ΓΔ: 932.96 2.15% Τζίρος: 88.27 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Coca-Cola HBC: Ολοκληρώθηκε η εξαγορά του 52,7% της CCBC Αιγύπτου

Το συνολικό τίμημα έφθασε στα 304 εκατ. δολάρια, ενώ όπως τονίζει η εταιρεία μέσω αυτής της εξαγοράς θα έχει «πρόσβαση στη δεύτερη μεγαλύτερη αγορά μη αλκοολούχων έτοιμων προς κατανάλωση στην Αφρική».

Την ολοκλήρωση της εξαγοράς του 52,7% της Coca-Cola Botting Company of Egypt (CCBCE), γνωστοποίησε η Coca-Cola HBC, με χρηματιστηριακή της ανακοίνωση, με το τίμημα να φθάνει στα 304 εκατ. δολάρια. 

Όπως, δε, τόνισε ο Zoran Bogdanovic, διευθύνων σύμβουλος της Coca-Cola HBC «είμαστε ενθουσιασμένοι που καλωσορίζουμε την CCBCE στον όμιλό μας. Βλέπουμε μεγάλες δυνατότητες για αυτή την επιχείρηση να ξεκλειδώσει σημαντικές ευκαιρίες στην κατηγορία NARTD στην Αίγυπτο. Εκτιμούμε την εμπιστοσύνη που μας δείχνουν η The Coca-Cola Company και η MBL και είμαστε έτοιμοι να γίνουμε μέρος της ιστορίας ανάπτυξης του συστήματος της Coca-Cola στην Αίγυπτο».

Πιο αναλυτικά η εταιρεία στην ανακοίνωσή της αναφέρει τα ακόλουθα: «Μετά την ανακοίνωσή της στις 12 Αυγούστου 2021, η Coca-Cola HBC AG ("Coca-Cola HBC") ανακοίνωσε σήμερα την ολοκλήρωση της εξαγοράς από την κατά 100% θυγατρική της, Coca-Cola HBC Holdings BV ("CCH Holdings"), περίπου 52,7% της Coca-Cola Bottling Company of Egypt SAE ("CCBCE") από τη MAC Beverages Limited ("MBL") και ορισμένα από τα συνδεδεμένα με αυτήν μέρη έναντι μετρητών 304 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ, με την επιφύλαξη ορισμένων προσαρμογών του ισολογισμού. Ένα επιπλέον ποσό κέρδους μπορεί να καταβληθεί με βάση τις οικονομικές επιδόσεις της CCBCE το 2021. 

Ο κ. Abdul Galil Besher, ο σημερινός εκτελεστικός πρόεδρος της CCBCE, θα παραμείνει ως μη εκτελεστικός πρόεδρος της CCBCE. Η συναλλαγή με την MBL περιλαμβάνει επίσης την πιθανή απόκτηση από την CCH Holdings, στην ίδια τιμή ανά μετοχή που θα καταβληθεί στην MBL, άλλου μεριδίου περίπου 2,8% από ορισμένους άλλους μετόχους μειοψηφίας, σύμφωνα με συμφωνίες που θα συναφθούν σε εύθετο χρόνο.

Επιπλέον, ένα μετατρέψιμο δάνειο που εκδόθηκε σε θυγατρική της The Coca-Cola Company (ο "Πωλητής TCCC") από την CCBCE, μετατρέψιμο σε νέες μετοχές CCBCE, μεταβιβάστηκε στην CCH Holdings έναντι τιμήματος μετρητών περίπου 22 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ (το οποίο ισούται με το ανεξόφλητο κεφάλαιο και τους μη καταβληθέντες τόκους). 

Η ολοκλήρωση της εξαγοράς από την CCH Holdings του 42% περίπου της CCBCE από τον πωλητή TCCC, η οποία επίσης ανακοινώθηκε στις 12 Αυγούστου 2021, αναμένεται να πραγματοποιηθεί αργότερα αυτόν τον μήνα, ανεβάζοντας τη συνολική ιδιοκτησία της CCH Holdings στην CCBCE στο 94,7%. 

Η εξαγορά δίνει στην Coca-Cola HBC πρόσβαση στη δεύτερη μεγαλύτερη αγορά μη αλκοολούχων έτοιμων προς κατανάλωση ("NARTD") στην Αφρική κατ' όγκο, με βάση την υπάρχουσα κλίμακα στην Αφρική και αυξάνοντας την έκθεση της Coca-Cola HBC σε γεωγραφικές περιοχές υψηλής ανάπτυξης. Υπάρχει μια σημαντική ευκαιρία να αξιοποιήσετε τις αποδεδειγμένες δυνατότητες της Coca-Cola Τρία Έψιλον για τη διαδρομή προς την αγορά και την 70ετή εμπειρία της λειτουργίας σε αναδυόμενες αγορές για να αυξήσετε τη διείσδυση στο χαρτοφυλάκιο επωνυμίας της The Coca-Cola Company και να προωθήσετε την ηγετική θέση στην κατηγορία». 


 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Επένδυση 1 δισ. δολαρίων στην αιγυπτιακή αγορά σχεδιάζει η Coca-Cola HBC

Ο Αιγύπτιος πρωθυπουργός συζήτησε με τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας τα σχέδιά της για την επένδυση στη χώρα μέσα στα επόμενα 5 χρόνια, μετά την εξαγορά της Coca-Cola Αιγύπτου, η οποία ολοκληρώθηκε πρόσφατα.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Coca-Cola HBC: Εξαγορά του 30% της ιταλικής Casa Del Caffè Vergnano

Το αντίτιμο της συναλλαγής δεν ανακοινώθηκε, ενώ, σύμφωνα με τις δύο εταιρείες, εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί στο β' εξάμηνο του τρέχοντος έτους, αφού πρώτα εγκριθεί από τις αρμόδιες αρχές ανταγωνισμού.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Coca-Cola: Ξεπέρασε τον στόχο ενδυνάμωσης 5 εκατ. γυναικών παγκοσμίως

Η πρωτοβουλία 5by20 ξεκίνησε πριν από περίπου 10 χρόνια, με στόχο να βοηθήσει τις γυναίκες να δημιουργήσουν ή να αναπτύξουν τις επιχειρήσεις τους, προσφέροντας τους επαγγελματική κατάρτιση και εκπαίδευση.