ΓΔ: 913.36 -0.16% Τζίρος: 73.81 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
BIS, VIS
Πηγή: ΒΙΣ Α.Ε.

Διευρύνθηκαν οι προ φόρων ζημίες της ΒΙΣ στο εννεάμηνο του 2021

Παρά το πλήγμα από πανδημία και αυξημένο ενεργειακό κόστος η εταιρεία ανακοίνωσε ότι σημειώθηκε αύξηση του κύκλου εργασιών της κατά 11,2% στα 11.438 χιλιάδες ευρώ.

Σημαντική αύξηση εμφάνισαν οι ζημίες της εταιρείας ΒΙΣ Α.Ε. στο εννεάμηνο λόγω τόσο των προβλημάτων που δημιούργησε η πανδημία όσο και εξαιτίας του αυξημένου ενεργειακού κόστους. 

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας τα αποτελέσματά της για το 9μηνο του 2021, συγκρινόμενα παράλληλα και με την αντίστοιχη περίοδο της προηγούμενης χρήσης έχουν συνοπτικά ως ακολούθως:

  • Ο κύκλος εργασιών ανήλθε σε 11.438 χιλ. ευρώ, έναντι 10.289 χιλ. ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση κατά 11,2%.
  • Τα αποτελέσματα προ φόρων, χρηματοδοτικών και επενδυτικών αποτελεσμάτων (EBIT) ανήλθαν σε ζημιές 1.524 χιλ. ευρώ, έναντι ζημιών 1.280 χιλ. ευρώ, παρουσιάζοντας μείωση κατά 19%
  • Τα αποτελέσματα προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε ζημιές 769 χιλ. ευρώ, έναντι ζημιών 513 χιλ. ευρω παρουσιάζοντας μείωση κατά 49,9% επηρεασμένα σημαντικά κυρίως από τις μεγάλες αυξήσεις στην παγκόσμια αγορά χαρτιού.

Τα παραπάνω, καθώς και οι μεταβολές στην δανειακή θέση, την κεφαλαιακή διάρθρωση και τα λοιπά μεγέθη της κατάστασης χρηματοοικονομικής θέσης που έλαβαν χώρα κατά το τρίτο' τρίμηνο της χρήσης 2021 απεικονίζονται στους ακόλουθους πίνακες:

 

Η διοίκηση της Εταιρείας παρακολουθεί από την αρχή τις εξελίξεις, τηρεί τις οδηγίες των αρμοδίων κρατικών αρχών λαμβάνοντας τα απαραίτητα μέτρα, με πρωτεύοντα στόχο την ασφάλεια των εργαζομένων της αλλά και τη συνέχιση της επιχειρησιακής συνέχειας διενεργώντας αγορές από προμηθευτές, πωλήσεις προς πελάτες και εξυπηρετώντας τις υποχρεώσεις της.

Λήφθηκαν όλα τα αναγκαία μέτρα προκειμένου να προφυλαχτούν οι εργαζόμενοι και ιδιαίτερα οι ευπαθείς εργαζόμενοι, χωρίς να γίνει χρήση του δικαιώματος αναστολής συμβάσεων εργασίας, παρ όλο που ο ΚΑΔ της εταιρείας περιλαμβάνεται στους προστατευόμενους, με αποτέλεσμα να μην διακοπεί η λειτουργία. Παράλληλα η Διοίκηση καθώς και η Διεύθυνση πωλήσεων δεν έχουν καμία φυσική επαφή με το παραγωγικό δυναμικό της εταιρείας ενώ συνεχίζεται η προσεκτική παρακολούθηση των εξελίξεων σχετικά με την εξάπλωση της πανδημίας.

Ειδικότερα η Εταιρεία έχει θεσπίσει προληπτικά μέτρα σύμφωνα με τους κανόνες και τις κατευθυντήριες γραμμές της κυβέρνησης και του Π.Ο.Υ. Συμβάλλοντας στη συλλογική προσπάθεια για την πρόληψη της εξάπλωσης του COVID-19, εφαρμόστηκε μια ειδική πολιτική προστασίας που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, περιορισμό των επαγγελματικών ταξιδιών, συνεχής απολύμανση των γραφείων και συγκεκριμένων χώρων παραγωγής και ειδική καθοδήγηση του προσωπικού και των συνεργατών της Εταιρείας για την υγιεινή.

Κύρια προτεραιότητα της Εταιρείας είναι να συνεχίσει να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των πελατών της, διατηρώντας πάντα μία υψηλή ποιότητα στα προϊόντα της, με γνώμονα βεβαίως, την προστασία του εργατικού της δυναμικού και της κοινωνίας στο σύνολο της.

Ωστόσο, τα μελλοντικά αποτελέσματα των εργασιών της Εταιρείας θα εξαρτηθούν από ενδεχόμενες νέες αποφάσεις των κρατικών αρχών σχετικά με την περαιτέρω αντιμετώπιση της πανδημίας, την σημαντική αύξηση των τιμών του χαρτιού που επικρατούν στην παγκόσμια αγορά, την αύξηση του μεταφορικού κόστους και του φαινομένου της ενεργειακής κρίσης και επομένως, οι ενδεχόμενες οικονομικές επιπτώσεις των ανωτέρω παραγόντων δεν μπορούν στο παρόν στάδιο να εκτιμηθούν αξιόπιστα. Σε κάθε περίπτωση η διοίκηση της εταιρίας παρακολουθεί τις εξελίξεις και παραμένει αισιόδοξη για την συνέχιση της θετικής πορείας του κύκλου εργασιών της, χωρίς να αποκλείει και την έλευση αρνητικών επιπτώσεων σε περίπτωση συνεχούς επιδείνωσης των ανωτέρω παραγόντων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στα 145 εκατ. ευρώ εκτιμάται ο τζίρος της ΕΛΤΟΝ για το 2021

Η ΕΛΤΟΝ συνεχίζει στην ανοδική της πορεία που καταγράφει το 2021 καθώς πανδημία και τα περιοριστικά μέτρα δεν επηρέασαν ιδιαίτερα τα μεγέθη της που έχουν ενισχυθεί σημαντικά σε σχέση με την περασμένη χρονιά.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Το εργοστάσιο της Doral στη Θεσσαλονίκη εξαγόρασε η Aluminco

Το συνολικό κόστος της εξαγοράς ανέρχεται σε 9 εκατ., ενώ το κόστος της επένδυσης σε βάθος πενταετίας υπολογίζεται στα 20 εκατ., κάτι που συνεπάγεται αύξηση της παραγωγικής ικανότητας της εταιρείας αλουμινίου κατά 7.000 τόνους ή 25% ετησίως.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Σημαντική αύξηση του τζίρου και κερδοφορίας για ΣΙΔΜΑ στο εννεάμηνο

Σε θετική πορεία για τρίτο τρίμηνο η ΣΙΔΜΑ Μεταλλουργική που δεν δείχνει να ανησυχεί προς το παρόν για το τέταρτο κύμα πανδημίας καθώς δεν διαφαίνεται να επιβάλλεται νέο γενικό lockdown. Στα 197,2 εκατ. ευρώ ο τζίρος μαζί με τις πωλήσεις αντιπροσωπείας.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η επιστροφή των τουριστών αύξησε κατά 77,8% τον τζίρο της Δάιος Πλαστικά

Αν και ο ξενοδοχειακός κλάδος επλήγη σημαντικά από την πανδημία του κορονοϊού, η επανεκκίνηση των ξενοδοχείων σε Θεσσαλονίκη και Κρήτη συνέβαλλε σημαντικά στην μεγέθυνση του κύκλου εργασιών της Δάιος Πλαστικά.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Σε ανοδική πορεία η ΕΛΤΟΝ με ενίσχυση των μεγεθών στο εννεάμηνο

Η πανδημία και τα περιοριστικά μέτρα δεν επηρέασαν ιδιαίτερα την πορεία της ΕΛΤΟΝ που κατέγραψε αύξηση των πωλήσεων και της κερδοφορίας στο εννεάμηνο του 2021, ενώ η ανοδική τάση αναμένεται να συνεχιστεί μέχρι τέλος της χρονιάς.