ΓΔ: 922.96 -2.07% Τζίρος: 43.76 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:54:39 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Alpha Bank
Πηγή: Alpha Bank

Στην έκδοση senior preferred ομολόγου 300 εκατ. προχώρησε η Alpha Bank

Η έκδοση εντάσσεται στα funding plans της τράπεζας και έρχεται να ενισχύσει τα κεφάλαια του ομίλου πέραν και πάνω από τους ενδιάμεσους εποπτικούς στόχους για το 2021 για τις Ελάχιστες Απαιτήσεις Ιδίων Κεφαλαίων και Επιλέξιμων Υποχρεώσεων.

Στην έκδοση senior preferred ομολόγου ύψους 300 εκατ. ευρώ, διετούς διάρκειας με non call για το πρώτο έτος και επιτόκιο έκδοσης 3%, προχώρησε η Alpha Bank μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης. 

Η έκδοση, που είχε ως arranger τη Morgan Stanley, εντάσσεται στα funding plans της τράπεζας και έρχεται να ενισχύσει τα κεφάλαια του ομίλου πέραν και πάνω από τους ενδιάμεσους εποπτικούς στόχους για το 2021 για τις Ελάχιστες Απαιτήσεις Ιδίων Κεφαλαίων και Επιλέξιμων Υποχρεώσεων (Interim Target on Minimum Required Eligible Liabilities – MREL). 

Η έκδοση αποτελεί μέρος της τακτικής της τράπεζας να εκμεταλλεύεται τις κατάλληλες συνθήκες στις διεθνείς αγορές, όπως έπραξε και τον περασμένο Σεπτέμβριο με την έκδοση senior preferred ομολόγου ύψους 500 εκατ. ευρώ. Εν προκειμένω μετά από την πετυχημένη έκδοση του Σεπτεμβρίου, εκδηλώθηκε έντονο ενδιαφέρον από διεθνείς επενδυτές συγκεκριμένου προφίλ (μεγάλες ασφαλιστικές εταιρείες και ξένα ασφαλιστικά ταμεία, καθώς και αμοιβαία κεφάλαια που επενδύουν σε χρεόγραφα σταθερού εισοδήματος) για να τοποθετηθούν σε έκδοση από την Alpha Bank με πιο βραχυπρόθεσμο ορίζοντα. Η διοίκηση της τράπεζας εκμεταλλεύθηκε την ευκαιρία και προχώρησε στο private placement σε επιλεγμένους επενδυτές λαμβάνοντας υπόψιν την ζήτηση αλλά και τις αναμενόμενες συνθήκες της αγοράς για το προσεχές έτος, καθώς για τις αρχές του 2022 αναμένεται μεγάλη προσφορά από διεθνή κρατικά και εταιρικά ομόλογα. 

Η τωρινή έκδοση, δίνει την δυνατότητα στην Alpha Bank να τοποθετηθεί εγκαίρως και να επιλέξει με προσοχή τους χρόνους των προγραμματισμένων εκδόσεών της για το 2022. 

Υπενθυμίζεται πως το σύνολο του τραπεζικού συστήματος της χώρας έχει προγραμματίσει σειρά εκδόσεων τα επόμενα έτη ύψους περί τα 5 δισ. ευρώ με στόχο την κάλυψη έως τα τέλη του 2025 των Minimum Required Eligible Liabilities που ζητούνται από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βασίλης Ψάλτης, Διευθύνων Σύμβουλος Alpha Bank
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Β. Ψάλτης: Έτος ανάπτυξης το 2022 για την Alpha Bank και την εγχώρια οικονομία

Ο διευθ. σύμβουλος της τράπεζας υπογράμμισε σε επιστολή του προς το προσωπικό ότι «καταφέραμε, παρά τη συγκυρία, να υλοποιήσουμε μία σειρά από στρατηγικές μας επιλογές, διαμορφώνοντας την Alpha Bank του μέλλοντος».
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Alpha Bank: Ολοκληρώθηκε η πώληση των ομολόγων του project Cosmos

Πρόκειται για την πώληση του 51% των ομολογιών τιτλοποίησης μεσαίας (Mezzanine) και χαμηλής (Junior) εξοφλητικής προτεραιότητας του χαρτοφυλακίου Μη Εξυπηρετούμενων Ανοιγμάτων (ΜΕΑ) ύψους περίπου 3,41 δισ.
Alpha Bank
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Alpha Bank: Ολοκλήρωσε τιτλοποίηση εξυπηρετούμενων δανείων ύψους 1,9 δις

Η συναλλαγή αποτελεί μέρος του Επιχειρησιακού Σχεδίου της Τράπεζας “Project Tomorrow” και αναμένεται να συμβάλει περίπου 47 μονάδες βάσης στο Συνολικό Δείκτη Κεφαλαιακής Επάρκειας της τράπεζας.