ΓΔ: 867.71 -0.42% Τζίρος: 153.21 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
ICAP

Πέντε κλαδικές μελέτες από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών και την ICAP

Μελέτες για σχολές οδηγών, φροντιστήρια, κέντρα ξένων γλωσσών, ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές και ιδιωτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς θα εκπονήσει το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών με την ICAP ΑΕ.

Πέντε κλαδικές μελέτες θα εκπονήσει το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών σε συνεργασία με την ICAP ΑΕ. Μελέτες αφορούν τις «Σχολές Οδηγών», τα «Φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης», τα «Κέντρα Ξένων Γλωσσών», τους «Ασφαλιστικούς Διαμεσολαβητές» και τους «Ιδιωτικούς Βρεφονηπιακούς - Παιδικούς Σταθμούς».

Ορισμένα από τα θέματα που θα εξετάζονται επισταμένως είναι η ανάλυση του ανταγωνιστικού περιβάλλοντος του κλάδου βάσει της μεθόδου των πέντε δυνάμεων του Porter, η ανάλυση των δυνατών και αδύνατων σημείων, καθώς επίσης οι ευκαιρίες και οι απειλές που παρουσιάζονται σε κάθε κλάδο (SWOT analysis).

Αναλυτικά, οι κλαδικές μελέτες θα:

  • Παρουσιάζουν τα γενικά χαρακτηριστικά κάθε κλάδου (περιγραφή των υπηρεσιών , των επιχειρήσεων, των βασικών οικονομικών μεγεθών, το θεσμικό πλαίσιο εντός του οποίου λειτουργούν οι επιχειρήσεις κ.λπ.).
  • Εξετάζουν τους παράγοντες που επηρεάζουν τη ζήτηση.
  • Περιγράφουν τη δομή του κλάδου και τις επικρατούσες συνθήκες ανταγωνισμού.
  • Αναλύουν τα χρηματοοικονομικά δεδομένα των επιχειρήσεων και του κλάδου.
  • Εκτιμούν τη συνολική κατανάλωση, τις εισαγωγές και εξαγωγές.
  • Περιγράφουν το ανταγωνιστικό περιβάλλον, επισημαίνουν τα προβλήματα και εξετάζουν τις προοπτικές εξέλιξης του κάθε κλάδου.

Τη Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2019, ώρα 2:30 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί η εναρκτήρια συνάντηση του έργου: «Εκπόνηση κλαδικών μελετών» στην αίθουσα του διοικητικού συμβουλίου του επιμελητηρίου.

Στόχος της συνάντησης είναι η ενημέρωση από την ανάδοχο εταιρεία ICAP ΑΕ για τα εξής θέματα: Μεθοδολογία της εκπόνησης των μελετών, σχεδιασμός ερωτηματολογίου, συλλογή πρωτογενών και δευτερογενών στοιχείων, συγγραφή της μελέτης, ενδεικτικός πίνακας περιεχομένων.

Στο τέλος θα πραγματοποιηθεί συζήτηση με τους εκπροσώπους των κλάδων και θα προγραμματισθούν οι ημερομηνίες πραγματοποίησης των focus group ξεχωριστά για κάθε κλάδο.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Παραμένει σε «Α» η πιστοληπτική διαβάθμιση της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ από την ICAP

Όπως διευκρινίζεται στην ανακοίνωση η συγκεκριμένη διαβάθμιση «δείχνει» πολύ χαμηλό πιστωτικό κίνδυνο αλλά και προοπτικές διατήρησης της ανοδικής πορείας των οικονομικών μεγεθών.
epsilon net
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Epsilon Net: Hμερίδα του Επαγγ. Επιμελητηρίου για την ηλεκτρονική τιμολόγηση

Πάνω από 800 επαγγελματίες  παρακολούθησαν τη διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση με βασικό θέμα το συνεχώς μεταβαλλόμενο οικονομικό και φορολογικό περιβάλλον και τις εξελίξεις στην υιοθέτηση της πλατφόρμας myDATA της ΑΑΔΕ
estiasi, lockdown
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ο τζίρος των επιχειρήσεων με click away δεν ξεπέρασε το 10% του περσινού

Ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου επανέλαβε τις προτάσεις για «κούρεμα» των οφειλών που δημιουργήθηκαν και σωρεύθηκαν στην πανδημία, αλλά και για περισσότερη ρευστότητα.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΕΕΑ: Επικαιροποιημένοι οι Γενικοί Πρακτικοί Οδηγοί για θέματα των ΜμΕ

Τους Οδηγούς επιμελήθηκε η νομική συνεργάτης του επιμελητηρίου Σ. Κλημεντίδη, και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν τα σχετικά αρχεία, αναρτημένα, στην ηλεκτρονική σελίδα του ΕΕΑ.