ΓΔ: 2277.6 -1.15% Τζίρος: 709.64 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Fysiko Aerio, Evropi, Eyropi, Europe, Natural Gas
Φωτο: Shutterstock

ΔΕΠΑ Εμπορίας: Εκπτώσεις στους λογαριασμούς αερίου και τον Απρίλιο

Για τους μεγάλους βιομηχανικούς καταναλωτές και τα νοσοκομεία, οι οποίοι έχουν συνάψει απευθείας σύμβαση προμήθειας φυσικού αερίου με τη ΔΕΠΑ Εμπορίας, η έκπτωση ανέρχεται σε 15€/MWh.

Την επέκταση του μέτρου στήριξης νοικοκυριών, βιομηχανιών και νοσοκομείων μέσω της απορρόφησης μέρους των ανατιμήσεων στο κόστος φυσικού αερίου και για τον Απρίλιο του 2022 ανακοίνωσε η ΔΕΠΑ Εμπορίας.

Στο πλαίσιο εφαρμογής του μέτρου αυτού, η ΔΕΠΑ Εμπορίας ανακοίνωσε ότι εξασφαλίζει έκπτωση 30€/MWh σε όλα τα νοικοκυριά που χρησιμοποιούν φυσικό αέριο, των οποίων οι εταιρείες προμήθειας φυσικού αερίου έχουν συνάψει σύμβαση με τη ΔΕΠΑ Εμπορίας. Ειδικά για τον μήνα Απρίλιο, οι σχετικές πιστώσεις στους Προμηθευτές θα εφαρμοστούν σύμφωνα με τις μηνιαίες κατανομές φυσικού αερίου των εταιρειών διανομής, με σκοπό η σχετική έκπτωση να συμπεριληφθεί άμεσα στους λογαριασμούς που αφορούν οικιακές καταναλώσεις Απριλίου. 

Ενώ σε ό,τι αφορά τους μεγάλους βιομηχανικούς καταναλωτές και τα νοσοκομεία, οι οποίοι έχουν συνάψει απευθείας σύμβαση προμήθειας φυσικού αερίου με τη ΔΕΠΑ Εμπορίας, η έκπτωση ανέρχεται σε 15€/MWh.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΠΑ Εμπορίας, κ. Κ. Ξιφαράς, δήλωσε σχετικά: «Η ΔΕΠΑ Εμπορίας είναι μία ισχυρή, σύγχρονη, αποτελεσματική και ολοκληρωμένη επιχείρηση ενέργειας  που αφουγκράζεται τις ανάγκες των καταναλωτών και της αγοράς, και με αίσθημα ευθύνης, συμβάλλει καθοριστικά στην απορρόφηση ενός σημαντικού ποσοστού της αύξησης στη διεθνή τιμή του φυσικού αερίου. Η ΔΕΠΑ Εμπορίας, σε αγαστή συνεργασία με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, λαμβάνει συνεχώς νέες πρωτοβουλίες και ενέργειες για τη στήριξη των νοικοκυριών, των βιομηχανιών και των Νοσοκομείων της χώρας μας σ’ αυτή τη δύσκολη οικονομικά συγκυρία». 
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

πλοίο FSRU Αλεξανδρούπολης
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

«Μάχη» επιχειρηματικών ομίλων για το δεύτερο FSRU στην Ελλάδα

Σε πλήρη εξέλιξη η «μάχη» για το δεύτερο FSRU στην Ελλάδα, με Gastrade και Atlantic να διεκδικούν χρηματοδότηση και συμβόλαια LNG για να καλύψουν το κενό του ρωσικού αερίου. Εντατικές επαφές στην Ουάσιγκτον.
Διευθύνων της Άκτωρ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Atlantic SEE (AKTOR–ΔΕΠΑ): Συμφωνίες LNG με Αλβανία, Βουλγαρία, Ουκρανία

Η Atlantic SEE LNG Trade, κοινοπραξία της AKTOR και της ΔΕΠΑ Εμπορίας, υπέγραψε μακροχρόνιες συμφωνίες πώλησης αμερικανικού LNG με 4 χώρες, κατά τη διάσκεψη διατλαντικής ενεργειακής συνεργασίας στην Ουάσινγκτον.
Φυσικό αέριο, LNG
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κάθετος Διάδρομος: Κρίσιμη συνάντηση στον Λευκό Οίκο, ώρα δύσκολων αποφάσεων

Σήμερα η κρίσιμη συνάντηση των υπουργών Ενέργειας των χωρών του Κάθετου Διαδρόμου στον Λευκό Οίκο με τη συμμετοχή και της Κομισιόν. Τι περιμένουμε από τη σημερινή μίνι σύνοδο.
Τερματικός σταθμός LNG
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Atlantic See LNG Trade: Πρώτη συμφωνία εξαγωγής αμερικανικού LNG στην Ουκρανία

Η ATLANTIC SEE LNG TRADE ανακοίνωσε την πρώτη συμφωνία εξαγωγής αμερικανικού LNG στην Ουκρανία, με προμήθεια από τη BP και παραλαβή από τη Naftogaz. Το φορτίο θα φτάσει Μάρτιο μέσω Ρεβυθούσας, με ανώτατη ποσότητα 1 TWh.