ΓΔ: 789.11 -0.29% Τζίρος: 38.22 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:06:11 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Ελλάκτωρ

Σ. Καλλιτσάντσης: Εσφαλμένη δικαστική κρίση η εναντίον μου απόφαση

Ανακοίνωση για την «καμπάνα» των 710.000 που επιβλήθηκε κατόπιν έγκλησης της ΕΛΛΑΚΤΩΡ στον ίδιο και τη σύζυγό του εξέδωσε ο Σάκης Καλλιτσάντσης προαναγγέλλοντας ότι θα προσφύγει στους επόμενους βαθμούς δικαιοσύνης.

Με αφορμή την απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών κατόπιν προσφυγής της νέας διοίκησης της ΕΛΛΑΚΤΩΡ και τα σχετικά δημοσιεύματα που ακολούθησαν ο Αναστάσιος (Σάκης) Καλλιτσάντσης δήλωσε τα εξής:

«Θεωρώ πως πρόκειται για εσφαλμένη δικαστική κρίση.  Δεν αξιολογήθηκε η σειρά αποδεικτικών στοιχείων τα οποία υποβάλαμε.

Είμαι βέβαιος ότι θα υπάρξει ορθή κρίση στους επόμενους βαθμούς δικαιοδοσίας στους οποίους θα προσφύγω. Έχω εμπιστοσύνη στην ελληνική ΔικαιοσύνηΣε κάθε περίπτωση, σέβομαι τη διαδικασία και δεν επιθυμώ να σχολιάσω δημόσια το περιεχόμενο της πρωτόδικης απόφασης. Έχω τη συνείδησή μου ήσυχη διότι υπηρέτησα το εταιρικό συμφέρον επί τριάντα τέσσερα και πλέον έτη με συνέπεια και αποτελεσματικότητα, ακόμη δε περισσότερο τα περίπου τρία έτη που είχα την τιμή και την ευθύνη να είμαι επικεφαλής του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ, του οποίου είμαι συν-δημιουργός.

Είμαι βέβαιος ότι τόσο τα γεγονότα, όσο και η Δικαιοσύνη θα το επιβεβαιώσουν».

Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος του ομίλου και η σύζυγός του, πρώην CEO στη Reds κρίθηκε ότι είχαν ιδρύσει εικονική εταιρεία για αθέμιτο πλουτισμό εις βάρος της ΕΛΛΑΚΤΩΡ.

Καταδικάστηκε μετά από έγκληση της διοίκησης της εταιρείας ΕΛΛΑΚΤΩΡ ο ίδιος και η σύζυγός του, η οποία ήταν πρώην επικεφαλής στην εταιρεία REDS, για τη δημιουργία εικονικής εταιρείας για έναν μήνα με σκοπό τον πλουτισμό.

Σύμφωνα με την απόφαση υποχρεώνεται να επιστρέψει το ποσό των 240.000 ευρώ στην εταιρεία και να καταβάλει άλλες 470.000 ευρώ για αποζημίωση σε αυτήν.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ellaktor_office
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ελλάκτωρ: Προχώρησε σε εκδόσεις ομολογιακών δανείων ύψους 775 εκατ.

Η Ελλάκτωρ προέβη στην έκδοση ομολογιακού δανείου ύψους 500 εκατ. ευρώ και η θυγατρική ΑΚΤΩΡ προχώρησε στην έκδοση ομολογιακού δανείου ύψους 275 εκατ. ευρώ. Τα κοινά ομολογιακά δάνεια καλύφθηκαν από Eurobank και Alpha Bank.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ενέκρινε τη συμφωνία με την Ελλάκτωρ η ΓΣ των μετόχων της Motor Oil

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, με την ολοκλήρωση της εξαγοράς η MORE θα διαθέτει εγκατεστημένη ισχύ 772 ΜW και μαζί με τα υπό κατασκευή έργα της, συνολικά 856 MW, πλησιάζοντας τον επόμενο στόχο της για εγκατεστημένη ισχύ 1GW.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Motor Oil: Μέχρι τέλος του χρόνου θα ολοκληρωθεί η εξαγορά των ΑΠΕ της Ελλάκτωρ

Όπως ανέφερε ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Motor Oil Π. Τζαννετάκης, ώθηση στα αποτελέσματα της εταιρείας αναμένεται να δώσει προς το τέλος του έτους η λειτουργία της νέας μονάδας κατεργασίας νάφθας.
ellaktor_office
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ελλάκτωρ: Στα 117 εκατ. ευρώ τα EBITDA στο α' εξάμηνο με «άλμα» 134%

Τα συνολικά έσοδα του κατασκευαστικού ομίλου το πρώτο εξάμηνο του 2022 ανήλθαν στα 479 εκατ. ευρώ σημειώνοντας αύξηση 22%. Στα 12 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκαν τα καθαρά κέρδη 12 εκατ. έναντι ζημιών το 2021.