ΓΔ: 795.24 2.06% Τζίρος: 72.21 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Endeavor
Πηγή: Endeavor

Endeavor Greece: Νέα μέλη στο ΔΣ οι Οδ. Αθανασίου, Ντ. Ντακόλιας, Αλ. Μακρίδης

Τα τρία νέα μέλη, εισέρχονται σε ένα ΔΣ ιδιαίτερα σημαντικών προσωπικοτήτων της ελληνικής και διεθνούς επιχειρηματικής σκηνής, οι οποίοι μαζί προσφέρουν συνεχή υποστήριξη σε νέους επιχειρηματίες και δημιουργούν ευκαιρίες προβολής του οικοσυστήματος στο εξωτερικό.

Mε τρία νέα μέλη διευρύνεται το Διοικητικό Συμβούλιο της Endeavor Greece. Τον Οδυσσέα Αθανασίου CEO της Lamda Development, η οποία συμμετέχει και ως θεσμικό μέλος, τον Ντιν Ντακόλια, Co-Chief Investment Officer της Fortress Investment Group LLC και τον Αλέξανδρου Μακρίδη, Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας Χρυσαφίδης Α.Ε..

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, αυτές οι σημαντικές προσθήκες σηματοδοτούν την επόμενη ημέρα του οργανισμού, ο οποίος έχει παρουσία σε 40 χώρες και στην Ελλάδα λειτουργεί από το 2012 με στόχο την ενίσχυση του ελληνικού επιχειρείν και την ανάδειξη του ελληνικού οικοσυστήματος στο εξωτερικό.

Ο Παναγιώτης Καραμπίνης, Διευθύνων Σύμβουλος της Endeavor Greece ανέφερε σχετικά: «Όπως όλοι βλέπουμε τους τελευταίους μήνες, οι ρυθμοί ανάπτυξης και η δυναμική του ελληνικού οικοσυστήματος καινοτομίας και ο αντίκτυπος που μπορεί να έχει στην οικονομία και τις ζωές μας είναι εντυπωσιακοί. Τα επόμενα χρόνια θα αποτελέσουν μία μεγάλη ευκαιρία για να δημιουργήσουμε και να υποστηρίξουμε μία σπουδαία νέα γενιά καινοτόμων Ελλήνων επιχειρηματιών, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας σε όλο τον κόσμο και να γίνουμε ένας διεθνής ανταγωνιστικός προορισμός ταλέντου και επενδύσεων. Είναι μια ευκαιρία για τον μετασχηματισμό της οικονομίας που δεν πρέπει να χάσουμε. Αυτός είναι και ο στόχος της Endeavor στην Ελλάδα».

Αναφερόμενος στην είσοδο των τριών νέων μελών στο Δ.Σ. του οργανισμού, ο κος Καραμπίνης πρόσθεσε: «Ο οργανισμός εδώ και 10 χρόνια εργάζεται σκληρά για την ενίσχυση του οικοσυστήματος καινοτομίας της χώρας μας και σήμερα είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που σε αυτή την αποστολή έχουμε τρεις νέους αρωγούς, ο καθένας με την δική του σημασία: Η Lamda Development υπό την ηγεσία του Οδυσσέα Αθανασίου έχει αναλάβει το εμβληματικό έργο στο Ελληνικό. Ένα έργο ορόσημο που πρόκειται να αλλάξει την εικόνα και την ποιότητα ζωής των πολιτών στην Αθήνα και να καταστήσει την Ελλάδα έναν ελκυστικό προορισμό για επενδυτές και καινοτόμες επιχειρηματικές πρωτοβουλίες, o Ντιν Ντακόλιας, ο οποίος εκτός από διευθυντής επενδύσεων ενός από τα ισχυρότερα επενδυτικά funds στον κόσμο είναι και ένας σπουδαίος εκπρόσωπος της Ελληνικής Διασποράς καθώς και ο Αλέξανδρος Μακρίδης, ένας από τους πιο ενεργούς και σημαντικούς βιομήχανους της χώρας μας».

Τα τρία νέα μέλη, εισέρχονται σε ένα Διοικητικό Συμβούλιο ιδιαίτερα σημαντικών προσωπικοτήτων της ελληνικής και διεθνούς επιχειρηματικής σκηνής, οι οποίοι μαζί προσφέρουν συνεχή υποστήριξη σε νέους επιχειρηματίες και δημιουργούν ευκαιρίες προβολής του οικοσυστήματος στο εξωτερικό.

Το Διοικητικό Συμβούλιο Endeavor Greece

Κωστάντζα Σμπώκου-Κωνσταντακοπούλου, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Endeavor Greece, Διευθύνουσα Σύμβουλος του ομίλου Phāea Resorts και Επικεφαλής Αρχιτέκτων στην T.E.MEΣ. Α.Ε.

Ευτύχιος Βασιλάκης, Διευθύνων Σύμβουλος της Autohellas Α.Ε./Hertz & Πρόεδρος της Aegean Airlines και της Olympic Air

Μάρκος Βερέμης, Συνιδρυτής και Πρόεδρος της Upstream & Εταίρος του BigPi Venture Capital

Αλέξανδρος Μακρίδης, Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρείας «Χρυσαφίδης Α.Ε.».

Ιωάννης Μαρτίνος, CEO, The Signal Group

Νίκος Μωραϊτάκης, CEO της Workable

Ντιν Ντακόλιας, co-chief investment officer του αμερικανικού fund Fortress Investment Group

Ιωάννα Παπαδοπούλου, Πρόεδρος & Διευθύνουσα Σύμβουλος της Ε.Ι. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε

Δημήτρης Παπαλεξόπουλος, Πρόεδρος Εκτελεστικής Επιτροπής του Ομίλου ΤΙΤΑΝ

Ανδρέας Σταυρόπουλος, Partner, Threshold Ventures

Γιάννης Στασινόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος, Βιοχάλκο Α.Ε.

Μιχάλης Δ. Χανδρής, Σύμβουλος στον Όμιλο Χανδρή

Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος (εκ του εκπροσώπου της, CEO Παύλου Μυλωνά)

Lamda Development (εκ του εκπροσώπου της, CEO Οδυσσέα Αθανασίου)

Ποια είναι τα νέα μέλη

Η Lamda Development, εισηγμένη στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών, είναι εταιρεία συμμετοχών και δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη, επένδυση και διαχείριση ακινήτων. Στις αναπτύξεις της Lamda Development περιλαμβάνονται τρία εμπορικά και ψυχαγωγικά κέντρα (The Mall Athens και Golden Hall στην Αθήνα και Mediterranean Cosmos στη Θεσσαλονίκη), συγκροτήματα γραφείων, οικιστικά συγκροτήματα, και οι Μαρίνες σε Φλοίσβο και Ελληνικό. Η Lamda Development έχει αναλάβει την ολοκληρωμένη μητροπολιτική ανάπλαση της έκτασης του πρώην αεροδρομίου του «Ελληνικού», η οποία θα αποτελέσει τη μεγαλύτερη ιδιωτική επένδυση στην Ελλάδα και το μεγαλύτερο έργο αστικής ανάπλασης στην Ευρώπη. Το εκτιμώμενο ύψος της επένδυσης ανέρχεται σε €8 δισ. Το πλειοψηφικό ποσοστό στην εταιρεία κατέχει ο Όμιλος Λάτση.

Ο κ. Ντιν Ντακόλιας είναι Co-Chief Investment Officer της Fortress Credit Funds, μιας αμερικανικής επενδυτικής εταιρείας με διεθνή παρουσία στις αγορές χρήματος, δανείων, ομολόγων και μετοχών με περισσότερα από 50 δισεκατομμύρια δολάρια υπό διαχείριση. Είναι επίσης μέλος στις Επιτροπές Διαχείρισης και Λειτουργίας της εν λόγω εταιρείας. Ο κ. Ντακόλιας συμμετέχει ως Ταμίας στο Διοικητικό Συμβούλιο της Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών στην Αθήνα και είναι συνιδρυτής του The Hellenic Initiative. Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Columbia, του Συμβουλίου Επισκεπτών της Σχολής Μηχανικών και Εφαρμοσμένων Επιστημών και της Επιτροπής Αθλητικής Ηγεσίας.

O κ. Αλέξανδρος Μακρίδης είναι Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εμπορικής εταιρείας υδραυλικών και βιομηχανικών ειδών «Χρυσαφίδης Α.Ε.», η οποία δραστηριοποιείται στις Βαλκανικές χώρες και στην Αφρική. Είναι Γενικός Γραμματέας του ΣΕΒ και μέλος Δ.Σ. του Πανεπιστημίου Yale στις Διεθνείς Δραστηριότητες, της Σφακιανάκης Α.Ε., του Ι.Ο.Β.Ε. και του American College of Greece.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Lamda Development, Elliniko
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Lamda: Σε ποια έργα θα κατευθυνθούν οι πόροι από το «πράσινο ομόλογο»

Όπως αναφέρεται στο ενημερωτικό της Lamda Development τα αντληθέντα κεφάλαια του κοινού ομολογιακού δανείου ύψους έως 230 εκατ. ευρώ θα διατεθούν σε βιώσιμα κτίρια, πράσινη ενέργεια και έργα έξυπνης πόλης.
public
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Public Group: Επενδύει στο Endeavor Catalyst IV Fund

Η φιλοδοξία της PCP Public Capital Partners είναι να στηρίξει γρήγορα αναπτυσσόμενες scale up εταιρείες που διαθέτουν ομάδες ικανές να ανταγωνιστούν στη διεθνή αγορά, εστιάζοντας σε πλατφόρμες ή τεχνολογικές υπηρεσίες γύρω από το retail tech και eCommerce.
Ελληνικό, Lamda Development
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ξεκινάει στις 6 Ιουλίου η προσφορά για το πράσινο ομόλογο της Lamda

Η διάθεση των ομολογιών του Ομολογιακού Δανείου θα γίνει μέσω δημόσιας προσφοράς στο επενδυτικό κοινό στην Ελλάδα , ενώ οι ομολογίες θα εισαχθούν προς διαπραγμάτευση στις 13 Ιουλίου.
The Ellinikon
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Lamda: Μνημόνιο συνεργασίας με Prodea και CGS για σχολείο στο Ελληνικό

H συνεργασία αυτή προέκυψε στο πλαίσιο διαγωνιστικής διαδικασίας που διεξήγε η LAMDA για την ανάπτυξη σχολείου στο Ελληνικό. Το CGS Ellinikon αναμένεται να υποδεχτεί τον Σεπτέμβριο του 2026 τους πρώτους μαθητές και μαθήτριές του. 
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στην έκδοση πράσινου ομολογιακού δανείου 230 εκατ. προχωρά η Lamda Develpment

Το Ομολογιακό Δάνειο θα εκδοθεί με βάση το Πλαίσιο Πράσινου Ομολόγου της εταιρείας, και το χρονοδιάγραμμα της έκδοσης του Ομολογιακού Δανείου και της Δημόσιας Προσφοράς των Ομολογιών θα διαμορφωθεί το προσεχές διάστημα.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Lamda και Orilina ΑΕΕΑΠ απέκτησαν οικόπεδα δίπλα στο Mediterranean Cosmos

Οι δύο εταιρείες θα αναπτύξουν από κοινού το κυρίως οικόπεδο, με στόχο τη μεγιστοποίηση των συνεργιών με το εμπορικό κέντρο Mediterranean Cosmos αλλά και την περαιτέρω ενίσχυση των εξαιρετικών προοπτικών της περιοχής.