ΓΔ: 860.06 1.04% Τζίρος: 80.46 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
tfi markets
Φώτο: Ο CEO της TFI Markets Χάρης Χαριλάου

Διεθνείς πληρωμές χωρίς χρεώσεις από την κυπριακή fintech TFI Markets

Η κυπριακή εταιρεία εισάγει στην ελληνική αγορά νέες τεχνολογικές λύσεις στον τομέα των εμβασμάτων και διεθνών πληρωμών που θα ενισχύσουν την εξωστρέφεια των ελληνικών επιχειρήσεων.

Μετά από παρουσία 20 ετών στην κυπριακή αγορά, η TFI Markets που δραστηριοποιείται στην αγορά λύσεων διεθνών πληρωμών έρχεται και στην Ελλάδα έχοντας ως στόχο την ενίσχυση της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων παρέχοντας εύκολες και ταχύτατες διεθνείς πληρωμές χωρίς χρεώσεις.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε η fintech εταιρεία, ο CEO της TFI Markets, Χάρης Χαριλάου ανέφερε ότι η TFI Markets έρχεται για να προσφέρει ένα ολοκληρωμένο και ανταγωνιστικό προϊόν στον τομέα των εμβασμάτων και πληρωμών με ταυτόχρονη μετατροπή συναλλάγματος, καθώς και σε χρηματοοικονομικά προϊόντα μείωσης του συναλλαγματικού κινδύνου. Σημείωσε επίσης πως η εταιρεία σκοπεύει να εισάγει διαρκώς νέες τεχνολογικές λύσεις, ώστε να υπάρξει θετικό αποτύπωμα και στους πελάτες αλλά και στην ελληνική οικονομία.

Ανάμεσα στις υπηρεσίες που προσφέρει η TFI Markets στους πελάτες της είναι:

  • Μετατροπές συναλλάγματος
  • Έμβασμα με SWIFT ή SEPA στον προμηθευτή ή στον πελάτη
  • λύσεις διαχείρισης συναλλαγματικού ρίσκου με εξειδικευμένες στρατηγικές
  • ψηφιακή υποστήριξη της όλης διαδικασίας μέσω της υπερσύγχρονης πλατφόρμας συναλλαγών

Η TFI Markets είναι εγκεκριμένο Ίδρυμα Πληρωμών από την Κεντρική Τράπεζα Κύπρου ενώ έχει λάβει και σχετική έγκριση και από την Τράπεζα της Ελλάδος για την λειτουργία υποκαταστήματος στη χώρα μας. Επιπλέον διαθέτει και άδεια από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου για την παροχή επενδυτικών υπηρεσιών.

Από το 2019, η fintech εταιρεία δίνει την δυνατότητα στους πελάτες της να μπορούν να ανοίξουν λογαριασμό σε πολλαπλά νομίσματα και να έχουν το δικό τους IBAN ώστε να πληρώνουν προμηθευτές και να λαμβάνουν επίσης χρήματα ενώ μπορούν να διαχειρίζονται τις συναλλαγματικές διακυμάνσεις χρησιμοποιώντας όλα τα εργαλεία που προσφέρει η πλατφόρμα της.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Χαριλάου, στα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της TFI Markets βρίσκεται επίσης η προσωποποιημένη και εικοσιτετράωρη εξυπηρέτηση στους πελάτες της και η ευκολία στη διαχείριση του λογαριασμού είτε πρόκειται για επιχείρηση ή για ιδιώτη. Σημείωσε πως οι υπηρεσίες προσαρμόζονται στις ανάγκες του κάθε πελάτη, παρέχοντάς του εξατομικευμένες λύσεις, ενώ οι μετατροπές συναλλάγματος γίνονται σε ανταγωνιστικές τιμές, με μηδενικές προμήθειες και σε ασφαλές περιβάλλον. Η προστασία των πελάτων αποτελεί το κύριο μέλημα της TFI. Οι υπηρεσίες διαχείρισης συναλλαγματικού ρίσκου συμβάλλουν στην προστασία από τη μεταβλητότητα της αγοράς, στην ελαχιστοποίηση του συναλλαγματικού κινδύνου και την προστασία περιθωρίων κέρδους. 

Αναφερόμενος στις προκλήσεις που έφερε η πανδημία επισήμανε: «Η δύσκολη περίοδος αλλά και η εμπειρία της πανδημίας οδήγησε τις επιχειρήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο να προσαρμοστούν σε ένα νέο ψηφιακό κόσμο, όπου η βιομηχανία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών δεν αποτελεί εξαίρεση. Η ψηφιακή επανάσταση έχει μεταμορφώσει τον τρόπο πρόσβασης των χρηστών σε χρηματοοικονομικά προϊόντα και υπηρεσίες».

Επισήμανε παράλληλα πως η TFI Markets απευθύνεται σε πολυεθνικούς ομίλους εταιρειών με συναλλαγματικές σχέσεις στο εξωτερικό, αλλά και ιδιώτες ή μικρότερες εγχώριες επιχειρήσεις που θέλουν να μην πληρώνουν τις τραπεζικές προμήθειες για την μεταφορά εμβασμάτων και διεθνών πληρωμών, ενώ παράλληλα επωφελούνται από τις υπηρεσίες διαχείρισης συναλλαγματικού ρίσκου και τις λύσεις API.

Δίνει επίσης τη δυνατότητα στους πελάτες της να διαχειρίζονται τους νομισματικούς τους λογαριασμούς διαδικτυακά χωρίς  περιττές τραπεζικές χρεώσεις και  καθυστερήσεις. Η εταιρεία πραγματοποιεί καθημερινά συναλλαγές σε πάνω από 20 νομίσματα και σε περισσότερες από 150 χώρες με ασφάλεια, ταχύτητα, διαφάνεια, και χωρίς επιπλέον χρεώσεις. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Για τρία χρόνια ο Ολυμπιακός στην Cosmote, ύστερα από μάχη με τη Nova

Το αθλητικό περιεχόμενο θα αποτελέσει το ισχυρό χαρτί των παρόχων με την Cosmote να καταφέρνει να προσελκύσει την πιο εμπορική ομάδα της χώρας ελπίζοντας σε σημαντική αύξηση των συνδρομητών. Γιατί δεν «χτύπησε» πιο πάνω τις προσφορές η Nova.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Vodafone: Στα 925 εκατ. ο τζίρος με ιστορική επίδοση στη χρήση data

Σημαντική αύξηση της πελατειακής βάσης στην κινητή και των εσόδων από υπηρεσίες, αλλά και ρεκόρ στη χρήση data κατέγραψε η Vodafone Ελλάδας. Μειωμένο το APRU κατά 4% σε σχέση με την περυσινή χρονιά καθώς μειώθηκε στα 9,9 ευρώ.
dialectica-startup
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Παγκόσμια ανάπτυξη για την Dialectica, προσέλκυση ταλέντων στην Αθήνα

Η εταιρεία που παρέχει πληροφόρηση και συμβουλές για επιχειρηματικά deal βρίσκεται στη λίστα των 1.000 ταχύτερα αναπτυσσόμενων εταιρειών της Ευρώπης. Ενισχύει συνεχώς την ομάδα στην Αθήνα, δημιουργεί νέα προϊόντα.
syskeyes-energeiaki katanalosi
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

«Μάχες» ισχυρών στις λευκές συσκευές: Τι σχεδιάζουν Πλαίσιο και Public

Η αγορά των λευκών συσκευών επιστρέφει σε ανοδική τροχιά. Μεγάλοι παίκτες επενδύουν σε νέο concept καταστημάτων με στόχο να κερδίσουν τους καταναλωτές στη μετά την πανδημία εποχή του εμπορίου.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Άλμα 75% των πωλήσεων κατέγραψε η Epsilon Net στο α' τρίμηνο του 2022

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Epsilon Net, τα εντυπωσιακά αποτελέσματα αποδεικνύουν την δυναμική που έχει αναπτύξει ο όμιλος σε όλες τις αγορές που δραστηριοποιείται ενώ συνεχίζει το επενδυτικό του πλάνο σε Ελλάδα και εξωτερικό.
epsilon net
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Epsilon Net: Ανάπτυξη με συνεχείς εξαγορές, πωλήσεις 75 εκατ. το 2022

O ψηφιακός μετασχηματισμός που συντελείται στον ιδιωτικό, όσο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα αποτελεί τον σημαντικότερο παράγοντα ανάπτυξης της Epsilon Net που στοχεύει σε ακόμα υψηλότερες επιδόσεις το 2022.