ΓΔ: 2253.06 -1.14% Τζίρος: 338.96 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Κατάστημα ΕΛΤΑ πρόσοψη
Φώτο: ΕΛΤΑ

Κομισιόν: Έρευνα των αρχών ανταγωνισμού για τη στήριξη των ΕΛΤΑ

Η έρευνα της ΕΕ θα επικεντρωθεί στην καταβολή από το ελληνικό Δημόσιο 149 εκατ. ευρώ στα ΕΛΤΑ και την εισφορά κεφαλαίου ύψους 100 εκατ. ευρώ από το Δημόσιο στο μετοχικό κεφάλαιο των ΕΛΤΑ.

Οι ρυθμιστικές αρχές ανταγωνισμού της ΕΕ ξεκίνησαν έρευνα για τα μέτρα ενίσχυσης για τα Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛΤΑ), τον μεγαλύτερο ταχυδρομικό φορέα της χώρας, λέγοντας ότι αμφιβάλλουν εάν τα εκατομμύρια ευρώ σε κρατική στήριξη συμμορφώνονται με τους κανόνες του μπλοκ για τις κρατικές ενισχύσεις.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είπε ότι η έρευνα ξεκίνησε μετά από καταγγελία. Η έρευνα της ΕΕ θα επικεντρωθεί στην καταβολή από το ελληνικό Δημόσιο 149 εκατ. ευρώ στα ΕΛΤΑ και την εισφορά κεφαλαίου ύψους 100 εκατ. ευρώ από το Δημόσιο στο μετοχικό κεφάλαιο των ΕΛΤΑ, καθώς και την απαλλαγή τους από τον φόρο προστιθέμενης αξίας (ΦΠΑ) σε όλες τις ταχυδρομικές υπηρεσίες των ΕΛΤΑ από το 2000 και μετά. 

«Σε αυτό το στάδιο, με βάση την προκαταρκτική αξιολόγησή της, η Επιτροπή έχει αμφιβολίες για το εάν ορισμένα μέτρα υπέρ των ΕΛΤΑ είναι σύμφωνα με τους κανόνες της ΕΕ για τις κρατικές ενισχύσεις», ανέφερε το στέλεχος της ΕΕ σε δήλωση. Ο φορέας επιβολής του ανταγωνισμού της ΕΕ μπορεί να διατάξει τις κυβερνήσεις της ΕΕ να ανακτήσουν την κρατική ενίσχυση εάν κριθεί παράνομη.
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δημόσιος υπάλληλος επικυρώνει έγγραφο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Φουσκώνει» πάλι το ελληνικό Δημόσιο: Αύξηση 25% σε έκτακτο προσωπικό

Χιλιάδες προσλήψεις προσωρινών υπαλλήλων και αιρετών μετά τη λήξη των μνημονίων καταγράφει η έκθεση ενισχυμένης επιτήρησης της Κομισιόν, ενώ έχει διογκωθεί κατά 6% και η μισθολογική δαπάνη.
Ιωάννης Μπούγας στη Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπούγας: Σύστημα παρακολούθησης διαφθοράς χωρίς εγγυήσεις ανεξαρτησίας

Το Ενιαίο Ψηφιακό Μητρώο παρακολούθησης υποθέσεων διαφθοράς παρουσιάστηκε στη Βουλή και προκάλεσε έντονη αντιπαράθεση. Η κυβέρνηση τόνισε τα οφέλη διαφάνειας και προόδου, ενώ η αντιπολίτευση επέκρινε τα φαινόμενα διαφθοράς.
Άνδρας με ακουστικά συνεδρίου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αρναούτογλου: Ζητά μέτρα στήριξης για παράκτια αλιεία και ιχθυαποθέματα

Ο ευρωβουλευτής ΠΑΣΟΚ, Σάκης Αρναούτογλου, ζητάει από την ΕΕ ενίσχυση της παράκτιας αλιείας και προστασία των ιχθυαποθεμάτων, με καλύτερη αξιοποίηση ευρωπαϊκών πόρων και νέο πλαίσιο για την ερασιτεχνική αλιεία.
Τρακτέρ έξω από Κομισιόν
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Κ. Αρβανίτης ζητά δίκαιη κατανομή πόρων ΚΑΠ για όλους τους αγρότες

Ο ευρωβουλευτής Κώστας Αρβανίτης εκφράζει ανησυχία για τις διαπιστώσεις του ECA σχετικά με την ΚΑΠ 2028-2034, τονίζοντας κίνδυνο αβεβαιότητας και άνισης κατανομής πόρων, και ρωτά την Κομισιόν για μέτρα διαφάνειας και δίκαιης εφαρμογής.