ΓΔ: 867.8 0.98% Τζίρος: 88.88 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Optima bank: Δάνεια άνω των 120 εκατ. σε ΑΠΕ και εξοικονόμηση ενέργειας

Όπως σημείωσε ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, κ. Δ. Κυπαρρίσης «είναι υποχρέωσή μας να επενδύσουμε σήμερα σε ένα καλύτερο αύριο για την κοινωνία και τις επιχειρήσεις».

Στην παροχή το ποσού των 120 εκατ. ευρώ μέσω χρηματοδοτήσεων σε έργα που αφορούν Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας αλλά και εξοικονόμηση ενέργγειας, προχώρησε η Optima bank όπως αναφέρει σε ανακοινωσή της. 

Σύμφωνα με την τράπεζα αυτή η κίνηση οφείλεται στο ότι έχει «στραμμένο το βλέμμα της σε ένα μέλλον βιώσιμο, αισιόδοξο και οικονομικά εύρωστο, δείχνει έμπρακτα τη στήριξή της σε επιχειρήσεις που έχουν ως όραμα ένα ‘’πράσινο’’ αύριο. Στο πλαίσιο αυτό, έχει ήδη ξεπεράσει τα 120 εκατ. ευρώ άμεσων χρηματοδοτήσεων σε έργα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) και εξοικονόμησης ενέργειας στην Ελλάδα, διαθέτοντας στο χαρτοφυλάκιό της περισσότερα από 100 έργα σε διαφορετικές τεχνολογίες, στο σύνολο της επικράτειας».

Συγκεκριμένα, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, στον τομέα των ΑΠΕ, οι ήδη χρηματοδοτούμενες επενδύσεις υπερβαίνουν σε δυναμικότητα ενέργειας τα 0,5GW και αφορούν σε έργα όπως φωτοβολταϊκά και αιολικά πάρκα, μονάδες βιοαερίου και παραγωγής ηλεκτρισμού μέσω φυσικού αερίου.

Σε σχέση με την εξοικονόμηση ενέργειας, η τράπεζα πρωταγωνιστεί στη χρηματοδότηση εταιρικών σχημάτων, με χαρακτηριστικό παράδειγμα το έργο σε μια από τις μεγαλύτερες περιφέρειες της χώρας, το οποίο προβλέπει την αντικατάσταση των παλαιάς τεχνολογίας λαμπτήρων, με πάνω από 20.000 νέους, τεχνολογίας LED και παράλληλη εγκατάσταση συστήματος απομακρυσμένης διαχείρισης, συνολικού προϋπολογισμού 27 εκατ. ευρώ.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Optima bank, κ. Δημήτρης Κυπαρίσσης σημείωσε σχετικά: «Οι επενδύσεις σε ΑΠΕ και σε τεχνολογίες εξοικονόμησης ενέργειας αποτελούν ένα παγκόσμιο στοίχημα που αφορά στη βιωσιμότητα του πλανήτη, αλλά και της οικονομίας. Σύμφωνα με έρευνες, υπολογίζεται ότι θα απαιτηθούν παγκοσμίως επιπρόσθετες επενδύσεις σε καθαρή ενέργεια άνω των 4 τρισεκατομμυρίων ευρώ. Με στόχο την πράσινη μετάβαση και την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας, στην Optima bank είναι στρατηγική μας προτεραιότητα να στηρίξουμε ένα μέλλον πιο καθαρό, πιο φιλικό για το περιβάλλον. Είναι υποχρέωσή μας να επενδύσουμε σήμερα σε ένα καλύτερο αύριο για την κοινωνία και τις επιχειρήσεις».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τρ. Πειραιώς: Προχωρά σε αύξηση χρηματοδοτήσεων με κριτήρια ESG

Όπως σημειώνει η Τράπεζα Πειραιώς μέχρι σήμερα έχει υλοποιήσει ένα αριθμό τέτοιων συμβάσεων που αφορούν μεγάλες και μεσαίες επιχειρήσεις, με συνολικό ποσό χρηματοδοτήσεων που ξεπερνά τα 250 εκατ. ευρώ.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Optima bank: Ξεκινά η υποδοχή αιτήσεων για χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης

Σύμφωνα με τον CEO της τράπεζας, κ. Δ. Κυπαρίσση «το Ταμείο Ανάκαμψης αποτελεί μία μοναδική ευκαιρία για τη νέα εποχή της χώρας, που θα επηρεάσει την πορεία της για τις επόμενες δεκαετίες».
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Εθνική: Επιβραβεύει πάνω από 52.000 συνεπείς δανειολήπτες στεγαστικών δανείων

Στα 5 εκατ. ευρώ ανέρχεται μέχρι στιγμής το συνολικό ποσό που έχει δώσει η Εθνική Τράπεζα ως επιβράβευση μέσω του προγράμματος ανταμοιβής συνέπειας πελατών στεγαστικών δανείων από τον Σεπτέμβριο του 2019.