ΓΔ: 822.15 -0.21% Τζίρος: 66.05 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
ΕΛΤΑ

Κομισιόν: Έρευνα των αρχών ανταγωνισμού για τη στήριξη των ΕΛΤΑ

Η έρευνα της ΕΕ θα επικεντρωθεί στην καταβολή από το ελληνικό Δημόσιο 149 εκατ. ευρώ στα ΕΛΤΑ και την εισφορά κεφαλαίου ύψους 100 εκατ. ευρώ από το Δημόσιο στο μετοχικό κεφάλαιο των ΕΛΤΑ.

Οι ρυθμιστικές αρχές ανταγωνισμού της ΕΕ ξεκίνησαν έρευνα για τα μέτρα ενίσχυσης για τα Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛΤΑ), τον μεγαλύτερο ταχυδρομικό φορέα της χώρας, λέγοντας ότι αμφιβάλλουν εάν τα εκατομμύρια ευρώ σε κρατική στήριξη συμμορφώνονται με τους κανόνες του μπλοκ για τις κρατικές ενισχύσεις.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είπε ότι η έρευνα ξεκίνησε μετά από καταγγελία. Η έρευνα της ΕΕ θα επικεντρωθεί στην καταβολή από το ελληνικό Δημόσιο 149 εκατ. ευρώ στα ΕΛΤΑ και την εισφορά κεφαλαίου ύψους 100 εκατ. ευρώ από το Δημόσιο στο μετοχικό κεφάλαιο των ΕΛΤΑ, καθώς και την απαλλαγή τους από τον φόρο προστιθέμενης αξίας (ΦΠΑ) σε όλες τις ταχυδρομικές υπηρεσίες των ΕΛΤΑ από το 2000 και μετά. 

«Σε αυτό το στάδιο, με βάση την προκαταρκτική αξιολόγησή της, η Επιτροπή έχει αμφιβολίες για το εάν ορισμένα μέτρα υπέρ των ΕΛΤΑ είναι σύμφωνα με τους κανόνες της ΕΕ για τις κρατικές ενισχύσεις», ανέφερε το στέλεχος της ΕΕ σε δήλωση. Ο φορέας επιβολής του ανταγωνισμού της ΕΕ μπορεί να διατάξει τις κυβερνήσεις της ΕΕ να ανακτήσουν την κρατική ενίσχυση εάν κριθεί παράνομη.
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στην επόμενη φάση περνάει ο στρατηγικός μετασχηματισμός των ΕΛΤΑ

Στόχος της διοίκησης των ΕΛΤΑ αποτελεί η δημιουργία ενός ψηφιακού οργανισμού που θα συνδυάζει την καθολική κάλυψη με την διατήρηση όλων των σημείων εξυπηρέτησης αλλά και ψηφιακές λειτουργίας που θα προσφέρουν μια ολιστική λειτουργία.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Σταδιακά επανέρχονται τα ΕΛΤΑ σε κανονική λειτουργία μετά την επίθεση χάκερ

Όπως ενημερώνουν τα ΕΛΤΑ προχωράει η πλήρης αποκατάσταση των συστημάτων που αντιμετώπισαν πρόβλημα. Κανονικά θα καταβληθούν οι συντάξεις σε όλη την επικράτεια από την προσεχή Δευτέρα 28 Μαρτίου.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Κλειστά σήμερα τα καταστήματα ΕΛΤΑ, έγιναν στόχος επίθεσης χάκερ

Κυβερνοεπίθεση εκδηλώθηκε στα πληροφοριακά συστήματα των ΕΛΤΑ και γίνονται προσπάθειες αποκατάστασης της λειτουργίας τους. Προσωρινά δεν λειτουργεί σήμερα το δίκτυο καταστημάτων.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στην αρένα του ηλεκτρονικού εμπορίου μπαίνουν και τα ΕΛΤΑ

Σε αντίθεση με τις διαθέσιμες πλατφόρμες όπου η χρέωση γίνεται κλιμακωτά με ποσοστό επί του τζίρου, η πρόταση της ΕΛΤΑ Courier προς τις επιχειρήσεις προσφέρεται με τη μορφή ετήσιας σταθερής συνδρομής.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΕΥΔΑΠ: Εγκρίθηκε η σύμβαση με το Δημόσιο από το 99,96% των μετόχων

Με την επικύρωση της συμφωνίας μεταξύ ΕΥΔΑΠ και Ελληνικού Δημοσίου, καθορίζεται η τιμή πώλησης του αδιύλιστου νερού από το Ελληνικό Δημόσιο προς την ΕΥΔΑΠ, για τα επόμενα 20 έτη, σε τιμή 40% χαμηλότερη από την προηγούμενη που ίσχυε για την περίοδο 2004 - 2013.