ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 09:36:26 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Ελληνικό Χρηματιστήριο

Κορυφαία χρηματιστηριακή η Πειραιώς ΑΕΠΕΥ για το α' τετράμηνο

Η χρηματιστηριακή είχε στο διάστημα Ιανουαρίου - Απριλίου 2022 μερίδιο αγοράς 24,7%, με τις συναλλαγές που πραγματοποίησε να ξεπερνούν το επίπεδο των επτά δισ. ευρώ.

Την πρώτη θέση στην κατάταξη των χρηματιστηριακών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην ελληνική αγορά, ελληνικών και ξένων, διατήρησε η Πειραιώς ΑΕΠΕΥ τον Aπρίλιο, με μερίδιο αγοράς 22,14%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Χρηματιστηρίου Αθηνών, η αθροιστική αξία των συναλλαγών της εταιρείας τον προηγούμενο μήνα, ανήλθε σε 636,3 εκατ. ευρώ. Στη δεύτερη θέση βρέθηκε η Euroxx Χρηματιστηριακή, με μερίδιο αγοράς 18,7% και στην τρίτη θέση η Eurobank Equities με μερίδιο 14,9%.

Στο τετράμηνο Ιανουαρίου – Απριλίου, η Πειραιώς ΑΕΠΕΥ είχε επίσης την πρώτη θέση, με μερίδιο αγοράς 24,7% και αθροιστική αξία συναλλαγών ύψους 3,47 δισ. ευρώ.

Με συναλλαγές άνω των 7 δισ. ευρώ και μερίδιο αγοράς που υπερέβη το 20%, η Πειραιώς ΑΕΠΕΥ είχε κατακτήσει την πρώτη θέση για τη δραστηριότητά της στο ΧΑ και το 2021. Η εταιρεία ενισχύει σταθερά το μερίδιό της στην ελληνική χρηματιστηριακή αγορά και από το 10% του 2017, κατέκτησε τις τρεις τελευταίες χρονιές την πρώτη θέση, παραμένοντας η βασική επιλογή των ιδιωτών και θεσμικών επενδυτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό για τις συναλλαγές τους στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Οι 10 κορυφαίες χρηματιστηριακές εταιρείας στο διάστημα Ιανουαρίου - Απριλίου 2022

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πρώτη παραμένει μεταξύ των χρηματιστηριακών εταιρειών η Πειραιώς ΑΕΠΕΥ

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Χρηματιστηρίου Αθηνών, η αθροιστική αξία των συναλλαγών της εταιρείας τον μήνα που μόλις τελείωσε, ανήλθε σε 875,22 εκατ. ευρώ και την διατήρησε στην πρώτη θέση για τρίτο συνεχόμενο μήνα.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Με μερική κάλυψη 80,18% ολοκληρώθηκε η ΑΜΚ της Alpha Trust Ανδρομέδα

Η εταιρία άντλησε συνολικά 12,24 εκατ. ευρώ υπερδιπλασιάζοντας τα κεφάλαιά της. Με τα νέα κεφάλαια η εταιρεία φιλοδοξεί να εκμεταλλευτεί επενδυτικές ευκαιρίες που θα παρουσιαστούν στον ορίζοντα.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

CPLP Shipping: Έναρξη διαπραγμάτευσης του εταιρικού ομολόγου της στο ΧΑ

Η έκδοση αυτή αποδεικνύει ότι η ελληνική κεφαλαιαγορά αποτελεί συνεπή πηγή άντλησης κεφαλαίων για την ελληνική ναυτιλία, για εταιρείες με σοβαρό χρηματοοικονομικό προφίλ και συντηρητικά επενδυτικά σχέδια όπως η Capital Product Partners δήλωσε ο CEO της εταιρείας Jerry Kαλογηράτος.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Άνοδος 6,5% του κύκλου εργασιών της EXAE το α΄ εξάμηνο του 2022

Αυξημένα ήταν κατά 8,1% τα κέρδη προ φόρων χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) για τον Όμιλο Χρηματιστηρίου Αθηνών το α' εξάμηνο του 2022 που ανήλθαν σε 8,0 εκ. ευρώ, από 7,4 εκ. ευρώ την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.