ΓΔ: 1027.47 0.71% Τζίρος: 106.28 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Trapeza, trapeza peiraios
Φωτο: Alexandros Michailidis / SOOC

Παραμένει στην πρώτη θέση των χρηματιστηριακών η Πειραιώς ΑΕΠΕΥ

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά η Πειραιώς ΑΕΠΕΥ κατέκτησε την πρώτη θέση στην κατάταξη των χρηματιστηριακών εταιρειών, αυξάνοντας το ποσοστό της, με το συνολικό της μερίδιο στην αγορά να ξεπερνά το 23%

Την πρώτη θέση στην κατάταξη των χρηματιστηριακών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην ελληνική αγορά, ελληνικών και ξένων, κατέλαβε το 2022 η Πειραιώς ΑΕΠΕY για τέταρτη συνεχή χρονιά, με μερίδιο που υπερέβη το 23%. Η εταιρεία ηγείται της αγοράς σταθερά από το 2019 και ενισχύει κάθε χρόνο το μερίδιό της, παραμένοντας η βασική επιλογή των ιδιωτών και θεσμικών επενδυτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό για τις συναλλαγές τους στο Χρηματιστήριο Αθηνών, επισημαίνει ο Διευθύνων Σύμβουλος της Πειραιώς ΑΕΠΕΥ Κωνσταντίνος Ξένος.

«Με έμφαση στην καινοτομία και με στελέχη που διακρίνονται για την πολυετή εμπειρία και την υψηλή εξειδίκευσή τους, η εταιρεία βελτιώνει διαρκώς το επίπεδο εξυπηρέτησης των ιδιωτών και επαγγελματιών επενδυτών, Ελλήνων και ξένων, συμβάλλοντας στην ενίσχυση και την προώθηση του ρόλου της εγχώριας κεφαλαιαγοράς», τονίζει ο κ. Ξένος.

Το 2022 έκλεισε για την Πειραιώς ΑΕΠΕΥ με συναλλαγές ύψους 8,36 δισ. ευρώ και μερίδιο αγοράς 23,21%, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύει το Χρηματιστήριο Αθηνών. Στη δεύτερη θέση βρέθηκε η Eurobank Equities με μερίδιο αγοράς 16,91% και συναλλαγές ύψους 6,09 δισ. ευρώ και στην τρίτη θέση, η Euroxx Χρηματιστηριακή με μερίδιο 12,72% και αθροιστική αξία συναλλαγών ύψους 4,58 δισ. ευρώ. Το μερίδιο αγοράς της Πειραιώς ΑΕΠΕΥ διαμορφώθηκε σε 17,13% το 2019 και σε 18,85% το 2020 ενώ ενισχύθηκε στο 20,16% το 2021 και έφθασε το 23,21% το 2022, διατηρώντας συνεχώς την πρώτη θέση.

Τον μήνα Δεκέμβριο, το μερίδιο αγοράς της Πειραιώς ΑΕΠΕΥ ανήλθε σε 21,80% με συναλλαγές ύψους 496 εκ. ευρώ, με την Euroxx Xρηματιστηριακή να είναι δεύτερη με μερίδιο 14,07% και την Eurobank Εquities τρίτη, με μερίδιο 13,36%.

Η Πειραιώς ΑΕΠΕΥ παρέχει στους ιδιώτες πελάτες της την δυνατότητα συναλλαγών στην Ελλάδα και το εξωτερικό, σε μεγάλο εύρος επενδυτικών προϊόντων, όπως μετοχές, εταιρικά και κρατικά ομόλογα, παράγωγα προϊόντα, ETFs, καλύπτοντας τις ανάγκες τους ανάλογα με το προφίλ του κάθε επενδυτή.  Παρέχει επίσης συμβουλευτικές επενδυτικές υπηρεσίες από πιστοποιημένα στελέχη, καθώς και υπηρεσίες θεματοφυλακής και λογαριασμών περιθωρίου (margin accounts). Οι ιδιώτες πελάτες της Πειραιώς ΑΕΠΕΥ έχουν την δυνατότητα χρήσης ηλεκτρονικής πλατφόρμας συναλλαγών (On-Line Trading) για ταχύτατες και ασφαλέστερες διαδικτυακές συναλλαγές, τόσο στο ελληνικό όσο και σε διεθνή χρηματιστήρια.

Για τους θεσμικούς και ιδιώτες πελάτες με διεθνείς επενδυτικούς προσανατολισμούς, η Πειραιώς ΑΕΠΕΥ προσφέρει πρόσβαση σε πάνω από 40 ξένα χρηματιστήρια και περισσότερες από 20 ξένες ηλεκτρονικές αγορές ενώ κορυφαία είναι η θέση της εταιρείας στις συναλλαγές παράγωγων προϊόντων, κατέχοντας σημαντικό μερίδιο αγοράς στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Το τμήμα Ειδικής Διαπραγμάτευσης (Market Making) της Πειραιώς ΑΕΠΕΥ είναι από τα πιο «δραστήρια», τόσο στην αγορά μετοχών (spot) όσο και στην αγορά παραγώγων προϊόντων και στην αγορά εταιρικών ομολόγων (mini bonds), παρέχοντας σημαντική ρευστότητα στην αγορά ενώ το Τμήμα Ανάλυσης (Equity Research) είναι στελεχωμένο από έμπειρους και καταξιωμένους αναλυτές, οι οποίοι βοηθούν τους επενδυτές να εντοπίσουν, στον κατάλληλο χρόνο, νέες  επενδυτικές ευκαιρίες στην ελληνική κεφαλαιαγορά.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

Πώς αντιμετωπίζει το Χρηματιστήριο Αθηνών τη νέα παγκόσμια αναταραχή

Τα νέα τραπεζικά επεισόδια με την SVB και την Credit Suisse Group «δυναμιτίζουν» μια από τις αγαπημένες επιλογές των επενδυτών για φέτος, τις ευρωπαϊκές τράπεζες και φυσικά τους ελληνικούς τραπεζικούς τίτλους.
ΑΓΟΡΕΣ

Τραπεζικές μετοχές: Από το ράλι, στη δίνη της πολιτικής αβεβαιότητας

Ξεπέρασαν το 10% οι απώλειες του τραπεζικού δείκτη τον Μάρτιο, ενώ είχε φτάσει να κερδίζει 45% το πρώτο δίμηνο και 82% από τον Οκτώβριο. Πλήγμα από την αιφνίδια και δραματική αλλαγή του πολιτικού περιβάλλοντος.
Stocks, Markets, Xrimatistirio, Agores
ΑΓΟΡΕΣ

Ολική επαναφορά των τραπεζών στο ΧΑ, υπερδιπλάσια κέρδη από τον Δείκτη

Οι προσδοκίες για αναβάθμιση στρέφουν τους επενδυτές στις τραπεζικές μετοχές. Ο κλαδικός δείκτης ξεπέρασε χθες τις 900 μονάδες ύστερα από τρία χρόνια, αλλά απέχει ακόμη αρκετά από την αγορά, που βρίσκεται σε υψηλό οκταετίας.