ΓΔ: 2215.32 0.34% Τζίρος: 69.65 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:58:41
Alpha Bank
Πηγή: Alpha Bank

Στην έκδοση senior preferred ομολόγου 300 εκατ. προχώρησε η Alpha Bank

Η έκδοση εντάσσεται στα funding plans της τράπεζας και έρχεται να ενισχύσει τα κεφάλαια του ομίλου πέραν και πάνω από τους ενδιάμεσους εποπτικούς στόχους για το 2021 για τις Ελάχιστες Απαιτήσεις Ιδίων Κεφαλαίων και Επιλέξιμων Υποχρεώσεων.

Στην έκδοση senior preferred ομολόγου ύψους 300 εκατ. ευρώ, διετούς διάρκειας με non call για το πρώτο έτος και επιτόκιο έκδοσης 3%, προχώρησε η Alpha Bank μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης. 

Η έκδοση, που είχε ως arranger τη Morgan Stanley, εντάσσεται στα funding plans της τράπεζας και έρχεται να ενισχύσει τα κεφάλαια του ομίλου πέραν και πάνω από τους ενδιάμεσους εποπτικούς στόχους για το 2021 για τις Ελάχιστες Απαιτήσεις Ιδίων Κεφαλαίων και Επιλέξιμων Υποχρεώσεων (Interim Target on Minimum Required Eligible Liabilities – MREL). 

Η έκδοση αποτελεί μέρος της τακτικής της τράπεζας να εκμεταλλεύεται τις κατάλληλες συνθήκες στις διεθνείς αγορές, όπως έπραξε και τον περασμένο Σεπτέμβριο με την έκδοση senior preferred ομολόγου ύψους 500 εκατ. ευρώ. Εν προκειμένω μετά από την πετυχημένη έκδοση του Σεπτεμβρίου, εκδηλώθηκε έντονο ενδιαφέρον από διεθνείς επενδυτές συγκεκριμένου προφίλ (μεγάλες ασφαλιστικές εταιρείες και ξένα ασφαλιστικά ταμεία, καθώς και αμοιβαία κεφάλαια που επενδύουν σε χρεόγραφα σταθερού εισοδήματος) για να τοποθετηθούν σε έκδοση από την Alpha Bank με πιο βραχυπρόθεσμο ορίζοντα. Η διοίκηση της τράπεζας εκμεταλλεύθηκε την ευκαιρία και προχώρησε στο private placement σε επιλεγμένους επενδυτές λαμβάνοντας υπόψιν την ζήτηση αλλά και τις αναμενόμενες συνθήκες της αγοράς για το προσεχές έτος, καθώς για τις αρχές του 2022 αναμένεται μεγάλη προσφορά από διεθνή κρατικά και εταιρικά ομόλογα. 

Η τωρινή έκδοση, δίνει την δυνατότητα στην Alpha Bank να τοποθετηθεί εγκαίρως και να επιλέξει με προσοχή τους χρόνους των προγραμματισμένων εκδόσεών της για το 2022. 

Υπενθυμίζεται πως το σύνολο του τραπεζικού συστήματος της χώρας έχει προγραμματίσει σειρά εκδόσεων τα επόμενα έτη ύψους περί τα 5 δισ. ευρώ με στόχο την κάλυψη έως τα τέλη του 2025 των Minimum Required Eligible Liabilities που ζητούνται από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τα νέα αναπτυξιακά στόρι των εγχώριων τραπεζών για την τριετία 2026 - 2028

Το 2025 αποτέλεσε μια χρονιά-ορόσημο για τις τράπεζες, οι οποίες πραγματοποίησαν επιχειρηματικές κινήσεις μεγάλης εμβέλειας εντός και εκτός συνόρων. Ποιό είναι το αναπτυξιακό στόρι της κάθε τράπεζας
Τράπεζα σε γυάλινο κτίριο
ΑΓΟΡΕΣ

Τραπεζικές μετοχές: Γιατί το +1.000% από τα χαμηλά δεν τρομάζει την αγορά

Παρά το εντυπωσιακό ράλι εξαετίας, οι τραπεζικές μετοχές παραμένουν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, με ισχυρή κερδοφορία, αποτιμήσεις σε discount και προοπτικές για υψηλότερα μερίσματα.
Υποκαταστήματα ελληνικών τραπεζών
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τράπεζες: Στο κυνήγι των ασφαλιστικών το 2025, τι θα δούμε το 2026

Μπαράζ εξαγορών το 2025 από τις τράπεζες στον χάρτη των ασφαλειών, επιβεβαιώνουν τον κομβικό ρόλο του bancassurance στη στρατηγική τους. Θα συνεχιστούν και το 2026. Οι κινήσεις των Eurobank, Πειραιώς, Εθνικής και Alpha Bank.
psaltis-alpha
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η ολική επαναφορά της Alpha Bank το 2025 και «απογείωση» με 4+1 deals

Το μπαράζ εξαγορών σε Ελλάδα και Κύπρο που ενισχύουν δραστικά τη θέση της Alpha Bank. Το σχέδιο του επικεφαλής του ομίλου Βασίλη Ψάλτη και πώς το deal με τη UniCredit απελευθέρωσε δημιουργικές δυνάμεις.