ΓΔ: 834.83 -0.17% Τζίρος: 63.52 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
aluminco
Εγκαταστάσεις της Aluminco. Πηγή: Aluminco.

Στη δημιουργία μίας νέας γραμμής διέλασης αλουμινίου προχώρησε η Aluminco

Μέσω της νέας γραμμής η εταιρεία θα αυξήσει την παραγωγική της ικανότητα κατά 60%, ενώ θα λειτουργεί με το ειδικό «πράσινο» σύστημα διαχείρισης ενέργειας PE.E.S.S.

Σε πλήρη λειτουργία τέθηκε η νέα γραμμή διέλασης αλουμινίου στην κεντρική παραγωγική μονάδας της ALUMINCO στα Οινόφυτα, όπως σημειώνει η εταιρεία σε ανακοινωσή της.

Σύμφωνα με την εταιρεία πρόκειται για την 3η γραμμή διέλασης στη μονάδα, η οποία ενισχύει την παραγωγική ικανότητα της Aluminco κατά 60%, καθώς αξιοποιεί τις πιο σύγχρονες ρομποτικές τεχνολογίες, ενώ ταυτόχρονα περιορίζει το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της παραγωγής. 

H νέα γραμμή, έχει ετήσια δυναμικότητα 10.000 τόνους προφίλ αλουμινίου, που προστίθενται στην παραγωγή 18.000 τόνων, των 2 γραμμών που προϋπήρχαν, με πρέσες που έχουν δύναμη από 1850 έως 2500 μετρικούς τόνους (ΜΤ). Είναι μέρος μιας σειράς σημαντικών επενδύσεων αναβάθμισης και επέκτασης των τεχνολογικών και κτηριακών υποδομών της ALUMINCO επιτυγχάνοντας διαρκή ενσωμάτωση της καινοτομίας στα προϊόντα της και ποιοτική αύξηση της παραγωγής της. 

Όπως τόνισε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, κ. Αργύρης Καρράς «Η Aluminco ενδυναμώνει την ηγετική της θέση στον κλάδο, αλλά και τη διεθνή της παρουσία, επενδύοντας συστηματικά στην καρδιά της ανάπτυξης που είναι η παραγωγική καινοτομία,  παρέχοντας σύγχρονες, αξιόπιστες και ολοκληρωμένες λύσεις στους πελάτες της. Η νέα μας επένδυση αποτυπώνει στην πράξη τη δέσμευσή μας στην αντίληψη Εταιρικής Υπευθυνότητας «A Planet to Love», για ένα πιο βιώσιμο μέλλον, καθώς επιτυγχάνει σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας στην παραγωγή».

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα η Aluminco ανακοίνωσε τη λειτουργία μιας καθετοποιημένης μονάδας στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης δυναμικότητας 7.000 τόνων ετησίως. Με το σύνολο των επενδύσεων η παραγωγική δυναμικότητα Aluminco ανέρχεται σε 35.000 τόνους προφίλ αλουμινίου ετησίως. 

Τεχνικά στοιχεία νέας γραμμής διέλασης 

Παράλληλα στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι η νέα γραμμή διέλασης στα Οινόφυτα ξεχωρίζει λόγω του «πράσινου» συστήματος διαχείρισης ενέργειας που διαθέτει. Το σύστημα PE.E.S.S. προσφέρει αποδοτική εξοικονόμηση με διψήφια μείωση της κατανάλωσης ενέργειας. Βασίζεται σε τεχνολογική καινοτομία που εξασφαλίζει μικρότερους χρόνους διακοπής της παραγωγής για συντήρηση.

Ο φούρνος εξασφαλίζει εξαιρετικά υψηλή ενεργειακή απόδοση και ομοιόμορφη θέρμανση σε όλη την μπιγιέτα. Το σύστημα εντατικής ψύξης αέρα-νερού, της γραμμής, δίνει την δυνατότητα παραγωγής και πιο ιδιαίτερων και απαιτητικών κραμάτων αλουμινίου. Η διάμετρος της μπιγιέτας που διαχειρίζεται η γραμμή είναι 7 ίντσες, ενώ η δύναμη της πρέσας ισούται με 20 ΜΝ (meganewton).
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Elvalhalcor: Ιστορικό ρεκόρ τζίρου το α΄τρίμηνο, έφτασε τα 923 εκατ. ευρώ

Ο συνδυασμός του αυξημένου όγκου πωλήσεων και των υψηλών τιμών των μετάλλων διαμόρφωσε τον κύκλο εργασιών στα ιστορικά υψηλά, με την εταιρεία να διατηρεί την ανοδική δυναμική που έχει διαμορφωθεί από την περασμένη χρονιά.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Mytilineos: Διπλάσιος τζίρος στο α΄ τρίμηνο, ξεπέρασε το 1 δισ. ευρώ

Τα EBITDA αυξήθηκαν στα 130 εκατ. ευρώ, επωφελούμενα τόσο από τις σταθερά ισχυρές επιδόσεις του σε Μεταλλουργία και Ηλεκτρικής Ενέργειας & Φυσικού Αερίου όσο και τη σημαντικά βελτιωμένη επίδοση των μονάδων ΑΠΕ και αποθήκευσης ενέργειας.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Το εργοστάσιο της Doral στη Θεσσαλονίκη εξαγόρασε η Aluminco

Το συνολικό κόστος της εξαγοράς ανέρχεται σε 9 εκατ., ενώ το κόστος της επένδυσης σε βάθος πενταετίας υπολογίζεται στα 20 εκατ., κάτι που συνεπάγεται αύξηση της παραγωγικής ικανότητας της εταιρείας αλουμινίου κατά 7.000 τόνους ή 25% ετησίως.