ΓΔ: 866.73 -0.12% Τζίρος: 83.52 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτό: ΙΑΣΩ

Επενδύσεις 15 εκατ. ευρώ από το ΙΑΣΩ για την αναβάθμιση υποδομών

Όπως αναφέρει το ΙΑΣΩ στην ανακοίνωσή του, δημιουργήθηκαν νέες εγκαταστάσεις νοσηλείας ενώ ανακοίνωσε και την συνεργασία με δυο διάσημους σεφ για την εισαγωγή νέου μενού.

Σε νέες επενδύσεις που ξεπερνούν τα 15 εκατ. ευρώ προχώρησε το ΙΑΣΩ, εγκαινιάζοντας τον νέο όροφο νοσηλείας "New Luxury Wing" στις εγκαταστάσεις του στο Μαρούσι.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, με γνώμονα την άριστη εμπειρία διαμονής, το ΙΑΣΩ με περισσότερους από 10.000 τοκετούς ετησίως, δημιούργησε νέες εγκαταστάσεις νοσηλείας υψηλής αισθητικής εγκαινιάζοντας τον 8ο όροφο, ο οποίος σηματοδοτεί μία νέα εποχή περίθαλψης και διαμονής για την Ελλάδα. Το έργο του ΙΑΣΩ πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με ένα από τα πιο φημισμένα και πολυβραβευμένα αρχιτεκτονικά γραφεία με πολύ μεγάλα έργα σε όλο τον κόσμο.

Παράλληλα ανακοίνωσε την συνεργασία του με τους chef Γεωργιάννα Χιλιαδάκη και Νίκο Ρούσσο, βραβευμένων με 2 αστέρια Michelin για την εισαγωγή ενός μενού το οποίο είναι σχεδιασμένο με γνώμονα την ελληνικότητα, την ευεξία και την εποχικότητα, που θα βασίζεται στην ποιοτική πρώτη ύλη, από επιλεγμένους Έλληνες παραγωγούς, και την υγιεινή διατροφή σε συνεργασία με τους εξειδικευμένους διατροφολόγους του ΙΑΣΩ.

Υπενθυμίζουμε πως το 2020, τα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε 17,46 εκατ. ευρώ, έναντι 17,02 εκατ. ευρώ, το 2019, καταγράφοντας αύξηση κατά 2,6%. Αύξηση της τάξης του 5,1% κατέγραψε ο κύκλος εργασιών, μετά από rebate & clawback του ομίλου ΙΑΣΩ το 2020, σε 75,78 εκατ. ευρώ, έναντι 72,13 εκατ. ευρώ, την αμέσως προηγούμενη χρήση,

Σε μια χρονιά πρωτόγνωρης αβεβαιότητας, λόγω της πανδημίας του Covid-19, ο όμιλος ΙΑΣΩ κατάφερε να συνεχίσει την υλοποίηση του αναπτυξιακού του πλάνου, βελτιώνοντας ταυτόχρονα τα μεγέθη και τα αποτελέσματά του. Την ίδια στιγμή, με αυξημένη εγρήγορση και αίσθημα ευθύνης ο όμιλος ΙΑΣΩ παρέμεινε δυναμικά στην πρώτη γραμμή κάλυψης των ιατρικών αναγκών, παρέχοντας, υπό τις συστάσεις του Υπουργείου Υγείας και τις οδηγίες της Επιτροπής Λοιμώξεων, πλήρη Ιατρική κάλυψη και Νοσηλευτική προστασία στους νοσηλευόμενους ασθενείς.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ιατρικό Αθηνών: Μεταβιβάζει το ΓΑΙΑ στο ΙΑΣΩ αντί 13 εκατ. ευρώ

Το τίμημα της μεταβίβασης συνδέεται με την μελλοντική οικονομική πορεία της μεταβιβαζόμενης μαιευτικής δραστηριότητας και θα καταβληθεί σε δυο στάδια. Άμεσα θα καταβληθούν 7,8 εκατ. ευρώ και τα υπόλοιπα σε βάθος τριετίας.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αύξηση 123% των EBITDA για το Ιατρικό Αθηνών στο πρώτο εξάμηνο του 2021

Στα 114,6 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκε ο κύκλος εργασιών του Ιατρικού Αθηνών στο πρώτο εξάμηνο του 2021 σημειώνοντας αύξηση 27% σε σχέση με τα αντίστοιχα περυσινά επίπεδα. Προχωρά το επενδυτικό του πλάνο ύψους 50 εκατ. ευρώ ο όμιλος.