ΓΔ: 788.46 -0.37% Τζίρος: 51.14 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Πλ. Θράκης: Υποχώρησαν στα 10,7 εκατ. τα κέρδη προ φόρων το α' τρίμηνο

Οι μέτριες επιδόσεις του πρώτου τριμήνου όσον αφορά στην κερδοφορία των Πλαστικών Θράκης συνέπεια της μικρότερης συμβολής των προϊόντων προσωπικής προστασίας αιτιολογούν ως ένα βαθμό την πτώση της μετοχής τις τελευταίες ημέρες

Μικρή υποχώρηση πωλήσεων και μεγάλη πτώση στα κέρδη προ φόρων κατέγραψε η εταιρεία Πλαστικά Θράκης το πρώτο τρίμηνο του 2022 σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.  Οι πωλήσεις του πρώτου τριμήνου του έτους ανήλθαν στα  106,3 εκατ., ενώ κατά το πρώτο τρίμηνο του 2021 οι πωλήσεις είχαν ανέλθει στα 111,4 εκατ.ευρώ. Τα Κέρδη προ Φόρων, Τόκων και Αποσβέσεων (EBITDA) για το πρώτο τρίμηνο του 2022 ανέρχονται σε 15,5 εκατ., ενώ κατά το πρώτο τρίμηνο του 2021 είχαν διαμορφωθεί στα 35,9 εκατ. Τα Κέρδη προ Φόρων (ΕΒΤ) για το πρώτο τρίμηνο του 2022 ανέρχονται σε 10,7 εκατ., εκ των οποίο 6,4 εκατ. αφορούν το παραδοσιακό χαρτοφυλάκιο προϊόντων και 4,3 εκατ. προέρχονται από πωλήσεις προϊόντων προσωπικής προστασίας. Το περσινό τρίμηνο τα κέρδη προ φόρων είχαν διαμορφωθεί στα 29,3 εκατ λόγω της μεγάλης συμβολής των προϊόντων προσωπικής φροντίδας.

«Τα Κέρδη προ φόρων του πρώτου τριμήνου από το παραδοσιακό χαρτοφυλάκιο προϊόντων παρουσιάζουν υστέρηση κατά 27.2%, συγκριτικά με τα Κέρδη προ Φόρων από το παραδοσιακό χαρτοφυλάκιο προϊόντων της αντίστοιχης περσινής περιόδου. Ωστόσο, με δεδομένες τις ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούσαν τόσο κατά το πρώτο τρίμηνο του 2021, λόγω της έξαρσης της πανδημίας, όσο και των τωρινών ιδιαίτερων συνθηκών, λόγω της εξελισσόμενης πολεμικής σύρραξης και των πληθωριστικών πιέσεων, καθίσταται εξαιρετικά δυσχερής η άμεση σύγκριση μεταξύ των δυο περιόδων», αναφέρει η εταιρεία.

Συγκριτικά με τα προ πανδημίας επίπεδα, ήτοι με το πρώτο τρίμηνο του 2019, τα Κέρδη προ Φόρων του πρώτου τριμήνου του 2022 έχουν υπερδιπλασιαστεί, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 108.9%, καταδεικνύοντας, σύμφωνα με την εταιρεία, τη σημαντικά αυξημένη κερδοφορία, παρά τις εξαιρετικά αρνητικές συνθήκες που επικρατούν στην παγκόσμια αγορά στο πρώτο τρίμηνο του 2022 και τη σημαντική αύξηση του κόστους των Α’ Υλών, ενέργειας και μεταφορικών. Ο όμιλος διατήρησε το πρώτο τρίμηνο αυξημένη ρευστότητα καταγράφοντας και ως αποτέλεσμα της υλοποίησης του επενδυτικού πλάνου καθαρό δανεισμό 12,4 εκατ ευρώ.

Οι ενδιάμεσες Οικονομικές Καταστάσεις του πρώτου τριμήνου 2022, καθώς και το σχετικό Δελτίο Τύπου θα δημοσιευθούν την Δευτέρα, 16 Μαΐου 2022, μετά τη λήξη της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών και θα είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα της Εταιρείας (www.thracegroup.com), καθώς και στην ιστοσελίδα του Χρηματιστηρίου Αθηνών (www.athexgroup.gr).

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

plastika-thrace
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πλαστικά Θράκης: Πτώση 9,6% του τζίρου στα 212,7 εκατ. το α' εξάμηνο

Σημαντική μείωση για τα κέρδη προ Φόρων (ΕΒΤ) από συνεχιζόμενες δραστηριότητες ανήλθαν σε 20,1 εκατ. ευρώ σε σχέση με 62 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2021, λόγω της σημαντικής μείωσης των πωλήσεων προϊόντων προστασίας από τον COVID-19.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Εγκρίθηκε η αγορά ιδίων μετοχών της ΔΕΗ από τη γενική συνέλευση

Οι αγορές θα γίνουν μέσω του ΧΑ, έως το 10% του μετοχικού κεφαλαίου της επιχείρισης με κατώτατη τιμή τα 2,48 ευρώ και ανώτατη τα 17 ευρώ. Τα κεφάλαια των αγορών θα προέλθουν από τα διαθέσιμα και τις ελεύθερες ταμειακές ροές.