ΓΔ: 1413.26 -0.42% Τζίρος: 105.92 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Αρχές του 2024 τα νεότερα για τη Folli Follie, καθυστερεί η νέα εταιρεία

Η εταιρεία δύναται να παραμείνει ζωντανή και να προχωρήσει τις διαδικασίες μετάβασης στο διάδοχο σχήμα OPSCO, ωστόσο η εξυγίανση θα ολοκληρωθεί μόνο όταν αποδεσμευτούν περιουσιακά στοιχεία 31 εκατ. ευρώ.

Δύσκολα θα ξεμπλοκάρει η υπόθεση της μεταβίβασης των περιουσιακών στοιχείων της Folli Follie στο νέο σχήμα μέσα στο τρέχον έτος, αναφέρουν πηγές προσκείμενες στην διοίκηση της εταιρείας. Ως πιθανότερη περίοδος επανεξέτασης του ζητήματος αναφέρεται το τέλος του Ιανουαρίου 2024, οπότε προσδοκάται ότι θα υπάρξει δικαίωση για την προσωρινή διοίκηση της εταιρείας.

Μέχρι τότε, σύμφωνα με πληροφορίες του BD, ο όμιλος δύναται να παραμείνει ζωντανός, προχωρώντας παράλληλα τις διαδικασίες που απαιτούνται ώστε να μεταβεί στο διάδοχο σχήμα της εταιρείας FF OPSCO (νέα εταιρεία λειτουργίας). Οι ίδιες πηγές υπογραμμίζουν ωστόσο ότι κι αυτή η διαδικασία δύναται να προχωρήσει έως ενός σημείου μόνο, καθώς η αποδέσμευση των περιουσιακών στοιχείων είναι προαπαιτούμενο για την ολοκλήρωση της εξυγίανσης της Folli Follie.

Υπενθυμίζεται ότι το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας είχε αρχικά κάνει δεκτή τον περασμένο Σεπτέμβριο την αποδέσμευση συγκεκριμένων ακινήτων και μετρητών, συνολικής αξίας περί των 31 εκατ ευρώ, προκειμένου να διευκολυνθεί η διαδικασία της διάσωσης της εταιρείας, όπως περιγράφεται στο συμφωνημένο σχέδιο εξυγίανσης. Ωστόσο, μετά την αποδοχή εκ μέρους της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου του αιτήματος αναίρεσης της συγκεκριμένης απόφασης εκ μέρους ζημιωθέντων επενδυτών, το ζήτημα περνάει στον Άρειο Πάγο για επανεξέταση.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες πάντως, παρά τις δυσκολίες ο όμιλος επιδιώκει την διεύρυνση των συνεργασιών του, κι εφόσον η δικαστική διαδικασία ολοκληρωθεί με ευνοϊκούς όρους, η διοίκηση της FF θα είναι σε θέση να ανακοινώσει τη διάθεση νέων brands στην ελληνική αγορά, σηματοδοτώντας την μετάβαση της εταιρείας σε πιο υγιείς βάσεις.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

folli follie, kosmima
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αρχίζει η δίκη για τη Folli Follie, «βλέπει» αποδέσμευση περιουσίας

Ύστερα από αλλεπάλληλες αναβολές αρχίζει η ποινική δίκη και η διοίκηση της εταιρείας προσβλέπει στην αποδέσμευση ακινήτων αξίας 28 εκατ. και λογαριασμών με 3 εκατ. ευρώ για να προχωρήσει το σχέδιο εξυγίανσης.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περνά σε νέα εταιρεία η Folli Follie, υλοποιείται το σχέδιο εξυγίανσης

Ολοκληρώνεται το πρώτο στάδιο εξυγίανσης του ομίλου FF. Μετάβαση στο νέο εταιρικό σχήμα που προβλέπεται αναμένεται μέσα στις προσεχείς εβδομάδες. Ο όμιλος εισέπραξε το σύνολο του τιμήματος για το Μινιόν.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Μετ' εμποδίων η εξυγίανση της Folli Follie, νέο πρόβλημα οι εκλογές

Οι επαναληπτικές εκλογές του Ιουνίου δημιουργούν ερωτηματικά για τον χρόνο τέλεσης της ποινικής δίκης και αποδέσμευσης κρίσιμων περιουσιακών στοιχείων. Η εταιρεία πληρώνει μισθούς, καθυστερεί άλλες υποχρεώσεις.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Καταστήματα Jack & Jones από τη Folli Follie, επιστροφή το 2023 σε κέρδη

Υλοποιείται η στρατηγική εξυγίανσης με αύξηση τζίρου και μείωση των εξόδων, ενώ μέχρι το τέλος του 2022 θα εισπραχθεί και το υπολειπόμενο ποσό από την πώληση του Μινιόν. Επεκτείνεται και η αλυσίδα καταστημάτων Collective.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στην... επίθεση η πολωνική Pepco, έφτασε τα 27 καταστήματα στην Ελλάδα

Ο πολωνικός όμιλος είχε αυξημένα έσοδα κατά 11% το πρώτο τρίμηνο της χρήσης, κυρίως χάρη στη συστηματική επέκταση των αλυσίδων του. Προβληματισμός για την Ερυθρά Θάλασσα και τις επιπτώσεις στην εφοδιαστική αλυσίδα.