ΓΔ: 822.15 -0.21% Τζίρος: 66.05 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Σωληνουργία Κορίνθου

Cenergy: Έφεση κατά της απόφασης των ΗΠΑ για τους δασμούς στη Σωληνουργεία Κορίνθου

Το αμερικανικό υπ. Εμπορίου καθόρισε ποσοστό δασμού αντιντάμπινγκ ύψους 41,04% και η Σωληνουργεία Κορίνθου προτίθεται να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης.

H Cenergy Holdings S.A.γνωστοποίησε με ανακοίνωσή της ότι στις  8 Φεβρουαρίου 2022, το υπουργείο Εμπορίου (DoC) των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής δημοσίευσε τα τελικά αποτελέσματα της διοικητικής διαδικασίας επανελέγχου που διεξήγαγε το DoC για την περίοδο αναφοράς από τις 19 Απριλίου 2019 έως τις 30 Απριλίου 2020 (“POR”) σε σχέση με μια διαταγή για επιβολή δασμών αντιντάμπινγκ στις εισαγωγές σωλήνων μεγάλης διαμέτρου από την Ελλάδα.

Ως αποτέλεσμα, το DoC καθόρισε για την περίοδο αναφοράς ποσοστό δασμού αντιντάμπινγκ ύψους 41,04% με βάση το σύνολο των διαθέσιμων δυσμενών πραγματικών περιστατικών (AFA) για την υποχρεωτικά συμμετέχουσα εταιρία Σωληνουργεία Κορίνθου Α.Ε., τον κλάδο σωλήνων χάλυβα της Cenergy Holdings.

Παρά τη μακρά διοικητική διαδικασία επανελέγχου, η οποία περιλάμβανε την παροχή εξαιρετικά λεπτομερών συνόλων δεδομένων σχετικά με τις εμπορικές πρακτικές της Σωληνουργεία Κορίνθου Α.Ε. για την υπό εξέταση περίοδο αναφοράς, καθώς και όλες τις εύλογες εκτιμήσεις που έγιναν καθ’ όλη τη διάρκεια του 2021 σχετικά με το ύψος, εάν υπάρχει, ενός πιθανού ποσοστού δασμού αντιντάμπινγκ, το DoC καθόρισε ένα τέτοιο υψηλό ποσοστό δασμού αντιντάμπινγκ.

«Η Σωληνουργεία Κορίνθου προτίθεται να ασκήσει έφεση ενώπιον του Δικαστηρίου Διεθνούς Εμπορίου των ΗΠΑ κατά της απόφασης του DoC, ενώ παράλληλα συνεχίζει να συνεργάζεται ενεργά με το DoC προκειμένου να ανατρέψει το προσδιορισθέν τελικό περιθώριο δασμού.

Η Cenergy Holdings θεωρεί ότι δεν θα υπάρξει ουσιώδης αντίκτυπος στη θυγατρική της Σωληνουργεία Κορίνθου Α.Ε., καθώς η τελευταία ακολουθεί σταθερά μια γεωγραφικά διαφοροποιημένη εμπορική πολιτική και η αγορά των ΗΠΑ δεν αποτελεί επί του παρόντος τη βασικότερη της αγορά. Η πρόσθετη επιβάρυνση στα ετήσια ενοποιημένα οικονομικά αποτελέσματα της Cenergy Holdings από την αναδρομική εφαρμογή του ποσοστού δασμού αντινταμπινγκ ευλόγως αναμένεται στο ποσό των 14 εκατ. δολαρίων ΗΠΑ, ποσό το οποίο θεωρείται ως εφάπαξ έκτακτο -μη λειτουργικό.

Η Εταιρία θα ενημερώνει την επενδυτική κοινότητα για κάθε περαιτέρω εξέλιξη», τονίζει η εταιρεία στην ανακοίνωσή της.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Aνάθεση σύμβασης στη Σωληνουργεία Κορίνθου στη Μοζαμβίκη από την SASOL

Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση της Cenergy Holdings η σύμβαση αφορά 76 χλμ. αγωγού φυσικού αερίου στη Μοζαμβίκη με τις σωλήνες υψηλής συχνότητας συγκόλλησης να παραδίδονται εντός του τρέχοντος έτους.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Σύμβαση ΔΕΣΦΑ - Σωληνουργεία Κορίνθου για τον αγωγό «Δυτική Μακεδονία»

Ο αγωγός αυτός θα είναι ο πρώτος αγωγός μεταφοράς φυσικού αερίου υψηλής πίεσης στην Ελλάδα, πιστοποιημένος για μεταφορά έως και 100% υδρογόνου και ένας από τους πρώτους στην Ευρώπη.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Σωληνουργεία Κορίνθου: Aνέλαβε σύμβαση από την GAZ-SYSTEM στην Πολωνία

Στόχος του έργου είναι η κατασκευή ενός αγωγού φυσικού αερίου υψηλής πίεσης από το Gustorzyn στο Wronow. Η πρόταση της εταιρείας αξιολογήθηκε ως η πλέον συμφέρουσα, ενώ η σύμβαση ανέρχεται περίπου στα 47 εκατ.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Cenergy Holdings: Αύξηση 16% στις πωλήσεις για το πρώτο εξάμηνο 2021

Τα κέρδη μετά από φόρους της περιόδου αυξήθηκαν σημαντικά έναντι του αντίστοιχου εξαμήνου πέρυσι και έφτασαν τα 11,6 εκατ. ευρώ (8,1 εκατ. ευρώ για το 1ο εξάμηνο του 2020), αγγίζοντας το 2,4% των πωλήσεων.