ΓΔ: 866.73 -0.12% Τζίρος: 83.52 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
ellaktor_office
Τα κεντρικά γραφεία της Ελλάκτωρ. Πηγή: ellaktor.gr

Στο Μαξίμου ο CEO της Reggeborgh, στην ατζέντα οι επενδύσεις

Η εταιρεία επισημαίνει ότι «είναι πλήρως αντίθετα με την πραγματικότητα και ανάξια σοβαρού σχολιασμού μεμονωμένα διαδικτυακά σχόλια περί συζήτησης θεμάτων της εταιρικής μειοψηφίας του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ».

Σήμερα, Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2021, έγινε δεκτός από τον πρωθυπουργό, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη ο CEO της Reggeborgh Invest B.V. κ. Χένρι Χόλτερμαν. Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, θέματα της συζήτησης ήταν οι νέες επενδυτικές ευκαιρίες που ανοίγονται στην Ελλάδα, και στις οποίες ο Όμιλος Reggeborgh δηλώνει παρών.

«Είναι πλήρως αντίθετα με την πραγματικότητα και ανάξια σοβαρού σχολιασμού μεμονωμένα διαδικτυακά σχόλια περί συζήτησης θεμάτων της εταιρικής μειοψηφίας του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ», επεσήμανε η εταιρεία.

Όπως έχει αναφερθεί ήδη, η ολλανδική Reggeborgh, βασικός μέτοχος της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, αντέδρασε με αποστολή εξωδίκων στα μέλη της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς στις πληροφορίες περί ελέγχου που βρίσκεται σε εξέλιξη από την εποπτική αρχή για υποτιθέμενη συντονισμένη δράση της Reggeborgh με το fund Atlas για την απόκτηση του ελέγχου της εισηγμένης κατασκευαστικής εταιρείας.

Υπενθυμίζεται ότι πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί ή διαψευσθεί από την Επιτροπή ανέφεραν ότι έχει αποφασισθεί να τεθούν στο αρχείο οι καταγγελίες για συντονισμένη δράση της Reggeborgh με τον Λεωνίδα Μπόμπολα, αλλά να συνεχιστεί η διερεύνηση ανάλογων καταγγελιών για συντονισμό μεταξύ της Reggeborgh και της Atlas.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Reggeborgh απάντησε στις 1 Δεκεμβρίου με επίσημη εξώδικη διαμαρτυρία της προς όλα τα μέλη του Δ.Σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς στη φημολογία σχετικά με τη λήψη απόφασης περί ελέγχου της για υποτιθέμενη συντονισμένη δράση της με την Atlas, στην ΕΛΛΑΚΤΩΡ.

H Reggeborgh επισημαίνει ότι για τα ζητήματα αυτά έχει παράσχει σαφείς απαντήσεις προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και ουδεμία τέτοια συνεργασία υφίσταται, ότι με τη φημολογία αυτή υφίσταται βλάβη η ίδια, αλλά και η ΕΛΛΑΚΤΩΡ, τη στιγμή που ο όμιλος ανακάμπτει μετά την επιτυχημένη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και την επάνοδό του σε κερδοφορία στο Γ’ τρίμηνο του 2021 και ότι πλήττονται οι συνθήκες υγιούς ανταγωνισμού.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ελλάκτωρ: Εγκρίθηκε το πρόγραμμα stock option για διοικητικά στελέχη

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η εταιρεία, οι δικαιούχοι του προγράμματος έχουν το δικαίωμα να αγοράσουν μετοχές της εταιρείας σε τιμή ίση με €1,678 που ήταν και η τιμή κλεισίματος την 12η Μαΐου 2022.
ellaktor_office
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Σημαντική βελτίωση μεγεθών για την Ελλάκτωρ το 2021, σε υψηλό 4ετίας το EBITDA

Ο κύκλος εργασιών το 2021 έφθασε στα 915,5 εκατ. ευρώ (+3%). Βελτίωση της εικόνας για όλους τους επιμέρους τομείς δραστηριότητας, με δραστικό περιορισμό ζημιών στις κατασκευές. Στα 2,5 δισ. το ανεκτέλεστο.