ΓΔ: 1480.09 -1.09% Τζίρος: 161.72 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Πηγή: Folli Follie

Δοκιμασία αντοχής της Folli Follie εν αναμονή της δικαστικής απόφασης

Η σύνδεση της μεταβίβασης των περιουσιακών στοιχείων με την κατάληξη της ποινικής δίκης κρατά «κλειδωμένα» 33 εκατ. ευρώ και θέτει σε κίνδυνο την επανεκκίνηση της εταιρείας με νέο σχήμα.

Μία ακόμη καθυστέρηση στην ανακοίνωση της τελικής απόφασης που κρίνει την βιωσιμότητα του ομίλου της Folli Follie δοκιμάζει τις αντοχές του νέου σχήματος. Το θέμα της μεταβίβασης της περιουσιακών στοιχείων του άλλοτε κραταιού ομίλου εξακολουθεί να παραμένει σε εκκρεμότητα, με τις τελικές αποφάσεις να λαμβάνονται μετά τα μέσα Μαΐου, οπότε είναι προγραμματισμένη η τελική αγόρευση της εισαγγελέως στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη το ποινικό σκέλος της υπόθεσης.

Μέχρι τότε διενεργείται ένας αγώνας δρόμου προκειμένου η εταιρεία να παραμείνει όρθια, καταβάλλοντας μισθούς αλλά και εισφορές, αλλά και παραμένοντας εντός ρυθμίσεων στις οφειλές της προς ασφαλιστικά ταμεία. Πηγές κοντά στην διοίκηση σημειώνουν στο BD ότι πρόκειται για ένα εγχείρημα εξαιρετικά δύσκολο, με δεδομένη την αρνητική συγκυρία για το λιανεμπόριο συνολικά, και με τον εμπορικό κόσμο να δοκιμάζεται από τους μειωμένους τζίρους σε περιβάλλον αυξημένου πληθωρισμού.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της αλυσίδας Jack & Jones η οποία έχει αναπτυχθεί στην ελληνική αγορά τον τελευταίο χρόνο, σε συνεργασία με την Folli Follie. Αν και τα είδη της θα μπορούσαν να κινούνται δυναμικά στην τρέχουσα συγκυρία, η αδυναμία της εταιρείας να τρέξει οποιαδήποτε διαφημιστική καμπάνια δυσχεραίνει το όλο εγχείρημα, ανατρέποντας κάθε σχεδιασμό για αύξηση των εσόδων.

Στον αντίποδα ωστόσο, θετικά δείχνει να κινείται το νέο κατάστημα Heaven on Earth, το οποίο άνοιξε στο τέλος του 2023 στο Citylink, στο κέντρο της Αθήνας. Διαθέτοντας μία ευρεία γκάμα από εξαιρετικές εταιρείες καλλυντικών σε αποκλειστικότητα, το νέο σημείο φαίνεται ότι κινείται άνω των προσδοκιών της διοίκησης της Folli Follie, επωφελούμενο και από τα αυξημένα τουριστικά ρεύματα στο κέντρο της πόλης. Ωστόσο, μόνο αυτό δεν αρκεί…

Σημειώνεται ότι η ολοκλήρωση της διαδικασίας της εξυγίανσης της Folli Follie έχει εξ αρχής συνδεθεί με την αποδέσμευση των περιουσιακών της στοιχείων, αξίας 33 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ποσού περί των 3 εκατ. ευρώ σε μετρητά. Τα περιουσιακά αυτά στοιχεία είναι αναγκαία προκειμένου να στηριχθεί η προσπάθεια της επιτυχούς μετάβασης στο νέο εταιρικό σχήμα, υπό την ομπρέλα του οποίου εντάσσονται διεθνή brands, κυρίως από τον χώρο της ένδυσης, δημιουργώντας νέες προοπτικές ανάπτυξης.

Ο όμιλος πλέον υφίσταται εντός του νέου σχήματος, της FF OpsCo MSMA, από τις 23 Νοεμβρίου 2023, με την προσωρινή διοίκηση να έχει ολοκληρώσει το έργο της εξυγίανσης του ομίλου, σε ό,τι της αναλογούσε. Στο διοικητικό συμβούλιο της νέας εταιρείας πρόεδρος έχει αναλάβει ο κ. Θ. Καλαποθαράκος, με μακρά παρουσία στην ναυτιλία, διευθύνων σύμβουλος και μοναδικό εκτελεστικό μέλος παραμένει ο κ. Γ. Σάμιος, ο οποίος ήταν ο βασικός ενορχηστρωτής της διαδικασίας εξυγίανσης του ομίλου την τελευταία πενταετία από την ίδια θέση, και μέλος ο κ. Daniels Matte, βασικός εκπρόσωπος των ομολογιούχων πιστωτών του ομίλου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αρχές του 2024 τα νεότερα για τη Folli Follie, καθυστερεί η νέα εταιρεία

Η εταιρεία δύναται να παραμείνει ζωντανή και να προχωρήσει τις διαδικασίες μετάβασης στο διάδοχο σχήμα OPSCO, ωστόσο η εξυγίανση θα ολοκληρωθεί μόνο όταν αποδεσμευτούν περιουσιακά στοιχεία 31 εκατ. ευρώ.
folli follie, kosmima
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αρχίζει η δίκη για τη Folli Follie, «βλέπει» αποδέσμευση περιουσίας

Ύστερα από αλλεπάλληλες αναβολές αρχίζει η ποινική δίκη και η διοίκηση της εταιρείας προσβλέπει στην αποδέσμευση ακινήτων αξίας 28 εκατ. και λογαριασμών με 3 εκατ. ευρώ για να προχωρήσει το σχέδιο εξυγίανσης.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περνά σε νέα εταιρεία η Folli Follie, υλοποιείται το σχέδιο εξυγίανσης

Ολοκληρώνεται το πρώτο στάδιο εξυγίανσης του ομίλου FF. Μετάβαση στο νέο εταιρικό σχήμα που προβλέπεται αναμένεται μέσα στις προσεχείς εβδομάδες. Ο όμιλος εισέπραξε το σύνολο του τιμήματος για το Μινιόν.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Μετ' εμποδίων η εξυγίανση της Folli Follie, νέο πρόβλημα οι εκλογές

Οι επαναληπτικές εκλογές του Ιουνίου δημιουργούν ερωτηματικά για τον χρόνο τέλεσης της ποινικής δίκης και αποδέσμευσης κρίσιμων περιουσιακών στοιχείων. Η εταιρεία πληρώνει μισθούς, καθυστερεί άλλες υποχρεώσεις.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Καταστήματα Jack & Jones από τη Folli Follie, επιστροφή το 2023 σε κέρδη

Υλοποιείται η στρατηγική εξυγίανσης με αύξηση τζίρου και μείωση των εξόδων, ενώ μέχρι το τέλος του 2022 θα εισπραχθεί και το υπολειπόμενο ποσό από την πώληση του Μινιόν. Επεκτείνεται και η αλυσίδα καταστημάτων Collective.