

 

Το μικτό κέρδος των ενοποιημένων πωλήσεων διαμορφώθηκε στα ίδια σχεδόν επίπεδα με το αντίστοιχο περσινό διάστημα παρά την σημαντική άνοδο του κόστους των μεταφορικών που αύξησε το κόστος αγοράς των εμπορευμάτων, το οποίο όμως αντισταθμίσθηκε από τη θετική επίδραση της συναλλαγματικής ισοτιμίας EUR/USD με δεδομένο ότι η εταιρία πραγματοποιεί πολύ σημαντικό μέρος των εισαγωγών της με προέλευση τη Κίνα οι οποίες τιμολογούνται σε δολάριο ΗΠΑ (USD).

H επίδραση της πανδημίας είχε αρνητική επίπτωση στα οικονομικά αποτελέσματα του Α’ εξαμήνου 2021 που ο Όμιλος παρουσίασε μείωση πωλήσεων – 6,9% . Όσο αφορά το Β’ εξάμηνο του 2021 οι επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης και της πανδημίας εκτιμάται ότι θα έχουν μικρή επίδραση στα οικονομικά αποτελέσματα του Ομίλου, όμως η Διοίκηση διατηρεί επιφυλάξεις για τίς αρνητικές οικονομικές επιπτώσεις που θα προκαλέσει ενδεχόμενη επιδείνωση είτε της ενεργειακής κρίσης είτε της πανδημίας.

Η Διοίκηση εκτιμά ότι δεν υφίσταται μέχρι τη λήξη της τρέχουσας χρήσης οποιαδήποτε αβεβαιότητα ως προς την συνέχιση της δραστηριότητας, τις πωλήσεις και την εφοδιαστική αλυσίδα τόσο της Εταιρίας όσο και των λοιπών οντοτήτων που ανήκουν στον Όμιλο. Η Εταιρία διαθέτει ισχυρή ρευστότητα, διαθέσιμα τραπεζικά όρια χρηματοδότησης ενώ κίνδυνος επισφάλειας δεν υφίσταται μέχρι σήμερα. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

public
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Διαψεύδει ο όμιλος του Π. Γερμανού ότι ψάχνει αγοραστή για τα Public

Η Olympia Group αναφέρει ότι είναι αβάσιμα τα δημοσιεύματα περί συζήτησης με ενδιαφερόμενο και έναρξη due dilligence, ενώ ισχυρίζεται ότι αποδίδει καρπούς το σχέδιο μετασχηματισμού για να ξεπεραστούν τα ζημιογόνα αποτελέσματα.
Ravenna-Eidi-Spiti
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Όμιλος RAVENNA: Νέα επιχειρηματικά σχέδια στην ενέργεια και επενδύσεις

Η εταιρεία απασχολεί σήμερα περισσότερα από 225 άτομα ενώ οι εγκαταστάσεις της απλώνονται σε έκταση 68.500 τ.μ., από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη, με δυνατότητα να εξυπηρετούν τις ανάγκες των πελατών χωρίς καθυστέρηση.