ΓΔ: 957.6 0.63% Τζίρος: 80.51 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Alpha Bank
Πηγή: Alpha Bank

Η Έλλη Ανδριοπούλου εξελέγη νέο μέλος του Δ.Σ. της Alpha Bank

Ορίστηκε νέο μη εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου σε αντικατάσταση του παραιτηθέντος κ. Αρτέμιου Χ. Θεοδωρίδη. Η διάρκεια της θητείας της ορίστηκε από την 1.1.2022.

Την εκλογή της Έλλης Ανδριοπούλου ως νέου μη εκτελεστικού μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της ανακοίνωσε η Alpha Υπηρεσιών και Συμμετοχών. Σύμφωνα με την ανακοίνωση:
 
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Alpha Υπηρεσιών και Συμμετοχών Α.Ε. κατά τη συνεδρίασή του στις 16.12.2021 εξέλεξε ως Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας την κυρία Έλλη Μ. Ανδριοπούλου, σε αντικατάσταση του από 17.6.2021 παραιτηθέντος Μη Εκτελεστικού Μέλους κ. Αρτέμιου Χ. Θεοδωρίδη.

Η διάρκεια της θητείας του εκλεγέντος Μέλους ορίστηκε από την 1.1.2022 έως τη λήξη του υπολοίπου της θητείας του Μέλους που αντικαθιστά. Περί της εκλογής του νέου Μέλους θα ενημερωθεί η αμέσως προσεχής Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Εταιρείας.

Εν συνεχεία, το Διοικητικό Συμβούλιο συγκροτήθηκε σε σώμα με ισχύ από την 1.1.2022, ως ακολούθως:

  • Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου, ο κ. Βασίλειος Θ. Ράπανος, ΜΗ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ
  • Διευθύνων Σύμβουλος, ο κ. Βασίλειος Ε. Ψάλτης, ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ
  • ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ Ο Γενικός Διευθυντής κ. Σπύρος Ν. Φιλάρετος
  • ΜΗ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΑ ΜΕΛΗ Η κυρία Έλλη Μ. Ανδριοπούλου και ο κ. Ευθύμιος Ο. Βιδάλης
  • ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΜΗ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΑ ΜΕΛΗ Οι κυρίες Carolyn G. Dittmeier και Elanor R. Hardwick και οι κ.κ. Δημήτρης Κ. Τσιτσιράγκος, Jean L. Cheval, Richard R. Gildea, Shahzad A. Shahbaz και Jan A. Vanhevel
  • ΜΗ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του ν. 3864/2010 Ο κ. Johannes Herman Frederik G. Umbgrove ως εκπρόσωπος και δυνάμει υπόδειξης του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Βιογραφικό Έλλης Ανδριοπούλου

Απέκτησε πτυχίο Ψυχολογίας (BA in Psychology) από το Deree, The American College of Greece και το 2001 έλαβε το μεταπτυχιακό της στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (Master of Business Administration) από το Kellogg School of Management του Πανεπιστημίου Northwestern στις ΗΠΑ.

Μετά την ολοκλήρωση των μεταπτυχιακών σπουδών της, η κ. Ανδριοπούλου εργάστηκε στην εταιρία συμβούλων Oliver Wyman στη Βοστώνη και το 2004 επέστρεψε στην Ελλάδα, όπου εργάστηκε στη Citibank σε διάφορες διοικητικές θέσεις στις διευθύνσεις Δικτύου, Λειτουργίας και Marketing, φθάνοντας μέχρι το βαθμό της Γενικής Διευθύντριας.

Από το 2012 έχει αναλάβει διάφορες διευθυντικές θέσεις στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), με πλέον πρόσφατη τη θέση της προέδρου και διευθύνουσας Συμβούλου του ΚΠΙΣΝ. Συνέβαλε αποφασιστικά στη διαμόρφωση του οργανισμού λειτουργίας και του επιχειρησιακού σχεδίου του Κέντρου καθώς και στην αξιοποίηση των δωρεών, ύψους 50 εκατομμυρίων ευρώ, που στήριξαν τα πρώτα χρόνια λειτουργίας του. Από το 1987 έως το 1993 ήταν μέλος της Εθνικής Ομάδας Θαλάσσιου Σκι και έχει ανακηρυχθεί Πρωταθλήτρια Ελλάδος και Βαλκανιονίκης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βασίλης Ψάλτης, Διευθύνων Σύμβουλος Alpha Bank
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Β. Ψάλτης: Έτος ανάπτυξης το 2022 για την Alpha Bank και την εγχώρια οικονομία

Ο διευθ. σύμβουλος της τράπεζας υπογράμμισε σε επιστολή του προς το προσωπικό ότι «καταφέραμε, παρά τη συγκυρία, να υλοποιήσουμε μία σειρά από στρατηγικές μας επιλογές, διαμορφώνοντας την Alpha Bank του μέλλοντος».
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Alpha Bank: Ολοκληρώθηκε η πώληση των ομολόγων του project Cosmos

Πρόκειται για την πώληση του 51% των ομολογιών τιτλοποίησης μεσαίας (Mezzanine) και χαμηλής (Junior) εξοφλητικής προτεραιότητας του χαρτοφυλακίου Μη Εξυπηρετούμενων Ανοιγμάτων (ΜΕΑ) ύψους περίπου 3,41 δισ.
Alpha Bank
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Alpha Bank: Ολοκλήρωσε τιτλοποίηση εξυπηρετούμενων δανείων ύψους 1,9 δις

Η συναλλαγή αποτελεί μέρος του Επιχειρησιακού Σχεδίου της Τράπεζας “Project Tomorrow” και αναμένεται να συμβάλει περίπου 47 μονάδες βάσης στο Συνολικό Δείκτη Κεφαλαιακής Επάρκειας της τράπεζας.
Alpha Bank
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Alpha Bank: Άντλησε 400 εκατ. από το senior preferred ομόλογο με επιτόκιο 3%

Οι ομολογίες υψηλής εξοφλητικής προτεραιότητας έχουν διάρκεια 2 έτη και απόδοση 3%, ενώ παρέχουν δυνατότητα προεξόφλησης κατά το πρώτο έτος και θα εισαχθούν προς διαπραγμάτευση στo EuroMTF Market του Χρηματιστηρίου του Λουξεμβούργου.