ΓΔ: 824.68 -1.22% Τζίρος: 20.41 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:42:37 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Profile Software
Φωτο: Profile Software

Υπερδιπλασιασμός της κερδοφορίας το 2021 για την Profile Software

Ο κύκλος εργασιών του Ομίλου ανήλθε σε € 20,1 εκατ. έναντι € 15,0 εκατ. το 2020, αυξημένος κατά 34%. Τα κέρδη μετά φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας αυξήθηκαν κατά 131% σε € 2,2 εκατ. από € 953 χιλ., το 2020.

Υπερδιπλασιασμός της κερδοφορίας και σημαντική αύξηση των πωλήσεων είναι τα κύρια χαρακτηριστικά των οικονομικών αποτελεσμάτων που παρουσιάζει για το 2021 ο όμιλος της Profile Software, διεθνής εταιρεία ανάπτυξης λογισμικού. Την τελευταία πενταετία η Profile έχει διπλασιάσει τον κύκλο εργασιών της, έχοντας υλοποιήσει σημαντικές επενδύσεις και εξαγορές, συνέπεια της απρόσκοπτης υλοποίησης του επιχειρηματικού της σχεδίου.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, σε ενοποιημένο επίπεδο, ο κύκλος εργασιών του Ομίλου ανήλθε σε € 20,1 εκατ. έναντι € 15,0 εκατ. το 2020, αυξημένος κατά 34% ως αποτέλεσμα των νέων έργων, αλλά και της σταθερής προτίμησης των υφιστάμενων πελατών στις λύσεις που αναπτύσσει η εταιρεία. Στην αύξηση των μεγεθών συνέβαλε  και  η  επιτυχημένη εξαγορά της Centevo, κορυφαίας εταιρείας λογισμικού για Asset/Fund Management στη Σκανδιναβία, τα προϊόντα της οποίας έχουν ήδη ενσωματωθεί στο  χαρτοφυλάκιο του Ομίλου και διατίθενται διεθνώς.

Τα Κέρδη προ Αποσβέσεων, Τόκων και Φόρων (EBITDA) αυξήθηκαν κατά 28% σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο, ανερχόμενα σε € 5,5 εκατ. έναντι € 4,3 εκατ. το 2020 με το περιθώριο EBITDA να διαμορφώνεται στα ικανοποιητικά επίπεδα του 27,3%. Τα κέρδη προ φόρων διαμορφώθηκαν σε € 2,8 εκατ. έναντι € 1,31 εκατ. το προηγούμενο έτος, σημειώνοντας σημαντική αύξηση κατά 113%. Τα κέρδη μετά φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας αυξήθηκαν κατά 131% σε € 2,2 εκατ. από € 953 χιλ., το 2020.

Σημειώνεται  ότι τα αναμορφωμένα EBITDA του ομίλου χωρίς την επίπτωση έκτακτων και μη επαναλαμβανόμενων γεγονότων, (όπως για παράδειγμα η λογιστική απεικόνιση των δικαιωμάτων προαίρεσης μετοχών στα στελέχη του ομίλου), ανήλθαν σε € 5,7 εκατ. το 2021 από € 4,9 εκατ. το αντίστοιχο διάστημα του 2020. Τα αναμορφωμένα κέρδη μετά φόρων του Ομίλου ανέρχονται σε € 2,9 εκατ. από € 1,8 εκατ. χωρίς την επιβάρυνση από αποσβέσεις προερχόμενες  από την λογιστική υπεραξία αύλων στοιχείων ενεργητικού των εταιρειών Login και Centevo, κατά την ημέρα της εξαγοράς τους.

Σε επίπεδο μητρικής, ο κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε στα € 9,17 εκατ. ενώ τα Κέρδη προ Φόρων ανήλθαν σε € 1,1 εκατ.

Ο Όμιλος διατηρεί την οικονομική ευρωστία του, με τον δείκτη δανεισμού/ίδια κεφάλαια στο 27,8% και τον δείκτη γενικής ρευστότητας στο 2,0x ως συνέπεια της αποτελεσματικής διαχείρισης κεφαλαίου κίνησης

Σε λειτουργικό επίπεδο, τo 2021 ο ‘Όμιλος της Profile παρουσίασε δυναμική πορεία με ενέργειες που συνέβαλαν θετικά στην επίτευξη των αποτελεσμάτων. Η  παρουσίαση νέων λύσεων για τον τραπεζικό τομέα οδήγησαν σε νέες συμφωνίες ύψους €13 εκατ. με 23 οργανισμούς σε 11 χώρες, αλλά και σε νέες διεθνείς διακρίσεις στο πλαίσιο κλαδικών αναλύσεων από ειδικευμένες εταιρίες, όπως η Gartner, Celent και Forester.

Επιπλέον, το 2021 εξαγοράστηκε η σκανδιναβική Centevo δίνοντας στον Όμιλο Profile πρόσβαση σε νέες γεωγραφικές περιοχές  και σε πρόσθετη τεχνογνωσία. Επίσης, παρουσιάστηκε η λύση Finuevo, η πλατφόρμα mobile-first digital banking in-a-box, το Acumen.plus, η νέα αυτοματοποιημένη πλατφόρμα διαχείρισης διαθεσίμων, ενώ εμπλουτίστηκε σημαντικά το  Axia Custody. Επιπρόσθετα, η λύση του ομίλου για διαχείριση κινδύνων RiskAvert επιλέχθηκε από την Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου, ενώ  η Optima Bank αξιοποίησε την ολοκληρωμένη λύση «omni channel» Digital Banking. Σε ότι αφορά τα έργα του δημόσιου τομέα, ο  όμιλος ολοκλήρωσε επιτυχώς το ηλεκτρονικό πινάκιο για το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Ειδικής αναφοράς χρήζει και η  Profile Technologies, που μεγαλώνει συνεχώς αξιοποιώντας τις επενδύσεις σε προσωπικό και υποδομές.  Η συγκεκριμένη θυγατρική παρουσιάζει ήδη  νέες λύσεις και εφαρμογές  όπως το «finuevo suite, core and digital», μια end-to-end τραπεζική πλατφόρμα, με πρωτοποριακή  λειτουργικότητα για τραπεζικούς χρήστες και τους πελάτες τους.

Η ισχυρή και υγιής οικονομική θέση του Ομίλου Profile επιτρέπει την απρόσκοπτη υλοποίηση του επενδυτικού προγράμματος, με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη σε ξένες αγορές, συνδυαστικά με την επέκταση της παρουσίας του στα σύνθετα και μεγάλης κλίμακας έργα του ελληνικού δημοσίου, αποτελώντας συγκριτικό πλεονέκτημα απέναντι στην αβεβαιότητα της διεθνούς συγκυρίας. Η Διοίκηση του ομίλου παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και εκτιμά ότι εφόσον  δεν  επιβαρυνθεί περαιτέρω η γενικότερη γεωπολιτική κατάσταση θα επιτευχθεί  ικανοποιητικός ρυθμός ανάπτυξης, συγκρίσιμος με αυτόν του περασμένου έτους.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Liknoss-Group
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

H Liknoss εξαγόρασε την επιχειρηματική μονάδα UTS TicketLink της Profile

Με την εξαγορά ενισχύεται η παρουσία της εταιρείας σε Ελλάδα και Μεσόγειο και επιταχύνεται η πορεία της για να καταστεί ως η παγκόσμια ηγέτιδα Β2Β πλατφόρμα σε ακτοπλοϊκές κρατήσεις και ταξιδιωτικές υπηρεσίες.
Profile Software
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Profile: Πώληση της μονάδας ticketing και τελωνειακών εργασιών

Η δραστηριότητα που μεταβιβάστηκε αφορά το σύστημα κρατήσεων ακτοπλοϊκών εισιτηρίων UTS TicketLink και το λογισμικό διαχείρισης τελωνειακών εργασιών, της οποίας ο κύκλος εργασιών, το 2021 ανήλθε σε 851 χιλ. ευρώ.
Profile Software
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στις 8 Ιουνίου η αποκοπή για τις δωρεάν μετοχές της Profile

Μετά τις αποφάσεις της ΓΣ των μετόχων της εταιρείας το μετοχικό κεφάλαιο της Profile διαμορφώνεται σε 24.027.832 μετοχές. Η έναρξη της διαπραγμάτευσης των 12.013.916 νέων δωρεάν κοινών, ονομαστικών μετοχών στο ΧΑ ορίζεται την 13η Ιουνίου 2022.
Profile Software
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Νέα αύξηση του κύκλου εργασιών κατά 25% προβλέπει η Profile για το 2022

Όπως ανέφερε και ο CEO της Profile, Ευάγγελος Αγγελίδης, ο κύκλος εργασιών θα φτάσει και πιθανότατα θα υπερβεί τα 25 εκατ. ευρώ, με τον όμιλο να στοχεύει στα δημόσια έργα ψηφιακού μετασχηματισμού αλλά και την γεωγραφική επέκτασή του.