ΓΔ: 867.8 0.98% Τζίρος: 88.88 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτογραφία Shutterstock

Intrum: Απέκτησε το 100% του χαρτοφυλακίου «κόκκινων» δανείων «Earth»

Η Intrum προχώρησε στην εξαγορά του 60% που είχε στην κατοχή της η CarVal, ενώ αφορά χαρτοφυλάκιο μη εξυπηρετούμενων δανείων που είχε αποκτηθεί το 2018 από την Εθνική Τράπεζα.

Στην κατοχή του ομίλου Intrum περνά ο αποκλειστικός έλεγχος του χαρτοφυλακίου με μη εξυπηρετούμενες και ανεξασφάλιστες απαιτήσεις από δάνεια λιανικής και μικρών επιχειρήσεων, με την επωνυμία «Earth» καθώς προχώρησε στην εξαγορά του μεριδίου 60% που είχε στην κατοχή της η CarVal Investors

Υπενθυμίζεται ότι οι CarVal και Intrum ήταν ο προτιμητέος επενδυτής στο διαγωνισμό που διενήργησε η Εθνική Τράπεζα το 2018 για την πώληση του χαρτοφυλακίου, ανεξόφλητου κεφαλαίου περίπου 2 δισ. ευρώ, και συνολικής απαίτησης 5,2 δισ. ευρώ με τίμημα που ανερχόταν στο 6% του ανεξόφλητου κεφαλαίου, δηλαδή περίπου 110 εκατ. ευρώ

Το χαρτοφυλάκιο περιλάμβανε το 2018, όταν ολοκληρώθηκε η συναλλαγή, 304 χιλ. μη εξυπηρετούμενα καταναλωτικά δάνεια (1,1 δισ.), καθώς και απαιτήσεις από κάρτες (0,5 δισ.) και δάνεια σε πολύ μικρές επιχειρήσεις, περίπου 200 χιλιάδων δανειοληπτών, τα οποία δεν διαθέτουν εξασφαλίσεις.

Η μέση οφειλή, ανά δανειολήπτη, διαμορφωνόταν στις 10 χιλ. ευρώ και ο μέσος χρόνος καθυστέρησης στην εξυπηρέτησή τους είναι τα επτά χρόνια.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Γεωργακόπουλος: Απαιτείται πλαίσιο για τα «κόκκινα» δάνεια που «θεραπεύονται»

Ο διευθύνων σύμβουλος της Intrum Hellas τόνισε την ανάγκη να υπάρξουν κανόνες για την επάνοδο στο τραπεζικό σύστημα των δανείων που περιλαμβάνονται σε τιτλοποιήσεις και τα οποία μέσω της διαχείρισης, γίνονται και πάλι εξυπηρετούμενα.
monumenta-ktiria-ethniki
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΕΤΕ: Προτιμητέος επενδυτής για Frontier οι Bain, Fortress και doValue

Το project Frontier περιλαμβάνει περίπου 190.000 δάνεια. Από αυτά το 77%, δηλαδή 4,7 δισ. ευρώ, αφορούν στεγαστικά δάνεια, το 18% ή 1,1 δισ. ευρώ δάνεια μικρών επιχειρήσεων και το υπόλοιπο 5% αφορά καταναλωτικά δάνεια.
Ethniki Trapeza, ETE, Pavlos Milonas, Pavlos Mylonas, Paylos Mylonas, Payvlos Milonas
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Π. Μυλωνάς: Απαραίτητη η σύνεση στη χρήση πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης

Ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας, μιλώντας στο συνέδριο του Economist, μεταξύ άλλων επεσήμανε ότι οι ελληνικές τράπεζες έχουν σημειώσει μεγάλη πρόοδο στη μείωση των «κόκκινων» δανείων.