ΓΔ: 942.46 -1.58% Τζίρος: 100.43 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: INTRALOT

Αυξημένα κατά 82,5% τα EBITDA για την Intralot στο εννεάμηνο

Στα 302,8 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκε ο κύκλος εργασιών της Intralot σημειώνοντας αύξηση 24,4% με τα παιχνίδια λοταρίας να έχουν τη μεγαλύτερη συνεισφορά. Αύξηση 26,3% του κύκλου εργασιών στις ΗΠΑ με τα EBITDA να ενισχύονται κατά 63,5%.

Η ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της Intralot στις ΗΠΑ τόσο στα παιχνίδια Λοταρίας όσο και στον Αθλητικό Στοιχηματισμό και η βελτιωμένη απόδοση της Bilyoner στην Τουρκία έδωσαν ώθηση στα μεγέθη του ομίλου στο εννεάμηνο που καταγράφουν σημαντική βελτίωση με αύξηση του κύκλου εργασιών και της κερδοφορίας.

Ειδικότερα στο εννεάμηνο του 2021, τα έσοδα του oμίλου Intralot διαμορφώθηκαν στα 302,8 εκατ. ευρώ καταγράφοντας αύξηση 24,4% σε ετήσια βάση και τα παιχνίδια λοταρίας είχαν τη μεγαλύτερη συνεισφορά στον κύκλο εργασιών, αποτελώντας το 60,7% των εσόδων, με τον Αθλητικό Στοιχηματισμό να έπεται με συμβολή 17,5% στον κύκλο εργασιών του ομίλου για την εννεάμηνη περίοδο. Τα Συμβόλαια Τεχνολογίας αποτέλεσαν το 12,2% και τα VLTs το 9,1% των συνολικών εσόδων του ομίλου, ενώ οι Ιπποδρομίες /Κυνοδρομίες αποτέλεσαν το 0,5% των συνολικών εσόδων για το εννεάμηνο του 2021.

Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών για το εννεάμηνο παρουσίασε αύξηση κατά €59,4 εκατ. σε ετήσια βάση. Οι κυριότεροι παράγοντες που οδήγησαν σε αυτή την επίδοση ήταν η αύξηση των εσόδων από τη Λειτουργία Τυχερών Παιχνιδιών (B2C), με την αύξηση να
προέρχεται από τα υψηλότερα έσοδα σε Μάλτα και Αργεντινή. 

Κατά την ίδια περίοδο, τα κέρδη EBITDA διαμορφώθηκαν στα €82,6 εκατ. (+82,5% σε ετήσια βάση). Kατά τους δώδεκα τελευταίους μήνες (LTM), τα κέρδη EBITDA διαμορφώθηκαν στα €103,2 εκατ., σημειώνοντας αύξηση της τάξεως του 56,7% σε σύγκριση με το δωδεκάμηνο του 2020 από συνεχιζόμενες δραστηριότητες.

Το ΝΙΑΤΜΙ (Καθαρά Κέρδη/Ζημίες μετά από Φόρους και Δικαιώματα Μειοψηφίας) από συνεχιζόμενες δραστηριότητες διαμορφώθηκε στα €44,5 εκατ. κέρδη, σε σύγκριση με ζημίες €60,4 εκατ. την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, επηρεασμένο από το one-off κέρδος της συναλλαγής αναδιάρθρωσης του ισολογισμού ύψους €88,5 εκατ. (κέρδος €43 εκατ. από την ανταλλαγή του 34,27% του μετοχικού κεφαλαίου της Intralot US Securities B.V., έμμεσα μητρική της Intralot Inc., με τους ομολογιούχους των SUNs λήξης 2024 που έλεγχαν €118,2 εκατ. της ονομαστικής τους αξίας και κέρδος €45,5 εκατ. από την αναχρηματοδότηση των ομολογιών λήξης 2021).

Οι δραστηριότητες της INTRALOT Inc. στις ΗΠΑ σημείωσαν πολύ ισχυρή ανάπτυξη σε ετήσια βάση, με τον κύκλο εργασιών να αυξάνεται κατά 26,3% ενώ τα EBITDA ενισχύθηκαν κατά 63,5% στο εννεάμηνο του 2021. Η ισχυρή επίδοση από τις δραστηριότητές στις ΗΠΑ οφείλεται κυρίως στην ανάπτυξη των δραστηριοτήτων από τα παιχνίδια Λοταρίας, ενισχυμένη περαιτέρω από ένα μεγάλο τζάκποτ τον Ιανουάριο του 2021 και από τις υψηλότερες πωλήσεις εμπορευμάτων, παρά την αρνητική διακύμανση του Δολαρίου ΗΠΑ (USD) (6,3% ανατίμηση του Ευρώ συγκριτικά με πέρυσι, βάσει των μέσων όρων για τις αντίστοιχες περιόδους),

Τα λειτουργικά έξοδα των εταιρειών του ομίλου στην Ελλάδα παρουσιάζονται μειωμένα κατά 20,4% σε ετήσια βάση, εξαιρώντας τις δαπάνες που σχετίζονται με τη βελτιστοποίηση της κεφαλαιακής διάρθρωσης. Οι Λειτουργικές Ταμειακές Ροές για το εννεάμηνο του 2021 διαμορφώθηκαν στα €84,2 εκατ. (+196,9% σε ετήσια βάση).

Οι καθαρές επενδύσεις του ομίλου κατά το εννεάμηνο του 2021 ανήλθαν στα €17,7 εκατ., μειωμένες κατά 36,3% σε ετήσια βάση. Τα ταμειακά διαθέσιμα και ισοδύναμα του ομίλου στο τέλος του εννεαμήνου του 2021 ανήλθαν στα €90,3 εκατ. Ο καθαρός δανεισμός ανήλθε στα €501,2 εκατ. στο τέλος του εννεαμήνου του 2021, μειωμένος κατά €149,9 εκατ. σε σύγκριση με το δωδεκάμηνο του 2020.

O δείκτης Net Debt/ LTM EBITDA 4,9x έναντι 6,9x στο εξάμηνο του 2020. Ο συνολικός δανεισμός παρουσιάζεται μειωμένος κατά €137,9 εκατ. σε σχέση με τον Ιούνιο του 2021 και κατά €159,6 εκατ. σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2020. Ο αντίκτυπος της πανδημίας COVID-19 σε επίπεδο EBITDA του Ομίλου περιορίστηκε κοντά στα €εκατ. για το εννεάμηνο του 2021. 

O Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου INTRALOT, κ. Σωκράτης Π. Κόκκαλης δήλωσε ότι «τα αποτελέσματα του εννεαμήνου αντικατοπτρίζουν τη συνεχιζόμενη ισχυρή λειτουργική απόδοση σε συνδυασμό με τη θετική επίδραση της συμφωνίας βελτιστοποίησης της κεφαλαιακής διάρθρωσης που επιτεύχθηκε στις αρχές Αυγούστου. Η ισχυρή βελτίωση στη δημιουργία ταμειακών ροών και τα υψηλά περιθώρια EBITDA που θα ενισχυθούν περισσότερο από το μειωμένο μελλοντικό κόστος εξυπηρέτησης του δανεισμού, ισχυροποιούν περαιτέρω το συνολικό χρηματοοικονομικό προφίλ και τις προοπτικές της IΝΤRALOT για επιδίωξη νέων ευκαιριών ανάπτυξης μέσω στρατηγικών συνεργασιών».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Intralot: Ολοκληρώθηκε η πώληση του 80% της Intralot do Brazil

Η SAGA είναι ο μοναδικός έτερος μέτοχος της “Intralοt do Brasil” συμμετέχοντας με το υπόλοιπο 20%. Η Intralοt θα συνεχίσει να παρέχει τεχνολογία τυχερών παιχνιδιών στην “Intralοt do Brasil” μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αυξημένα τα έσοδα και τα κέρδη προ φόρων της Intralot το α΄ τρίμηνο

Τα λειτουργικά έξοδα του Ομίλου κατά το Α’ τρίμηνο του 2021 παρουσιάζονται βελτιωμένα κατά 8,3% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι. «Συνεχίζουμε να εστιάζουμε σε στρατηγικές αγορές με υψηλότερα περιθώρια» ανέφερε ο κ. Κόκκαλης.