ΓΔ: 791.42 -0.88% Τζίρος: 65.95 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Υπερδιπλασιασμός των EBITDA για το 2021, ανακοίνωση η Cairo Mezz

Τα έξοδα της Εταιρίας για την ίδια περίοδο αφορούν λειτουργικά και διαχειριστικά έξοδα όπως αμοιβές ορκωτών ελεγκτών, αμοιβές τρίτων για την παροχή νομικών, διοικητικών υπηρεσιών και αμοιβών για την παροχή υπηρεσιών.

Αύξηση στα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBIDTA) στις 580.802 ευρώ για το 2021 από 216.875 ευρώ ζημίες, που είχε για το 2020 η εταιρεία Cairo Mezz Plc. Όπως τονίζεται σε χρηματιστηριακή ανακοίνωσή της οι Ομολογίες αποτελούν το κύριο περιουσιακό στοιχείο της εταιρείας (περίπου 98% του ενεργητικού της). Ως εκ τούτου, η μοναδική πηγή εσόδων της εταιρείας είναι οι απαιτήσεις από τις Ομολογίες, οι οποίες συνδέονται με απαιτήσεις από μη εξυπηρετούμενα δάνεια που περιλαμβάνονται στο Χαρτοφυλάκιο Cairo ("Δάνεια").

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Cairo Mezz:

Το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας Cairo Mezz Plc ("Εταιρία") ενέκρινε τις Οικονομικές Καταστάσεις για το έτος που έληξε στις 31.12.2021 σε συνεδρία του στις 29 Απριλίου 2022.

Η Εταιρία κατέχει ομολογίες ενδιάμεσης και μειωμένης εξασφάλισης εκδόσεως των εταιρειών ειδικού σκοπού που κατέχουν το Χαρτοφυλάκιο Cairo ("Ομολογίες"). Η κατοχή και διαχείριση των Ομολογιών είναι η κύρια δραστηριότητα της Εταιρίας και δεν σκοπεύει να αναπτύξει άλλη δραστηριότητα πέραν αυτής.

Τα βασικά μεγέθη της Εταιρίας για τη χρήση 2021 παρουσιάζονται στον παρακάτω πίνακα:

Η εύλογη αξία των Ομολογιών στις 31 Δεκεμβρίου 2021 εκτιμήθηκε από ανεξάρτητο εκτιμητή, σύμφωνα με τις γενικά αποδεκτές αρχές και τις μεθόδους που ακολουθούνται διεθνώς.

Οι Ομολογίες αποτελούν το κύριο περιουσιακό στοιχείο της Εταιρίας (περίπου 98% του ενεργητικού της). Ως εκ τούτου, η μοναδική πηγή εσόδων της Εταιρίας είναι οι απαιτήσεις από τις Ομολογίες, οι οποίες συνδέονται με απαιτήσεις από μη εξυπηρετούμενα δάνεια που περιλαμβάνονται στο Χαρτοφυλάκιο Cairo ("Δάνεια"). Τα συνολικά έσοδα των Εκδοτών κατανέμονται σύμφωνα με την προτεραιοποίηση της κατανομής των εσόδων που προβλέπεται στα έγγραφα έκδοσης των Ομολογιών ("Πρόγραμμα Κλιμακωτών Αποπληρωμών"), σύμφωνα με την οποία, η ικανοποίηση απαιτήσεων από ομολογίες ενδιάμεσης και μειωμένης εξασφάλισης είναι τελευταία στη σειρά προτεραιότητας.

Δεδομένου ότι η ικανοποίηση απαιτήσεων από τις Ομολογίες έπεται της πλήρους αποπληρωμής των απαιτήσεων από ομολογίες υψηλής εξασφάλισης, η Εταιρία δεν είχε έσοδα για τη χρήση 2021.

Τα έξοδα της Εταιρίας για την ίδια περίοδο αφορούν λειτουργικά και διαχειριστικά έξοδα όπως αμοιβές ορκωτών ελεγκτών, αμοιβές τρίτων για την παροχή νομικών, διοικητικών υπηρεσιών και αμοιβών για την παροχή υπηρεσιών σχετικά με την εξυπηρέτηση των μετόχων και τα έξοδα του Χ.Α.

Επισημαίνεται ότι η Εταιρία, ως κάτοχος των Ομολογιών, δεν έχει κανένα δικαίωμα στη διαμόρφωση ή την υλοποίηση του επιχειρηματικού σχεδίου του Χαρτοφυλακίου Cairo, το οποίο προετοιμάστηκε και εφαρμόζεται από το διαχειριστή απαιτήσεων αυτού. Κατά συνέπεια, η Εταιρία δεν μπορεί να επηρεάσει τα έσοδά της με οποιονδήποτε τρόπο ή να καταρτίσει το δικό της επιχειρηματικό σχέδιο.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Vasileiou-Konstantinos-Eurobank
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Βασιλείου: Τι πρέπει να κάνουν οι τράπεζες για να παραμείνουν σε θετική πορεία

Μέχρι στιγμής είχαν συμβασιοποιηθεί περίπου 650 εκατ. δάνεια RRF από περίπου 20 επιχειρήσεις, που αντιστοιχούν σε σύνολο επενδύσεων περίπου 1.4 δισ., τόνισε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Eurobank: Μειώνει κατά 10% την ηλεκτρική ενέργεια που καταναλώνει

Σβήνουν τα φώτα από τα καταστήματα Eurobank το βράδυ και θα υπάρξουν μελέτες για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάνελ στα κτίριά της ώστε να καλυφθεί μέρος των ενεργειακών τους αναγκών. Απενεργοποιούνται υπολογιστές και εκτυπώτες.