ΓΔ: 851.2 -1.79% Τζίρος: 121.49 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
ellaktor_office
Τα κεντρικά γραφεία της Ελλάκτωρ. Πηγή: ellaktor.gr

Στο αρχείο από Kεφαλαιαγορά οι καταγγελίες για Reggeborgh - Μπόμπολα

Η Επιτροπή έκρινε ότι δεν υπήρξαν παραβιάσεις της χρηματιστηριακής νομοθεσίας από τις δύο πλευρές. Θα διερευνηθεί η σχέση της Reggeborgh με την Atlas.

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έβαλε στο αρχείο τις καταγγελίες των εφοπλιστών Μπάκου και Καϋμενάκη ότι είχε υπάρξει κρυφή συμφωνία μεταξύ της Reggeborgh με το Λεωνίδα Μπόμπολα στην Ελλάκτωρ για συντονισμένη δράση στις γενικές συνελεύσεις της εταιρείας.

Οι δυο εφοπλιστές, που βρίσκονται σε «πόλεμο» με τους Ολλανδούς μεγαλομετόχους της Ελλάκτωρ, είχαν προχωρήσει στις καταγγελίες, με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έπειτα από μήνες καθυστερήσεων να μην διαπιστώνει τελικά παραβάσεις της χρηματιστηριακής νομοθεσίας.  Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση αυτή ελήφθη με ψήφους 5-2.

Ωστόσο, η Επιτροπή θα συνεχίσει να διερευνά τη σχέση μεταξύ της Reggeborgh και του επίσης ολλανδικού fund Atlas, για την οποία καταγγέλλεται από πλευράς των εφοπλιστών ότι υπήρξε συντονισμός. Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έχει ζητήσει επιπλέον διευκρινίσεις από την Reggerborgh για την σχέση της με το ολλανδικό επενδυτικό fund.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ελλάκτωρ: Εγκρίθηκε το πρόγραμμα stock option για διοικητικά στελέχη

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η εταιρεία, οι δικαιούχοι του προγράμματος έχουν το δικαίωμα να αγοράσουν μετοχές της εταιρείας σε τιμή ίση με €1,678 που ήταν και η τιμή κλεισίματος την 12η Μαΐου 2022.
ellaktor_office
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Σημαντική βελτίωση μεγεθών για την Ελλάκτωρ το 2021, σε υψηλό 4ετίας το EBITDA

Ο κύκλος εργασιών το 2021 έφθασε στα 915,5 εκατ. ευρώ (+3%). Βελτίωση της εικόνας για όλους τους επιμέρους τομείς δραστηριότητας, με δραστικό περιορισμό ζημιών στις κατασκευές. Στα 2,5 δισ. το ανεκτέλεστο.