ΓΔ: 867.71 -0.42% Τζίρος: 153.21 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
φωτο: Shutterstock

Οι καινοτόμες startups που θα βραβευτούν από τον ΣΕΠΕ

Η ψηφιακή επανάσταση εξαπλώνεται στην Ελλάδα με τις ελληνικές startup να πρέπει να κάνουν άνοιγμα στην αγορά της ΕΕ καθώς 4.500 νεοφυείς επιχειρήσεις φέρνουν την ψηφιακή τεχνολογία στην ελληνική οικονομία.

Η χώρα καλείται να κερδίσει το στοίχημα προς τη νέα, σύγχρονη ψηφιακή Ελλάδα που θα απαντήσει στα ζητήματα που θέτει η 4η Βιομηχανική επανάσταση, μέσα από την διάχυση της τεχνολογίας σε κράτος, πολίτες και επιχειρήσεις με στόχο την ανάπτυξη της οικονομίας και δημιουργώντας ένα νέο πρότυπο για τις επιχειρήσεις.Κατα την διάρκεια του digital economy forum 2019 με τίτλο “Leading Greece to Growth”, που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ) παρουσιάστηκαν οι πέντε startups που ξεχώρισαν στον διαγωνισμό Startups d.Day 2019 που είχε λάβει παράταση μέχρι τις 4 Νοεμβρίου για την κατέθεση των υποψηφιοτήτων.

Οι startups που ξεχώρισαν στον διαγωνισμό Startups d.Day 2019

Κατά την διάρκεια της πρωινής ενότητας παρουσιάστηκαν και οι πέντε startups που ξεχώρισαν στον διαγωνισμό Startups d.Day 2019 που είχε λάβει παράταση μέχρι τις 4 Νοεμβρίου για την κατέθεση των υποψηφιοτήτων.

Μια σειρά από καινοτόμες εφαρμογές που έρχονται για να αλλάξουν τον τρόπο που ενεργούν οι επιχειρήσεις αλλά και οι ιδιώτες και στοχεύουν στην εξεύρεση λύσεων ακόμα και σε προβλήματα που δεν έχουν ακόμα υπάρξει.

Cyclefi

Η Cyclefi είναι μια υπηρεσία επιβράβευσης η οποία παρέχει στον καταναλωτή ένα πακέτο με online προσφορές και εκπτωτικά κουπόνια, επιβραβεύοντας την πρόθεση του να ανακυκλώσει, χρησιμοποιώντας τις νέες σακούλες απορριμμάτων για ανακύκλωση, “SANITAS Cyclefi”.

Ουσιαστικά, όσο πιο συχνά ανακυκλώνεις με τις πορτοκαλί σακούλες απορριμμάτων “SANITAS Cyclefi”, τόσες περισσότερες προσφορές & εκπτώσεις αποκτάει ο καταναλωτής μέσα από την πλατφόρμα. Πιο συγκεκριμένα, είτε μέσα από την εφαρμογή του κινητού με την ανάγνωση του QR-κωδικού της ετικέτας είτε μέσα από το προσωπικό λογαριασμό στη πλατφόρμα, με την καταχώρηση του μοναδικού κωδικού της συσκευασίας “SANITAS Cyclefi”, ξεκλειδώνει ένα πακέτο με online προσφορές και εκπτωτικά κουπόνια.

Agroapps

Η Agroapps είναι μία εταιρία που έχει ως στόχο να παρέχει βιώσιμες λύσεις για τον αγροτικό τομέα, χρησιμοποιώντας σύγχρονες και καινοτόμες τεχνολογίες πληροφορικής. Δημιουργήθηκε το 2015 ως spin-out, και σύντομα εξελίχθηκε σε μία δυναμική και καινοτόμα εταιρία προσφέροντας ένα μεγάλο εύρος υπηρεσιών, καλύπτοντας σχεδόν κάθε καλλιέργεια και καλλιεργητική πρακτική σε οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη.

Η ομάδα των ειδικών της, συνδυάζοντας το πάθος για την λεπτομέρεια με την τεράστια εμπειρία στην αγροτική συμβουλευτική και τις γνώσεις στη γεωπονική επιστήμη, παρέχει βέλτιστες λύσεις και εξατομικευμένες υπηρεσίες στον πρωτογενή τομέα. Χρησιμοποιώντας εξελιγμένα μαθηματικά μοντέλα και τεχνικές πρόβλεψης, η Agroapps δεσμεύεται να παρέχει υψηλής ακρίβειας εξατομικευμένη συμβουλευτική σε κάθε παραγωγό και για κάθε είδος καλλιέργειας, ανεξαρτήτως του μεγέθους της γεωργικής εκμετάλλευσης.

Classter

Το Classter.com, ιδρύθηκε το 2015 χρησιμοποιεί Cloud-based SaaS τεχνολογία, παρέχει μια ολοκληρωμένη λύση στα εκπαιδευτήρια, ενσωματώνοντας τα χαρακτηριστικά τριών διαφορετικών συστημάτων διαχείρισης, αυτά του μαθητή (SIS), του σχολείου (SMS) και της μάθησης (LMS). Η πλατφόρμα προσφέρει σύγχρονες ολοκληρωμένες λύσεις διαχείρισης που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμα και από σχολές χορού και μουσικής.

Το Classter επενδύει σε τεχνολογίες προσαρμοστικής μάθησης (adaptive learning) και στην τεχνητή νοημοσύνη (Artificial Intelligence -ΑΙ), προκειμένου να υποστηρίξει κάθε είδος ακαδημαϊκού ιδρύματος και εκπαιδευτικού συστήματος.

HRWiz

Με την εταιρική διακυβέρνηση να βρίσκεται στις προτεραιότητες των ελληνικών επιχειρήσεων, το HRWiz ενδυναμώνει την λειτουργικότητα της Διαχείρισης Ανθρωπίνου Δυναμικού σε ιδιώτες, εταιρείες και υπηρεσίες, με την βοήθεια της Τεχνητής Νοημοσύνης.

PiDust Quantum Computing

Η PiDust χρησιμοποιεί κβαντικούς υπολογιστές και λογισμικό για να προσομοιάσει φάρμακα, χημικά, υλικά και άλλα κβαντικά συστήματα. Η startup έχει ως στόχο την δημιουργία νέων δρόμων για τον σχεδιασμό και την ανακάλυψη νέων φαρμάκων που θα είναι πιο στοχευμένα, χρησιμοποιώντας μια καινοτόμα πλατφόρμα για να λύνει τα προβλήματα που ακόμα δεν έχουν ανακαλυφθεί.

Οι κλάδοι της ελληνικής οικονομίας αξιοποιούν τις ψηφιακές τεχνολογίες

Τον ρόλο των ψηφιακών τεχνολογιών για την περαιτέρω ανάπτυξη όλων των κλάδων της ελληνικής οικονομίας επεσήμαναν οι συμμετέχοντες στη θεματική ενότητα «Οι κλάδοι της ελληνικής οικονομίας αξιοποιούν τις ψηφιακές τεχνολογίες». «Η εφαρμογή και η αξιοποίηση της ψηφιακής οικονομίας δεν αποτελεί προαιρετική επιλογή αλλά ανάγκη επιβίωσης» τόνισε ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του ΔΣ της ΔΕΘ-HELEXPO, κ. Τάσος Τζήκας, σημείωσε: «Δεν μπορούμε να κάνουμε το άλμα στην ανταγωνιστικότητα, αν οι νέες τεχνολογίες δεν έρθουν στο επίκεντρο». Όπως είπε ο ίδιος, μία χώρα που θέλει να γίνει διεθνές τεχνολογικό hub νέων τεχνολογιών δεν μπορεί να μην έχει μια διεθνή έκθεση τεχνολογίας, προαναγγέλλοντας τη διοργάνωση της πρώτης διεθνούς έκθεσης ψηφιακής τεχνολογίας στην Ελλάδα, «BEYOND 4.0» τον ερχόμενο Οκτώβριο στη Θεσσαλονίκη.

Ο Πρόεδρος του ΔΣ του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας, κ. Αλέξανδρος Βασιλικός, σχολίασε στη διάρκεια της τοποθέτησής του: «Η τεχνολογία αποτελεί ήδη, εδώ και καιρό, καθημερινότητα για τον τουριστικό κλάδο. Το επόμενο βήμα και το στοίχημα είναι να αρχίσουμε οι ίδιοι οι εκπρόσωποι να παράγουμε τεχνολογία».

Τον ρόλο που διαδραματίζει η ψηφιακή τεχνολογία και οι ειδικά οι νέες τάσεις της, όπως η Τεχνητή Νοημοσύνη, στον τομέα του λιανεμπορίου επεσήμανε ο Πρόεδρος του ΔΣ του ΣΕΛΠΕ, κ. Αντώνης Μακρής. Όπως είπε χαρακτηριστικά: «ενώ η Τεχνητή Νοημοσύνη είναι το back office για τις επιχειρήσεις, η Συναισθηματική Νοημοσύνη είναι αυτή που κάνει τις πωλήσεις».

Στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι νέες επιχειρήσεις, ειδικά οι μικρομεσαίες και οι οικογενειακές, προκειμένου να επιτύχουν την ομαλή μετάβασή τους στην ψηφιακή εποχή αναφέρθηκε ο Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών, κ. Αλέξανδρος Αγγελόπουλος. Από την πλευρά του, ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του, ΣΕΒ, κ. Γιώργος Ξηρογιάννης τόνισε: «Ωριμάζουμε μαζί με τις επιχειρήσεις νέας τεχνολογίας και μαζί συζητάμε και χτίζουμε το ψηφιακό αύριο».

 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

startups-Ellada-oikonomia
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Επτά ελληνικές startups στη λίστα με τις 1.000 κορυφαίες στην Ευρώπη

Τι αποκαλύπτει η λίστα των Financial Times με τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες startups για την πρόοδο του ελληνικού οικοσυστήματος νεοφυών εταιρειών. Ξεχωρίζει η Spotawheel, που βρίσκεται στην 41η θέση της Ευρώπης.
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

ΣΕΒ: Αξίες δισεκατομμυρίων και χιλιάδες θέσεις εργασίας από τις startup

Σημαντικά περιθώρια ανάπτυξης υπάρχουν για το ελληνικό οικοσύστημα startup που αναμένεται στα επόμενα πέντε χρόνια να φτάσει σε αξία που θα ξεπερνά τα 15 δισ. ευρώ, δημιουργώντας 20.000 θέσεις εργασίας.