ΓΔ: 2076.71 0.95% Τζίρος: 212.97 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
ellaktor_office
Τα κεντρικά γραφεία της Ελλάκτωρ. Πηγή: ellaktor.gr

Στο αρχείο από Kεφαλαιαγορά οι καταγγελίες για Reggeborgh - Μπόμπολα

Η Επιτροπή έκρινε ότι δεν υπήρξαν παραβιάσεις της χρηματιστηριακής νομοθεσίας από τις δύο πλευρές. Θα διερευνηθεί η σχέση της Reggeborgh με την Atlas.

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έβαλε στο αρχείο τις καταγγελίες των εφοπλιστών Μπάκου και Καϋμενάκη ότι είχε υπάρξει κρυφή συμφωνία μεταξύ της Reggeborgh με το Λεωνίδα Μπόμπολα στην Ελλάκτωρ για συντονισμένη δράση στις γενικές συνελεύσεις της εταιρείας.

Οι δυο εφοπλιστές, που βρίσκονται σε «πόλεμο» με τους Ολλανδούς μεγαλομετόχους της Ελλάκτωρ, είχαν προχωρήσει στις καταγγελίες, με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έπειτα από μήνες καθυστερήσεων να μην διαπιστώνει τελικά παραβάσεις της χρηματιστηριακής νομοθεσίας.  Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση αυτή ελήφθη με ψήφους 5-2.

Ωστόσο, η Επιτροπή θα συνεχίσει να διερευνά τη σχέση μεταξύ της Reggeborgh και του επίσης ολλανδικού fund Atlas, για την οποία καταγγέλλεται από πλευράς των εφοπλιστών ότι υπήρξε συντονισμός. Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έχει ζητήσει επιπλέον διευκρινίσεις από την Reggerborgh για την σχέση της με το ολλανδικό επενδυτικό fund.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εξάρχου - Μπουλούτας
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η AKTOR εξαγόρασε πλήρως την ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις από την ΅Ελλάκτωρ

Ο Όμιλος AKTOR ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της εξαγοράς του 100% της ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις από τον Όμιλο ΕΛΛΑΚΤΩΡ έναντι 194,6 εκατ. ευρώ, ενισχύοντας τη θέση του στις υποδομές και διαμορφώνοντας ισχυρό χαρτοφυλάκιο έργων ΣΔΙΤ και παραχωρήσεων.
ellaktor_office
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ελλάκτωρ: Κέρδη 57 εκατ. το 2024, επιστροφή 147 εκατ. στους μετόχους

Ο όμιλος κατέγραψε κύκλο εργασιών 353,8 εκατ. το 2024, μειωμένο κατά 56% λόγω της μη ενσωμάτωσης του κλάδου Κατασκευής και της μη ενοποίησης της Αττικής Οδού για τους 3 τελευταίους μήνες του 2024.