ΓΔ: 858.83 0.90% Τζίρος: 60.29 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:39:45 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Πηγή: Lamda Development

Lamda: Επτά προσφορές για τα πρώτα έργα υποδομής στο Ελληνικό

Η εταιρεία διευκρινίζει στην ανακοίνωσή της ότι θα υπάρξει αξιολόγηση των προσφορών, ενώ ο τελικός ανάδοχος των έργων θα ανακοινωθεί εντός του Φεβρουαρίου 2022.

Την κατάθεση επτά προσφορών για την ανάληψη των πρώτων έργων για το Ελληνικό, γνωστοποίησε η εταιρεία Lamda Development, με χρηματιστηριακή της ανακοίνωση. 

Σε αυτήν τονίζει ότι «η LAMDA Development S.A. (η «Εταιρεία») σύμφωνα με τον Κανονισμό 596/2014/ΕΕ και τον Κανονισμό του Χρηματιστηρίου Αθηνών, έκαστος όπως ισχύει, ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι χθες 13.12.2021 υποβλήθηκαν προσφορές από επτά (7) εταιρείες στο πλαίσιο του σχετικού διαγωνισμού για την επιλογή του αναδόχου για την κατασκευή των πρώτων, βασικών έργων υποδομής του Ελληνικού. Η Εταιρεία ενημερώνει ότι θα ακολουθήσει η αξιολόγηση των προσφορών και εντός του Φεβρουαρίου 2022 θα ανακοινωθεί ο ανάδοχος».

Στα έργα υποδομών της πρώτης φάσης του Ελληνικού προβλέπονται, μεταξύ άλλων, η υπογειοποίηση της Λεωφόρου Ποσειδώνος (προϋπολογισμού 70 - 85 εκατ.), έργα στο Μητροπολιτικό Πάρκο (50 - 60 εκατ.), οδικά δίκτυα (45 - 57 εκατ.), δίκτυα υποδομών (44 - 54 εκατ.) εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων κ.α. (22 με 27 εκατ.) και έργα στην παράκτια ζώνη (20 με 25 εκατ. ευρώ), με τη Lamda Development να παρουσιάζει το καλοκαίρι και στις αρχές φθινοπώρου τους ενδεικτικούς αυτούς προϋπολογισμούς σε σχετικές παρουσιάσεις, ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι τον τελευταίο χρόνο οι τιμές των υλικών έχουν πάρει τον ανήφορο επηρεάζοντας και τους προϋπολογισμούς έργων.

Επιπρόσθετα, το πιθανότερο τον Ιανουάριο του 2022, η εταιρεία θα αποφασίσει και για το ποιος που θα αναλάβει την κατασκευή του Πύργου Κατοικιών, «Marina Tower», των 45 ορόφων, των 200 μέτρων ύψους και των 200 διαμερισμάτων, έργο συνολικού προϋπολογισμού 250 εκατ. ευρώ (με το κατασκευαστικό αντικείμενο να εκτιμάται σε 160 με 170 εκατ. ευρώ), με την πανοραμική θέα στο παραλιακό μέτωπο του Ελληνικού που κατάφερε να προσελκύσει όχι μόνο το ενδιαφέρον κορυφαίων αρχιτεκτονικών γραφείων διεθνώς αλλά και κάποιων εκ των μεγαλύτερων ξένων ομίλων στον τομέα της κατασκευής τοπόσημων ανά τον κόσμο. 

Υπενθυμίζεται ότι χθες η Lamda Development παρέδωσε το Experience Park του Ελληνικού που καλύπτει μία έκταση πάνω από 70 στρέμματα, η οποία αποτελεί μέρος του Μητροπολιτικού Πάρκου του Ελληνικού, στον χώρο του πρώην Διεθνούς Αεροδρομίου της Αθήνας, όπου δεσπόζουν τα τρία υπόστεγα της Πολεμικής Αεροπορίας, τα οποία είναι χαρακτηρισμένα από το υπουργείο Πολιτισμού ως νεότερα μνημεία.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

The Ellinikon
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

The Ellinikon – Δείτε την παρουσίαση του πρώτου κτιρίου που θα ανεγερθεί στο Ελληνικό

Ανοίγει ο βηματισμός της Lamda για το Ελληνικό με την εταιρεία να παρουσιάζει το πρώτο κτίριο που θα ανεγερθεί και είναι ένα πρότυπο κτιριακό συγκρότημα για ΑμεΑ που αναμένεται να ολοκληρωθεί στο πρώτο εξάμηνο του 2023.
The Ellinikon
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Σε Intrakat και Bouygues η ανάθεση για τον ουρανοξύστη Marina Tower

Ήδη οι πωλήσεις όλων των κατοικιών του πύργου των 45 ορόφων, 200 μέτρων ύψους και 200 διαμερισμάτων έχουν προσυμφωνηθεί εκτός των τελευταίων τριών ορόφων και των δύο Penthouse που στρατηγικά άφησε η Lamda Development τελευταίες.
Lamda Development, Elliniko
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

LAMDA: Καμία αλλαγή στο δίκτυο ποδηλατοδρόμων στο Ελληνικό

Η πρόσφαση τροποποίηση της ΚΥΑ Οικονομικών, Περιβάλλοντος και Πολιτισμού για τις περιοχές προς πολεοδόμηση αποσκοπεί σε μετατροπή της περιοχής σε ελεύθερη από αυτοκίνητα και σε αύξηση των χώρων πρασίνου, τονίζει η LAMDA.
The Ellinikon
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στην AVAX η πρώτη φάση των έργων υποδομών του Ελληνικού

Τα έργα της φάσης αυτής θα ολοκληρωθούν το 2025 και στο μεταξύ θα παραδίδονται σταδιακά. Προβλέπεται η υπογειοποίηση της Λ. Ποσειδώνος, έργα στο Μητροπολιτικό Πάρκο, οδικά δίκτυα, δίκτυα υποδομών, εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων κ.α.. 
Ellinikon
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ελληνικό: Η Deloitte αναλαμβάνει την έξυπνη πόλη για τη LAMDA Development

Στόχος είναι η δημιουργία μιας smart city στην περιοχή προς όφελος των κατοίκων, των επισκεπτών και των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή. Συνεργασία της ΑFRY και ομάδας συμβούλων.