ΓΔ: 945.36 -1.14% Τζίρος: 25.15 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:49:40 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Εκδόθηκε η απόφαση έγκρισης της συμφωνίας εξυγίανσης της Folli Follie

Η εταιρεία θα εκδώσει νέα ανακοίνωση για την ενημέρωση των πιστωτών της και του επενδυτικού κοινού σχετικά με τα επόμενα βήματα της διαδικασίας εξυγίανσης.

Την έκδοση της απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, με την οποία επικυρώνεται η συμφωνία εξυγίανσης γνωστοποίησε η εταιρεία Folli Follie.

Σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή της ανακοίνωση:

Η εταιρεία με την επωνυμία «Folli Follie Ανώνυμη Εμπορική Βιοτεχνική και Τεχνική Εταιρεία» και τον διακριτικό τίτλο “FF Group” (η «Εταιρεία») ανακοινώνει ότι εξεδόθη υπ’ αριθμ. 3/2022 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, δυνάμει της οποίας επικυρώνεται η από 31.12.2020 Συμφωνία Εξυγίανσης - Μεταβίβαση Επιχείρησης της Εταιρείας, όπως αυτή τροποποιήθηκε με την από 9.9.2021 συμφωνία τροποποίησης.

Η Εταιρεία θα εκδώσει νέα ανακοίνωση για την ενημέρωση των πιστωτών της και του επενδυτικού κοινού σχετικά με τα επόμενα βήματα της διαδικασίας εξυγίανσης. Η Εταιρεία ευχαριστεί θερμά την δικηγορική εταιρεία «Ποταμίτης Βεκρής» για τον επιτυχή χειρισμό της υπόθεσης.

Υπενθυμίζεται ότι το σχέδιο εξυγίανσης είχε εγκριθεί στις αρχές Νοεμβρίου από τους μετόχους της εταιρείας, παρά την αντίδραση του βασικού μετόχου, Δημήτρη Κουτσολιούτσου. Ειδικότερα, υπέρ του σχεδίου εξυγίανσης τάχθηκαν οι μέτοχοι στη γενική συνέλευση, από την οποία απουσίαζαν οι Δημήτρης και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος, οι οποίοι, άλλωστε, έχουν ταχθεί ενάντια στο εν λόγω σχέδιο.

Η γενική συνέλευση είχε απαρτία 80%, ενώ υπέρ της εξυγίανσης τάχθηκαν και μέτοχοι, όπως η Fosun, οι οποίοι στο παρελθόν είχαν διαφωνήσει.

Υπενθυμίζεται ότι το σχέδιο εξυγίανσης προβλέπει ότι από τις συνολικές υποχρεώσεις ύψους 516 εκατ ευρώ, θα «κουρευτούν» τα 349 εκατ. ευρώ, με το Δημόσιο και τους ασφαλιστικούς οργανισμούς να διατηρούν ανέπαφες τις απαιτήσεις τους, χάρη στην νέα εταιρεία OpsCo που θα αναλάβει να πληρώσει τις δόσεις που βρίσκονται σε ρύθμιση.

Η εταιρεία αυτή είναι θυγατρική κατά 90% της εταιρείας AssetCo που επίσης δημιουργείται βάσει του σχεδίου εξυγίανσης (και οι δύο με έδρα το Λουξεμβούργο) και στην οποία μεταβιβάζεται η εμπορική δραστηριότητα των Folli Follie και Links of London, καιθώς και τα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ