ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 09:22:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Νέα παράταση πληρωμής για τα δάνεια της MIG

Δάνεια 228,75 εκατ. ευρώ συμφωνήθηκε με την Τράπεζα Πειραιώς να αποπληρωθούν στις 30 Ιουνίου 2020, ενώ η MIG δεσμεύεται να αναζητήσει αναχρηματοδότηση ή να ρευστοποιήσει περιουσιακά στοιχεία.

Νέα παράταση αποπληρωμής δανείων, συνολικού υπολοίπου 228,75 εκατ. ευρώ, ως τις 30 Ιουνίου 2020, συμφώνησε η Marfin Investment Group με τη διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς. Για τα ίδια δάνεια, η τράπεζα είχε προσφέρει αναχρηματοδότηση στις 23 Οκτωβρίου. Στο πλαίσιο της συμφωνίας αναδιάρθρωσης του χρέους μεταξύ των δύο πλευρών, η MIG θα αναζητήσει αναχρηματοδότηση των δανείων της, ή θα προχωρήσει σε διάθεση περιουσιακών στοιχείων.

Όπως ανακοινώθηκε από την MIG, «το Διοικητικό της Συμβούλιο ενέκρινε τη νέα συμφωνία αναδιάρθρωσης του δανεισμού της Εταιρίας με την Τράπεζα Πειραιώς, στο πλαίσιο της οποίας προβλέπεται η παράταση της προθεσμίας αποπληρωμής του κοινού ομολογιακού δανείου έκδοσης της Εταιρίας ύψους €150 εκ. και σημερινού υπολοίπου €142,5 και του κοινού ομολογιακού δανείου ύψους €115 εκ. και σημερινού υπολοίπου €86,25 εκ. μέχρι την 30.6.2020.

Προς το σκοπό της αποπληρωμής των ως άνω κοινών ομολογιακών δανείων όσον και του μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου με ημερομηνία λήξης 31.7.2021 η Εταιρία θα προσλάβει ανεξάρτητους οικονομικούς συμβούλους για την εξεύρεση είτε εναλλακτικών τρόπων αναχρηματοδότησης είτε διάθεσης περιουσιακών της στοιχείων».

Αύξηση EBITDA κατά 17%

Η MIG δεν έδωσε στη δημοσιότητα αναλυτικά στοιχεία για τα οικονομικά αποτελέσματα 9μήνου, αλλά ανακοίνωσε ότι:

  •  «Τα αποτελέσματα εννεαμήνου 2019 ήταν σημαντικά βελτιωμένα σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους: οι πωλήσεις σημείωσαν αύξηση κατά 7,2% και ανήλθαν στα 827,70 εκατ. ευρώ, ενώ το EBITDA σημείωσε αύξηση κατά 17% και ανήλθε σε 123,70 εκατ. ευρώ».

Ενίσχυση της SingularLogic

Σχολιάζοντας, εξάλλου, δημοσιεύματα για τη θυγατρική εταιρεία πληροφορικής, SingularLogic, η διοίκηση της MIG δηλώνει ότι αυτά «πόρρω απέχουν της πραγματικότητας και είναι κακόβουλα. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρίας αποφάσισε την ενίσχυση της θυγατρικής της SingularLogic μέσω της χορήγησης ρευστότητας για την κάλυψη έκτακτων χρηματοδοτικών αναγκών που παρουσιάστηκαν λόγω ειδικών συνθηκών προκειμένου η SingularLogic να φέρει εις πέρας το επιχειρησιακό της σχέδιο».

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

MIG: Ολοκληρώθηκε η αναδιάρθρωση του δανεισμού έναντι της Τρ. Πειραιώς

Η αναδιάρθρωση υπολογίζεται περίπου σε 17 εκατ. ευρώ ετησίως, ενώ ο χρόνος αποπληρωμής του συνόλου του δανεισμού παρατάθηκε κατά 3 έτη. Tο ονομαστικό επιτόκιο θα ανέρχεται μεσοσταθμικά σε 1,5% ετησίως.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

MIG: Στο 31,19% η έμμεση συμμετοχή της Πειραιώς Financial Holdings

Το ποσοστό των δικαιωμάτων ψήφου της νεοσυσταθείσας εταιρίας με την επωνυμία «Τράπεζα Πειραιώς Ανώνυμος Εταιρεία» ανήλθε του ορίου του 25%, ενώ το συνολικό ποσοστό των δικαιωμάτων ψήφου της μητρικής εταιρίας παρέμεινε αμετάβλητο.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Phoenix Vega Mezz: Στα 4,3 εκατ. ευρώ τα έσοδα για το γ' τρίμηνο

Τα έσοδα της εταιρείας προέρχονται από την είσπραξη τόκων από τις ομολογίες των χαρτοφυλακίων Phoenix και Vega. Σε σωρευτική βάση από την ίδρυσή της, εμφανίζει έσοδα 5,1 εκατ. και κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων ύψους 4,8 εκατ.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

MIG: Ενισχύθηκε κατά 15% η κερδοφορία στο εννεάμηνο του 2021

Τα ενοποιημένα αποτελέσματα EBITDA του ομίλου ανήλθαν σε 43,9 εκατ. ευρώ στο εννεάμηνο έναντι 34,6 εκατ. στην αντίστοιχη περίοδο του 2020. Στα 280,1 εκατ. ευρώ ο κύκλος εργασιών του ομίλου καταγράφοντας άνοδο 17%.