ΓΔ: 787.89 -2.19% Τζίρος: 42.44 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:39:50 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Πηγή: SMERemediumCap

Στην εξαγορά του ξενοδοχείου Patmos Aktis Suites προχώρησε το SMERemediumCap

Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του προσεχούς χρονικού διαστήματος και το ξενοδοχείο θα λειτουργήσει κανονικά από την 3η Ιουνίου.

Σε συμφωνία εξαγοράς του 100% των μετοχών της εταιρείας που θα συσταθεί δια εισφοράς της αποσχισθείσας δραστηριότητας του ξενοδοχείου Patmos Aktis Suites & SPA  από την εταιρεία ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΝ ΚΩΣ Α.Ε., συμφερόντων της Οικ. Νικολάου Πουλιού προχώρησε το επενδυτικό ταμείο SMERemediumCap, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

«Το παραθαλάσσιο ξενοδοχείο λειτούργησε αρχικά ως ΞΕΝΙΑ και σήμερα, αποτελεί το μοναδικό ξενοδοχείο κατηγορίας πέντε αστέρων στο ιερό νησί της Πάτμου. Ένα νησί των Δωδεκανήσων, το οποίο ως γνωστόν έχει χαρακτηριστεί από την UNESCO μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, με ιστορική σπουδαιότητα, θρησκευτική παράδοση αιώνων και αρχιτεκτονική μοναδικότητα. Το Patmos Aktis βρίσκεται σε μια από τις ομορφότερες τοποθεσίες του Αιγαίου, στον κόλπο του Γροίκου, στη νοτιοανατολική πλευρά του νησιού. 

Το SMERC φιλοδοξεί να αναβαθμίσει ποιοτικά και να επεκτείνει τις υποδομές φιλοξενίας του ξενοδοχείου, αυξάνοντας σημαντικά τη δυναμικότητα των 175 κλινών που διαθέτει σήμερα.  Επιπροσθέτως,  σχεδιάζεται να προστεθούν  παραδοσιακά οικοδομικά στοιχεία της Πάτμου στις κτιριακές εγκαταστάσεις και τον περιβάλλοντα χώρο, αναδεικνύοντας, περαιτέρω, τα αρχιτεκτονικά και πολιτιστικά χαρακτηριστικά του νησιού. Στόχος είναι η εναρμόνιση με το φυσικό περιβάλλον, την οικολογία και την τοπική κοινωνία και τους ανθρώπους της, ώστε το Patmos Aktis να αποτελεί έναν μοναδικό χώρο ξεκούρασης, φιλοξενίας και γαλήνης», αναφέρεται στην ανακοίνωση της συμφωνίας.

 «Όραμά μας είναι, μέσα στα επόμενα έτη, το Patmos Aktis να καθιερωθεί για τους Έλληνες και ξένους επισκέπτες, ως ένας από τους πιο ξεχωριστούς, ποιοτικούς, όμορφους και μοναδικούς προορισμούς στη Μεσόγειο. Η συγκεκριμένη επενδυτική κίνηση ύψους συνολικά € 17 εκατ., αξιοποιεί τη δυναμική αύξηση της ζήτησης στον τομέα της φιλοξενίας τα τελευταία χρόνια, ο οποίος είχε πληγεί σημαντικά από την πανδημία. Αποτελεί δε, ένα ακόμη έμπρακτο παράδειγμα της αποστολής του Ταμείου μας, να επενδύει σε ελληνικές παραγωγικές επιχειρήσεις με προοπτική δυναμικής ανάπτυξης και δυνατότητες παροχής ποιοτικών υπηρεσιών, προσθέτοντας αξία σε όλους τους εμπλεκόμενους και δημιουργώντας, παράλληλα, νέες οικονομικές ευκαιρίες και δυνατότητες στην τοπική κοινωνία και την ελληνική οικονομία», ανέφερε ο πρόεδρος του SMERC, Νίκος Καραμούζης.  

«Η Οικ. Νικολάου Πουλιού, δημιουργός του Patmos Aktis, την οποία ευχαριστούμε θερμά για τη συνεργασία, θα συνεχίσει να στηρίζει το εγχείρημα, βοηθώντας με την πολύτιμη εμπειρία και γνώση του κλάδου και της περιοχής», καταλήγει στη δήλωσή του ο κ. Καραμούζης.

Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του προσεχούς χρονικού διαστήματος και το ξενοδοχείο θα λειτουργήσει κανονικά από την 3η Ιουνίου.
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Vassilis Kikilias, Ypourgeio Ygeias
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Β. Κικίλιας: Έρχονται νέες μεγάλες επενδύσεις στον ξενοδοχειακό κλάδο

Ο υπουργός Τουρισμού τόνισε την αναπτυξιακή προοπτική της χώρας και υπογράμμισε το γεγονός ότι η επιτυχημένη διαχείριση της πανδημίας οδήγησε στην αναβάθμιση της εικόνας της Ελλάδος στο εξωτερικό.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Eπαναλειτουργία 5 μονάδων και νέα ξενοδοχεία από την Zeus International

H Zeus International Hotels & Resorts θα επαναλειτουργήσει πέντε ξενοδοχειακές μονάδες σε Αττική, Ερέτρια και Κρήτη ενώ εγκαινιάζει δύο νέα ξενοδοχεία στη Χαλκιδική και στην Κω καθώς ανακάμπτει δυναμικά ο ελληνικός τουρισμός.
moxy-hotel
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ανοίγει στην Αθήνα το πρώτο «πράσινο» ξενοδοχείο της Marriott International

Το ένατο ξενοδοχείο που ανοίγει η Marriott International στην Αθήνα θα εξασφαλίζει μειωμένο ενεργειακό αποτύπωμα και προσφέρει φορητή συνδεσιμότητα. Dimand, PRODEA Investments, καθώς και η EBRD βρίσκονται πίσω από το έργο.
Red Radisson
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η Radisson RED ανοίγει συγκρότημα με πολυτελή διαμερίσματα στην Αθήνα

Η Radisson RED είναι ένα πολυτελές brand, που δίνει μία νέα προοπτική στη φιλοξενία, ζωντανεύοντας το συμβατικό μέσα από μία χαλαρή ατμόσφαιρα, χώρους υψηλής αισθητικής και εκλεπτυσμένους επισκέπτες.