ΓΔ: 1422.75 -0.14% Τζίρος: 84.95 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Trapeza, trapeza peiraios
Φωτο: Alexandros Michailidis / SOOC

Στα 5 εκατ. ευρώ ανήλθαν τα καθαρά κέρδη της Phoenix Vega Mezz το 2021

Δεδομένου ότι για το οικονομικό έτος 2021 εφαρμόστηκε η σειρά προτεραιότητας προ της επιτάχυνσης, η εταιρεία έχει λάβει κουπόνια 9,3 εκατ. ευρώ σε σχέση με τις ομολογίες που κατέχει.

Στα 5 εκατ. ευρώ ανήλθαν τα καθαρά κέρδη της Phoenix Vega Mezz PLC για την περίοδο 12 Απριλίου 2021 έως 31 Δεκεμβρίου 2021, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία.

Τα έσοδα της εταιρείας προέρχονται από την είσπραξη τόκων από τις ομολογίες των χαρτοφυλακίων Phoenix και Vega. Η εταιρεία ιδρύθηκε στις 12 Απριλίου 2021 και τον Αύγουστο του 2021 ξεκίνησε η διαπραγμάτευση των μετοχών της στην Κατηγορία "ΕΝ.Α. PLUS" της Εναλλακτικής Αγοράς του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Σε σωρευτική βάση από την ίδρυσή της, εμφανίζει λειτουργικά κέρδη 6 εκατ. και κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων ύψους 6 εκατ. ευρώ. Οι επενδύσεις σε αποσβεσμένο κόστος την 31η Δεκεμβρίου ανέρχονταν στα 9,1 εκατ. ευρώ και οι επενδύσεις στη δίκαια αξία μέσω των αποτελεσμάτων ήταν στα 50,5 εκατ. ευρώ. Το ταμείο της Phoenix Vega Mezz PLC στις 31 Δεκεμβρίου είχε 8,5 εκατ. ευρώ και το σύνολο του ενεργητικού έφτανε τα 68,1 εκατ. ευρώ.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της εισηγμένης

H εταιρεία έχει ως κύρια δραστηριότητα την κατοχή και διαχείριση του 65% των ομολογιών μεσαίας εξοφλητικής προτεραιότητας και του 45% των ομολογιών χαμηλής εξοφλητικής προτεραιότητας των χαρτοφυλακίων Phoenix και Vega1, οι οποίες εισφέρθηκαν από την Πειραιώς Financial Holdings Α.Ε. στην εταιρεία.

Η εύλογη αξία των ομολογιών στις 31 Δεκεμβρίου 2021 εκτιμήθηκε από ανεξάρτητο εκτιμητή, σύμφωνα με τις γενικά αποδεκτές αρχές και τις μεθόδους που ακολουθούνται διεθνώς.

Οι ομολογίες αποτελούν το κύριο περιουσιακό στοιχείο της εταιρείας (περίπου 88% του ενεργητικού της). Ως εκ τούτου, τα έσοδα της εταιρείας προέρχονται από την είσπραξη κουπονιών από τις ομολογίες. Η είσπραξη αυτή εξαρτάται από το ποσό των συνολικών εσόδων των εκδοτών, τα οποία θα επιστραφούν, μεταξύ άλλων, στην εταιρεία, ως ομολογιούχος, σύμφωνα με το Πρόγραμμα Προτεραιότητας πληρωμών, βάσει του οποίου οι πληρωμές κουπονιών των ομολογιών μεσαίας εξοφλητικής προτεραιότητας ιεραρχούνται σε σύγκριση με τις αποπληρωμές κεφαλαίου υψηλής εξοφλητικής προτεραιότητας, υπό την προϋπόθεση ότι δεν υπάρχει γεγονός επιτάχυνσης (όπως περιγράφεται στην Έκθεση Διαχείρισης).

Δεδομένου ότι για το οικονομικό έτος 2021 εφαρμόστηκε η σειρά προτεραιότητας προ της επιτάχυνσης, η εταιρεία έχει λάβει κουπόνια 9,3 εκατ. ευρώ σε σχέση με τις Ομολογίες που κατέχει.

Τα έξοδα της εταιρείας για την ίδια περίοδο αφορούν λειτουργικά και διαχειριστικά έξοδα όπως αμοιβές ορκωτών ελεγκτών, αμοιβές τρίτων για την παροχή νομικών, διοικητικών υπηρεσιών και αμοιβών για την παροχή υπηρεσιών σχετικά με την εξυπηρέτηση των μετόχων και τα έξοδα του Χ.Α.

Επισημαίνεται ότι η εταιρεία, ως κάτοχος των ομολογιών, δεν έχει κανένα δικαίωμα στη διαμόρφωση ή την υλοποίηση των επιχειρηματικών σχεδίων των χαρτοφυλακίων Phoenix και Vega, τα οποία προετοιμάστηκαν και εφαρμόζονται από τον διαχειριστή απαιτήσεων αυτών. Κατά συνέπεια, η εταιρεία δεν μπορεί να επηρεάσει τα έσοδά της με οποιονδήποτε τρόπο ή να καταρτίσει το δικό της επιχειρηματικό σχέδιο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Phoenix Vega Mezz: Πρόταση στη ΓΣ για διανομή μετρητών στους μετόχους

Η προβλεπόμενη διανομή αναμένεται να πραγματοποιηθεί εντός του ημερολογιακού έτους 2022, με την επιφύλαξη των εγκρίσεων της ΕΓΣ και των ισχυουσών κανονιστικών και εταιρικών απαιτήσεων.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Phoenix Vega Mezz: Στα 4,3 εκατ. ευρώ τα έσοδα για το γ' τρίμηνο

Τα έσοδα της εταιρείας προέρχονται από την είσπραξη τόκων από τις ομολογίες των χαρτοφυλακίων Phoenix και Vega. Σε σωρευτική βάση από την ίδρυσή της, εμφανίζει έσοδα 5,1 εκατ. και κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων ύψους 4,8 εκατ.
xristos megalou delphi
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Σε καθαρή κερδοφορία 1 δισ. στοχεύει η Τρ. Πειραιώς, άλμα μεγεθών το 2023

Επαναλαμβανόμενη κερδοφορία 1 δισ. για το 2025 – 2026, διανομή μερίσματος στο 50% και σημαντική πιστωτική επέκταση προβλέπει το νέο business plan για την 3ετία 2024 – 2026. Κέρδη 800 εκατ. το 2023, στο 3,5% τα NPEs.