ΓΔ: 918.6 -2.53% Τζίρος: 56.12 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:57:09 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Attica bank, trapeza attikis
Φωτο: Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Συμφωνία του ΤΧΣ με ΤΜΕΔΕ και Ellington για την ΑΜΚ της Attica Bank

Οι ιδιώτες επενδυτές συμφώνησαν να συμμετάσχουν στην επικείμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας μαζί με το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Το «πράσινο φως» στη συμμετοχή των ιδιωτών επενδυτών ΤΜΕΔΕ και Ellington στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Attica Bank έδωσε σήμερα το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση:

Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας («ΤΧΣ» ή «Ταμείο»), ολοκλήρωσε με επιτυχία τις αποκλειστικές του διαπραγματεύσεις με τους ιδιώτες επενδυτές ΤΜΕΔΕ και Ellington Solutions S.A., οι οποίοι συμφώνησαν να συμμετάσχουν στη σχεδιαζόμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Attica Bank μαζί με το ΤΧΣ. Η συνεργασία με τους ιδιώτες επενδυτές στοχεύει στην από κοινού ανάπτυξη της Attica Bank στη βάση ενός νέου επιχειρηματικού σχεδίου ικανού να δημιουργήσει αξία για την επένδυση του Ταμείου.

Η διασφάλιση της ανάπτυξης του τραπεζικού συστήματος αποτελεί μια από τις βασικές προτεραιότητες του Ταμείου, η οποία θα εφαρμοστεί και στην περίπτωση της Attica Bank, αποδεικνύοντας την πλήρη και ουσιαστική δέσμευση του ΤΧΣ στην αποστολή του.

Οι Χρηματοοικονομικοί Σύμβουλοι του Ταμείου ήταν οι Akinn Group, Houlihan Lokey και PricewaterhouseCoopers Business Solutions S.A. και ως νομικοί σύμβουλοι είχε τις δικηγορικές εταιρείες Clifford Chance LLP και Κουταλίδη Law Firm.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Attica bank, trapeza attikis
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Από αύριο η διαπραγμάτευση στο ΧΑ των νέων μετοχών της Attica Bank

Η Επιτροπή Εισαγωγών και Λειτουργίας Αγορών του Χρηματιστηρίου Αθηνών ενέκρινε την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση των 1.200.000.000 νέων μετοχών αξίας 0,20 ευρώ εκάστης, που προέκυψαν από την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.