ΓΔ: 2118.27 -0.55% Τζίρος: 263.04 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Δεξαμενόπλοιο στη θάλασσα
Δεξαμενόπλοιο πλοηγείται στα βαθιά γαλάζια νερά του Αιγαίου, σύγχρονες ναυτιλιακές τεχνολογίες.

Στις 7/2 αρχίζει η δημόσια προσφορά για το ομόλογο της Safe Bulkers

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, στις 14.02.2022 αρχίζει η διαπραγμάτευση των ομολογιών στην κατηγορία Τίτλων Σταθερού Εισοδήματος της Ρυθμιζόμενης Αγοράς του Χ.Α.

Το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης της δημόσιας προσφοράς για το ομόλογο έως 100 εκατ. ευρώ κοινοποίησε η Safe Bulkers με χρηματιστηριακή της ανακοίνωση. Η δημόσια προσφορά θα διεξαχθεί από τις 7/2 έως τις 9/2, ενώ στις 14 Φεβρουαρίου θα αρχίσει η διαπραγμάτευση των ομολογιών στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση:

Η εταιρεία «SAFE BULKERS PARTICIPATIONS PLC» (εφεξής η «Εκδότρια») ανακοινώνει ότι από την 31.01.2022 θέτει στη διάθεση του επενδυτικού κοινού το εγκριθέν στην από 31.01.2022 συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Ενημερωτικό Δελτίο, το οποίο συντάχθηκε σύμφωνα με τον Κανονισμό (EE) 2017/1129, τους κατ’ εξουσιοδότηση Κανονισμούς (EE) 2019/979 και (ΕΕ) 2019/980 και τα άρθρα 57-68 του Ν. 4706/2020, όπως ισχύουν, αναφορικά με τη έκδοση κοινού ομολογιακού δανείου (εφεξής το «ΚΟΔ») από την Εκδότρια, συνολικού ποσού κατά κεφάλαιο έως €100.000.000, διάρκειας πέντε (5) ετών, διαιρούμενου σε έως 100.000 άυλες, κοινές, ανώνυμες, ομολογίες με ονομαστική αξία εκάστης €1.000 (εφεξής οι «Ομολογίες»), με την εγγύηση της εταιρείας «SAFE BULKERS INC» (εφεξής η «Εγγυήτρια»), σύμφωνα με την από 19.01.2022 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Εκδότριας και την από 19.01.2022 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Εγγυήτριας (εφεξής η «Έκδοση»).

Οι Ομολογίες που πρόκειται να εκδοθούν θα διατεθούν προς κάλυψη από το επενδυτικό κοινό μέσω δημόσιας προσφοράς εντός της Ελληνικής Επικράτειας (η «Δημόσια Προσφορά»), με χρήση της υπηρεσίας Ηλεκτρονικού Βιβλίου Προσφορών («Η.ΒΙ.Π.») του Χρηματιστηρίου Αθηνών, θα καταχωρηθούν στο Σ.Α.Τ. και θα εισαχθούν προς διαπραγμάτευση στην Κατηγορία Τίτλων Σταθερού Εισοδήματος της Ρυθμιζόμενης Αγοράς του Χρηματιστηρίου Αθηνών (εφεξής το «Χ.Α.»).

Το Χ.Α., κατά τη συνεδρίασή του την 31.01.2022, ενέκρινε την εισαγωγή των Ομολογιών στην Κατηγορία Τίτλων Σταθερού Εισοδήματος της Ρυθμιζόμενης Αγοράς του Χ.Α., υπό την αίρεση έγκρισης του Ενημερωτικού Δελτίου από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και επιτυχούς ολοκλήρωσης της Δημόσιας Προσφοράς των Ομολογιών της Εκδότριας.

Κατωτέρω, παρατίθεται το αναμενόμενο χρονοδιάγραμμα της ολοκλήρωσης της Δημόσιας Προσφοράς της έκδοσης του ΚΟΔ και της εισαγωγής προς διαπραγμάτευση των Ομολογιών στην Κατηγορία Τίτλων Σταθερού Εισοδήματος της Ρυθμιζόμενης Αγοράς του Χ.Α., το οποίο έχει ως εξής:

31.01.2022 Δημοσίευση ανακοίνωσης για τη διάθεση του Ενημερωτικού Δελτίου και την έναρξη της Δημόσιας Προσφοράς και εγγραφής των επενδυτών, στο Ημερήσιο Δελτίο Τιμών του Χ.Α. και την ιστοσελίδα της Εκδότριας

31.01.2022 Δημοσίευση του Ενημερωτικού Δελτίου

04.02.2022 Ανακοίνωση του εύρους απόδοσης

07.02.2022 Έναρξη Δημόσιας Προσφοράς -εγγραφής επενδυτών μέσω του Η.ΒΙ.Π. (ώρα 10 π.μ. ώρα Ελλάδος)

09.02.2022 Λήξη δημόσιας προσφοράς -εγγραφής επενδυτών μέσω του Η.ΒΙ.Π. (ώρα 16:00 μ.μ. ώρα Ελλάδος)

09.02.2022 Ανακοίνωση της πλήρωσης των προϋποθέσεων έκδοσης του ΚΟΔ, της τελικής απόδοσης, και του Επιτοκίου στο Ημερήσιο Δελτίο Τιμών του Χ.Α. και στην ιστοσελίδα της Εκδότριας*

11.02.2022 Δημοσίευση αναλυτικής ανακοίνωσης για την έκβαση της Δημόσιας Προσφοράς.

11.02.2022 Πιστοποίηση της καταβολής των αντληθέντων κεφαλαίων και έκδοσης του ΚΟΔ 2 από την Εκδότρια. Παράδοση των Ομολογιών στους επενδυτές μέσω καταχώρισης σε λογαριασμούς αξιογράφων στο Σύστημα Άυλων Τίτλων. Δημοσίευση ανακοίνωσης για την έναρξη διαπραγμάτευσης.

14.02.2022 Έναρξη διαπραγμάτευσης των Ομολογιών στην Κατηγορία Τίτλων Σταθερού Εισοδήματος της Ρυθμιζόμενης Αγοράς του Χ.Α.

*Σε περίπτωση ματαίωσης της Έκδοσης, θα ενημερωθεί το επενδυτικό κοινό για τον τρόπο και την ημερομηνία αποδέσμευσης των κεφαλαίων εντός δύο Εργάσιμων Hμερών.

Σημειώνεται, ότι το ως άνω χρονοδιάγραμμα εξαρτάται από πολλούς αστάθμητους παράγοντες και ενδέχεται να μεταβληθεί. Σε κάθε περίπτωση, θα υπάρξει ενημέρωση του επενδυτικού κοινού με σχετική ανακοίνωση της Εκδότριας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δεξαμενόπλοιο στη θάλασσα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεραπετρίτης: Αδιαπραγμάτευτη η ασφάλεια ναυτικών και πλοίων για Ελλάδα

Ο Γ. Γεραπετρίτης τόνισε ότι η ασφάλεια ναυτικών και πλοίων, καθώς και η ελεύθερη ναυσιπλοΐα, είναι αδιαπραγμάτευτα για την Ελλάδα, ενώ επισήμανε τη σημασία της θαλάσσιας ασφάλειας στην εθνική πολιτική της χώρας.
Δεξαμενόπλοιο στη θάλασσα
ΔΙΕΘΝΗ

Η Μόσχα σχεδιάζει νέα αποστολή πετρελαιοφόρου προς την Κούβα

Η Ρωσία στέλνει και δεύτερο πετρελαιοφόρο στην Κούβα μετά το πρώτο που έδεσε προχθές. Ο Ρώσος υπ. Ενέργειας δήλωσε ότι η Μόσχα δεν θα αφήσει την Κούβα στη δυσκολία, σπάζοντας τον αμερικανικό αποκλεισμό.
Δεξαμενόπλοιο στο Ορμούζ
ΔΙΕΘΝΗ

Τηλεδιάσκεψη 35 χωρών υπό τη Βρετανία για την ασφάλεια στο Στενό του Χορμούζ

Στις 2 μμ ξεκινά τηλεδιάσκεψη που διοργανώνει η Βρετανία για ελεύθερη ναυσιπλοΐα στο Στενό του Χορμούζ, με συμμετοχή και της Ελλάδας. Στόχος η διπλωματική επίλυση του ζητήματος και η μείωση των επιπτώσεων στην οικονομία.
Πλοίο Fast Ferries Άνδρος
ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Αλλαγές στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια, απαγορευτικό σε Ραφήνα και Λαύριο

Τροποποιήσεις και καθυστερήσεις σημειώνονται στα δρομολόγια πλοίων λόγω κακοκαιρίας, με απαγορευτικό απόπλου σε Ραφήνα και Λαύριο, ενώ τα πλοία προς Αργοσαρωνικό είναι μόνο κλειστού τύπου.
τεχνητή νοημοσύνη interface
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Νέες λύσεις τεχνητής νοημοσύνης στη ναυτιλία παρουσιάζονται στα Ποσειδώνια

Στα φετινά Ποσειδώνια παρουσιάζονται οι νεότερες λύσεις Τεχνητής Νοημοσύνης για τη ναυτιλία, με τον κλάδο να ενσωματώνει σταδιακά το AI, διατηρώντας ισορροπία ανάμεσα σε καινοτομία και επιφυλακτικότητα.
Βασίλης Κικίλιας στη Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κικίλιας: Επιτυχής άσκηση αντιρρύπανσης στην Ελευσίνα με ευρεία συμμετοχή

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε μεγάλη άσκηση αντιμετώπισης θαλάσσιας ρύπανσης στην Ελευσίνα, υπό το συντονισμό της ΔΙ.ΘΑ. και παρουσία του Υπουργού Ναυτιλίας και του Αρχηγού Λιμενικού Σώματος, με σενάριο διαρροής πετρελαίου.