ΓΔ: 834.83 -0.17% Τζίρος: 63.52 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Lamda Development, Elliniko
Πηγή: Lamda Development

LAMDA: Καμία αλλαγή στο δίκτυο ποδηλατοδρόμων στο Ελληνικό

Η πρόσφαση τροποποίηση της ΚΥΑ Οικονομικών, Περιβάλλοντος και Πολιτισμού για τις περιοχές προς πολεοδόμηση αποσκοπεί σε μετατροπή της περιοχής σε ελεύθερη από αυτοκίνητα και σε αύξηση των χώρων πρασίνου, τονίζει η LAMDA.

Κανείς ποδηλατόδρομος δεν καταργείται και δεν προκύπτει καμία αλλαγή στο διαθέσιμο χώρο προς δόμηση στο Ελληνικό σημειώνει σε ανακοίνωσή της η  LAMDA Development ως απάντηση σε δημοσιεύματα σε σχέση με την παραλιακή περιοχή κατοικιών και με στόχο την αποφυγή παρανοήσεων.

'Όπως διευκρινίζει η εταιρεία η πρόσφατη τροποποίηση της ΚΥΑ Οικονομικών, Περιβάλλοντος και Πολιτισμού για τις περιοχές προς πολεοδόμηση αποσκοπεί στη μετατροπή της συγκεκριμένης περιοχής σε μια περιοχή ελεύθερη από αυτοκίνητα, με ενίσχυση και διευκόλυνση της πεζής μετακίνησης και αύξηση των χώρων πρασίνου.

Η βασική τροποποίηση στην ΚΥΑ, σημειώνει η LAMDA είναι η μετατροπή του κύριου δρόμου που διέσχιζε την περιοχή αυτή (πλάτους 21μ.) σε πεζόδρομο, συγκρίσιμο με τους εμβληματικότερους πεζοδρόμους της χώρας (π.χ. η Διονυσίου Αρεοπαγίτου έχει πλάτος 20-25μ.) με παράλληλη δημιουργία ενός πεζοδρόμου (πλάτους 6μ.) και διαπλάτυνση ενός ακόμη (από 6μ. σε 7,5μ.)

Με τις αλλαγές αυτές η εταιρεία υποστηρίζει ότι δημιουργείται ένας άνετος, εκτενής περίπατος, ο οποίος συνδέει τον κεντρικό πεζόδρομο της Ανάπτυξης πλάτους 56μ. με τους χώρους πρασίνου και τους λοιπούς πεζοδρόμους προσφέροντας πολλαπλές δυνατότητες για περίπατο - ήπια άσκηση, ποδήλατο κ.λπ. και διευκολύνοντας την κίνηση των πεζών προς την παραλία, ενισχύοντας την επισκεψιμότητά της.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, επακόλουθο της αύξησης των πεζοδρόμων είναι η ένωση ενός πεζοδρόμου πλάτους 5μ. (σημερινή βραχώδης περιοχή) στο όριο της παραλίας με τον υφιστάμενο χώρο πρασίνου και την μετατροπή του σε χώρο πρασίνου επίσης. Με την μετατροπή αυτή:

  • Δημιουργείται ένας νέος γραμμικός χώρος πρασίνου συνολικής έκτασης 8 στρεμμάτων, ο οποίος συνδέεται με την παραλία
  • Η χρήση του γραμμικού αυτού «πάρκου» από τους πολίτες (πεζών, ποδηλατών κ.λπ.) παραμένει  ανεμπόδιστη
  • Συνεπώς, η κίνηση πεζών και ποδηλάτων ούτε καταργείται, ούτε εμποδίζεται
  • Αντιθέτως, πραγματοποιείται μέσω του νέου αυτού χώρου πρασίνου, όπου προσφέρονται μάλιστα περισσότερες δυνατότητες στάσης, ξεκούρασης, σκίασης κ.λπ. 
  • Διευκολύνεται συνεπώς ακόμη περισσότερο η πρόσβαση του κοινού στο παραλιακό μέτωπο 

Επιπρόσθετα η LAMDA σημειώνει ότι με τις παρεμβάσεις αυτές ανυξάνονται οι κοινόχρηστοι χώροι της περιοχής κατά περίπου 3.300τ.μ. Οι χώροι αυτοί περιέρχονται στο Ελληνικό Δημόσιο με ισόποση μείωση των εκτάσεων ιδιοκτησίας του Επενδυτή. Η ελάχιστη αύξηση του σ.δ. προκύπτει ως μαθηματικό αποτέλεσμα, ώστε να διατηρηθεί η δόμηση όπως ακριβώς εγκρίθηκε από το Προεδρικό Διάταγμα  Δηλαδή, η ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε. έχει το δικαίωμα να δομήσει ακριβώς όσα τ.μ. είχε και πριν την τροποποίηση, σημειώνει η LAMDA.

Τέλος, υπογραμμίζει ότι κανείς ποδηλατόδρομος δεν καταργείται, τροποποιείται ή μετακινείται και ο ενιαίος ποδηλατόδρομος μήκους 22 χιλιομέτρων από τον Πειραιά μέχρι την Βουλιαγμένη, παραμένει στη θέση που έχει διακηρυχθεί και δεν επηρεάζεται από την τροποποίηση.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Lamda-Develompment-TheEllinikonpark
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Lamda Development: The Ellinikon Park θα αναβαθμίσει το παραλιακό μέτωπο

«Το πάρκο του Ελληνικού, είναι κάτι παραπάνω από ένα πράσινο, μεγάλο πάρκο. Είναι μια νέα πρόταση που εισάγει στην χώρα μας αλλά και διεθνώς έναν καινούργιο τρόπο ζωής», τόνισε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, κ. Οδυσσέας Αθανασίου.
The Ellinikon
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Συμφωνία Lamda με Orilina για επένδυση ύψους 70 εκατ. στο Ελληνικό

Βάσει του Μνημονίου Συνεργασίας που υπέγραψαν οι δυο πλευρές θα εξεταστεί η ανάπτυξη κτιρίου κατοικιών και άλλων βοηθητικών εγκαταστάσεων στο παράκτιο μέτωπο που συμπεριλαμβάνονται στο πλαίσιο αξιοποίησης του Ελληνικού.
The Ellinikon
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

The Ellinikon – Δείτε την παρουσίαση του πρώτου κτιρίου που θα ανεγερθεί στο Ελληνικό

Ανοίγει ο βηματισμός της Lamda για το Ελληνικό με την εταιρεία να παρουσιάζει το πρώτο κτίριο που θα ανεγερθεί και είναι ένα πρότυπο κτιριακό συγκρότημα για ΑμεΑ που αναμένεται να ολοκληρωθεί στο πρώτο εξάμηνο του 2023.
The Ellinikon
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Σε Intrakat και Bouygues η ανάθεση για τον ουρανοξύστη Marina Tower

Ήδη οι πωλήσεις όλων των κατοικιών του πύργου των 45 ορόφων, 200 μέτρων ύψους και 200 διαμερισμάτων έχουν προσυμφωνηθεί εκτός των τελευταίων τριών ορόφων και των δύο Penthouse που στρατηγικά άφησε η Lamda Development τελευταίες.
The Ellinikon
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στην AVAX η πρώτη φάση των έργων υποδομών του Ελληνικού

Τα έργα της φάσης αυτής θα ολοκληρωθούν το 2025 και στο μεταξύ θα παραδίδονται σταδιακά. Προβλέπεται η υπογειοποίηση της Λ. Ποσειδώνος, έργα στο Μητροπολιτικό Πάρκο, οδικά δίκτυα, δίκτυα υποδομών, εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων κ.α..