ΓΔ: 873.72 1.19% Τζίρος: 54.31 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:50:41 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: INTRALOT

Αυξάνει το ποσοστό του στην Intralot ο Σ. Κόκκαλης, στήριξη στην αύξηση κεφαλαίου

Αγόρασε 2,5 εκατ. μετοχές που αντιστοιχούν στο 1,64% του μετοχικού κεφαλαίου της Intralot και ενίσχυσε το ποσοστό του από 26% στο 27,6%. Στις 17 Μαϊου η γενική συνέλευση για την αύξηση.

Λίγες ημέρες πριν τη γενική συνέλευση στις 17 Μαϊου που θα επικυρώσει την αύξηση κεφαλαίου και την είσοδο στρατηγικού επενδυτή στην Intralot, o πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Σωκράτης Κόκκαλης προχώρησε σε μια συμβολική κίνηση. Αγόρασε 2,5 εκατ. μετοχές που αντιστοιχούν στο 1,64% του μετοχικού κεφαλαίου της Intralot και ενίσχυσε το ποσοστό του από 26% στο 27,6%.

Εκτός από το μήνυμα της εμπιστοσύνης στην εταιρεία που εκπέμπει αυτή η κίνηση, έχει και έναν επιπλέον στόχο. Μαζί με το στρατηγικό επενδυτή που θα καλύψει τα αδιάθετα της αύξησης -εκτιμάται ότι θα αποκτήσει περίπου το 30% των μετοχών- και το ποσοστό του κ. Κόκκαλη, οι δύο μεγαλομέτοχοι θα ελέγχουν σχεδόν το 60% της εταιρείας και από κοινού θα δουλέψουν για την εξυγίανση και την ανάπτυξή της.

Η ανακοίνωση της εταιρείας στο ΧΑ

«Το νομικό πρόσωπο «ALPHACHOICE SERVICES LTD», το οποίο είναι συνδεόμενο με και ελεγχόμενο από τον κ. Σωκράτη Π. Κόκκαλη, Πρόεδρο του Δ.Σ. & Διευθύνοντα Σύμβουλο της INTRALOT, την 11/05/2022 απέκτησε εξωχρηματιστηριακά 2.500.799 Kοινές Oνομαστικές, μετά δικαιώματος ψήφου, μετοχές INTRALOT, στο πλαίσιο αύξησης του μετοχικού της κεφαλαίου με εισφορά των ως άνω μετοχών (εισφορά σε είδος)».

Οι στόχοι της ΑΜΚ

Τα χρήματα της αύξησης θα χρησιμοποιηθούν για επαναγορά του ποσοστού 34% της θυγατρικής στις ΗΠΑ που δεν ελέγχεται από την Intralot μετά την αναδιάρθρωση δανεισμού τον περασμένο Αύγουστο ενώ παράλληλα με την ΑΜΚ λύνεται το θέμα των αρνητικών ιδίων κεφαλαίων της εταιρείας. 

Σύμφωνα με πληροφορίες το ύψος της αύξησης κεφαλαίου θα φτάσει έως και το 150% του καταβεβλημένου κεφαλαίου, δηλαδή, περίπου 130 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται ότι η μετοχή της Intralot βρίσκεται σε καθεστώς ειδικής διαπραγμάτευσης λόγω των αρνητικών ιδίων κεφαλαίων. Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τα τελευταία οικονομικά στοιχεία της εταιρείας το ύψος των αρνητικών ιδίων κεφαλαίων διαμορφώνεται σε 115 εκατ. ευρώ.

Στην αύξηση θα μετέχει, ως στρατηγικός επενδυτής, το fund Standard General από τη Νέα Υόρκη, που ειδικεύεται σε επενδύσεις στο χώρο των καζίνο, τυχερών παιχνιδιών και media. H Standard General έχει συμφωνήσει να καλύψει μεγάλο μέρος από αδιάθετα δικαιώματα παλαιών μετόχων.

Για την υλοποίηση της αύξησης η εταιρία προχωρά σε έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 17 Μαϊου. Στα θέματα της συνέλευσης περιλαμβάνεται η «παροχή εξουσιοδότησης προς το Διοικητικό Συμβούλιο να αυξάνει το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας» καθώς επίσης και η ακύρωση 3.724.936 ιδίων μετοχών που έχουν αποκτηθεί από την Εταιρεία με αντίστοιχη μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Intralot: Προχωρά η αύξηση κεφαλαίου, η διοίκηση αποφασίζει τους όρους

Εγκρίθηκε η ΑΜΚ έως 130 εκατ. ευρώ από την επαναληπτική γενική συνέλευση, το Διοικητικό Συμβούλιο θα αποφασίσει τους όρους. Σ. Κόκκαλης: Υπάρχει συμφωνία με ομολογιούχους για τις μετοχές της Intralot Inc.