ΓΔ: 858.93 -4.45% Τζίρος: 118.67 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Lamda Developement

Στα 6,7 ευρώ η τιμή διάθεσης των νέων μετοχών Lamda Development

Η αύξηση γίνεται για την εκκίνηση της μεγάλης επένδυσης στο Ελληνικό. Θα διατεθούν 1,21 νέες μετοχές για κάθε 1 παλαιά μετοχή με τιμή διάθεσης των νέων μετοχών τα 6,7 ευρώ.

Τους όρους της μεγάλης αύξησης κεφαλαίου με την καταβολή μετρητών, που πραγματοποιείται για την υλοποίηση της μεγάλης επένδυσης στο Ελληνικό, ανακοίνωσε η Lamda Developement. Συγκεριμένα η τιμή διάθεσης των νέων μετοχών της ανέρχεται στα 6,70 ευρώ ανά νέα μετοχή ενώ θα διατεθούν σε αναλογία 1,21 νέες προς 1 παλαιά μετοχή. Μέσω της αύξησης κεφαλαίου η Lamda Development θα αντλήσει κεφάλαια ύψους 650 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι στη σημερινή συνεδρίαση η μετοχή διαπραγματεύεται στα 7,65 ευρώ καταγράφοντας απώλειες 4%.

Aκολουθεί η ανακοίνωση της εταιρείας:

Η εταιρία «LAMDA Development Ανώνυμη Εταιρία Συμμετοχών και Αξιοποίησης Ακινήτων» (εφεξής η «Εταιρία») ανακοινώνει ότι το Διοικητικό της Συμβούλιο κατά τη συνεδρίασή του στις 21.11.2019 αποφάσισε μεταξύ άλλων τα εξής:

Αναφορικά με την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρίας με σκοπό την άντληση κεφαλαίων μέχρι του ποσού των €650.000.100 με καταβολή μετρητών και την έκδοση μέχρι 2.166.667.000 νέων κοινών, μετά ψήφου, ονομαστικών μετοχών με ονομαστική αξία €0,30 εκάστη (εφεξής οι «Νέες Μετοχές») και με δικαίωμα προτίμησης υπέρ των υφιστάμενων μετόχων (εφεξής η «Αύξηση») που αποφάσισε η από 10 Οκτωβρίου 2019 Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Εταιρίας (εφεξής η «Συνέλευση») και σε συνέχεια σχετικής εξουσιοδότησης της Συνέλευσης προς το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρίας να ορίσει την τιμή διάθεσης των Νέων Μετοχών, το Διοικητικό Συμβούλιο όρισε την τιμή διάθεσης των Νέων Μετοχών στα €6,70 ανά Νέα Μετοχή (εφεξής η «Τιμή Διάθεσης»).

Με βάση την Τιμή Διάθεσης, το ονομαστικό ποσό της Αύξησης θα ισούται με ποσό €29.104.482,00 και θα συγκεντρωθεί με την έκδοση 97.014.940 νέων κοινών, μετά ψήφου, ονομαστικών μετοχών με ονομαστική αξία €0,30 εκάστη. Οι έχοντες δικαίωμα προτίμησης στην Αύξηση σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στις αποφάσεις της Συνέλευσης, θα δικαιούνται να αποκτήσουν Νέες Μετοχές με αναλογία 1,216918965991410 Νέες Μετοχές για κάθε μία (1) παλαιά μετοχή.

Η ημερομηνία αποκοπής του δικαιώματος προτίμησης, η περίοδος άσκησης του δικαιώματος προτίμησης και προεγγραφής και η περίοδος διαπραγμάτευσης του δικαιώματος προτίμησης στο Χ.Α. θα γνωστοποιηθούν με νεότερη ανακοίνωση εντός του προβλεπομένου από το νόμο χρονικού διαστήματος.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Lamda Development, Elliniko
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ελληνικό: Δουλεύει πυρετωδώς το μεγαλύτερο εργοτάξιο στην Ελλάδα

Σε συνέχεια των μεγάλων κατεδαφίσεων των προηγούμενων μηνών, τρία ακόμη μεγάλα κτίρια επί της λεωφόρου Ποσειδώνος έχουν ξεκινήσει να κατεδαφίζονται. Στη Λ. Βουλιαγμένης έχουν ήδη ολοκληρωθεί οι εκσκαφές για το νέο υπερσύγχρονο κτίριο ΑΜΕΑ.
LAMDA DEVELOPMENT
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις της Lamda για την ανάπτυξη του Ελληνικού

Όπως τονίζει σε αναρτήσεις του στα social media, ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda, κ. Οδ. Αθανασίου εντός Νοεμβρίου ξεκινούν μία σειρά από σημαντικά έργα για την ανάπλαση του πρώην αεροδρομίου.