ΓΔ: 1236.2 1.25% Τζίρος: 94.24 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

Noval Property: Από αύριο η δημόσια προσφορά για το πράσινο ομόλογο

Η δημόσια προσφορά θα διεξαχθεί από 30 Νοεμβρίου έως και 2 Δεκεμβρίου 2021, ενώ οι ομολογίες αναμένεται να εισαχθούν προς διαπραγμάτευση στις 7 Δεκεμβρίου 2021.

Η Noval Property με αφορμή την έναρξη της δημόσιας προσφοράς αύριο, 30 Νοεμβρίου 2021, για την έκδοση του πράσινου κοινού ομολογιακού δανείου, πραγματοποίησε εταιρική παρουσίαση, κατά τη διάρκεια της οποίας έγινε ενημέρωση σε εκπρόσωπους των μέσων ενημέρωσης , θεσμικούς επενδυτές και αναλυτές για τα στοιχεία της εταιρείας, καθώς και για τους όρους της έκδοσης του πράσινου κοινού ομολογιακού δανείου, όπως αυτοί περιλαμβάνονται στο από 24.11.2021 εγκεκριμένο Ενημερωτικό Δελτίο το οποίο έχει αναρτηθεί στις ιστοσελίδες της εταιρείας, του Χρηματιστηρίου Αθηνών, της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, των Συντονιστών Κυρίων Αναδόχων, των Κυρίων Αναδόχων και των Αναδόχων.

Η Noval Property είναι η δεύτερη μεγαλύτερη ελληνική ΑΕΕΑΠ. Το χαρτοφυλάκιο ακινήτων της Noval Property, το οποίο περιλαμβάνει 43 ακίνητα κατά κύριο λόγο στην Ελλάδα και επιλεκτικά στη Βουλγαρία, αποτελείται από κτίρια γραφείων, εμπορικούς χώρους, ξενοδοχεία και πρώην βιομηχανικά κτίρια συνολικής δομημένης επιφάνειας 453.000 τ.μ. περίπου. Η αξία αποτίμησης των ακινήτων την 30.06.2021 ήταν 389,7 εκατ. ευρώ.

Η Noval Property είναι θυγατρική της Viohalco στον κλάδο ακινήτων.

Πληροφορίες Έκδοσης

 • Έκδοση Πράσινου Κοινού Ομολογιακού Δανείου συνολικού ποσού έως 120 εκατ. ευρώ διάρκειας επτά ετών, διαιρούμενου σε έως 120.000 άυλες, κοινές, ανώνυμες ομολογίες.
 • Οι Ομολογίες θα διατεθούν προς κάλυψη μέσω Δημόσιας Προσφοράς με καταβολή μετρητών εντός της Ελληνικής Επικράτειας στο σύνολο του επενδυτικού κοινού, ήτοι σε ειδικούς και ιδιώτες επενδυτές, με χρήση της υπηρεσίας Η.Β.Ι.Π..
 • Οι Ομολογίες οι οποίες θα εκδοθούν πρόκειται να εισαχθούν προς διαπραγμάτευση στην κατηγορία Τίτλων Σταθερού Εισοδήματος της Ρυθμιζόμενης Αγοράς του  Χρηματιστηρίου Αθηνών.
 • Τιμή διάθεσης: 1.000 ευρώ ανά Ομολογία  με ελάχιστη συμμετοχή τα 1.000 ευρώ.
 • Εύρος απόδοσης: 2,60% - 2,95%.
 • Σκοπός της εν λόγω έκδοσης είναι κυρίως η χρηματοδότηση «πράσινων» επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία και η αποπληρωμή υφιστάμενων δανειακών υποχρεώσεων που συνδέονται με τέτοιες επενδύσεις. Αναλυτικές πληροφορίες περιλαμβάνονται στο Ενημερωτικό Δελτίο.

Πληροφορίες συμμετοχής στη Δημόσια Προσφορά

 • Η Δημόσια Προσφορά θα διεξαχθεί από την 30 Νοεμβρίου έως και την  2 Δεκεμβρίου 2021.
 • Οι ενδιαφερόμενοι Ιδιώτες Επενδυτές μπορούν να υποβάλλουν τις Αιτήσεις Κάλυψης προσερχόμενοι απευθείας στα καταστήματα των Συντονιστών Κυρίων Αναδόχων, των Κυρίων Αναδόχων και των Αναδόχων, καθώς και μέσω των Μελών Η.ΒΙ.Π. και των Συμμετεχόντων στο Σ.Α.Τ. που συνεργάζονται με τα Μέλη Η.ΒΙ.Π. για την υποβολή των Αιτήσεων Κάλυψης μέσω της υπηρεσίας Η.ΒΙ.Π.
 • Για τη συμμετοχή τους στη Δημόσια Προσφορά, οι ενδιαφερόμενοι Ιδιώτες Επενδυτές που θα προσέρχονται απευθείας στα καταστήματα των Συντονιστών Κύριων Αναδόχων, των Κύριων Αναδόχων και των Αναδόχων, θα πρέπει να προσκομίζουν το δελτίο αστυνομικής ταυτότητας ή το διαβατήριό τους, τον αριθμό φορολογικού μητρώου τους και την εκτύπωση των στοιχείων του Σ.Α.Τ. Αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τη συμμετοχή Ιδιωτών Επενδυτών παρέχονται στην ενότητα 4.3.5 «Διαδικασία Διάθεσης, Εγγραφής και Κατανομής των Προσφερόμενων Ομολογιών με Δημόσια Προσφορά» του Ενημερωτικού Δελτίου.
 • Οι ενδιαφερόμενοι Ειδικοί Επενδυτές για τη συμμετοχή τους στη Δημόσια Προσφορά θα πρέπει να απευθύνονται στους Συντονιστές Κυρίους Αναδόχους, τους Κύριους Αναδόχους και τους Αναδόχους υποβάλλοντας τη σχετική Αίτηση Κάλυψης.
 • Συντονιστές Κύριοι Ανάδοχοι της έκδοσης είναι η «Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε.», και η «Τράπεζα Πειραιώς», Κύριοι Ανάδοχοι, η  «ALPHA Τράπεζα A.E.», η «Τράπεζα Eurobank Ανώνυμη Εταιρεία.» και η  «Τράπεζα Optima Bank Α.Ε.» και Ανάδοχοι είναι η «AXIA Ventures Group Ltd» και η «EUROXX Χρηματιστηριακή Α.Ε.Π.Ε.Υ.».
 • Σύμβουλος Έκδοσης είναι η «Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε.».
 • Η τελική απόδοση και η πλήρωση των προϋποθέσεων έκδοσης του Πράσινου Κοινού Ομολογιακού Δανείου θα ανακοινωθεί την 2 Δεκεμβρίου 2021 και η έκβαση της Δημόσιας Προσφοράς την 6 Δεκεμβρίου 2021.
 • Οι Ομολογίες αναμένεται να εισαχθούν προς διαπραγμάτευση την 7 Δεκεμβρίου 2021.
Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ο σχεδιασμός της Noval Property για τη μεγάλη αστική ανάπλαση στον Ελαιώνα

Ειδικότερα, όπως αναφέρει ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, κ. Παναγιώτης Καπετανάκος, «όραμά μας είναι η Πειραιώς 252 να αποτελέσει έναν ισχυρό συνδετικό ιστό για την ανάπτυξη ενός Πολιτιστικού Τετραγώνου Μητροπολιτικής Εμβέλειας».
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Noval Property: Απέκτησε κτίριο γραφείων στο Μαρούσι έναντι 10,96 εκατ. ευρώ

Το συγκεκριμένο κτίριο, συνολικής δομημένης επιφάνειας 6.636 τ.μ., θα ανακατασκευαστεί σε ένα σύγχρονο, πράσινο και έξυπνο κτίριο γραφείων, που θα ενσωματώνει τις αρχές του βιοκλιματικού σχεδιασμού.