ΓΔ: 867.8 0.98% Τζίρος: 88.88 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Ελλάκτωρ: Εγκρίθηκε το πρόγραμμα stock option για διοικητικά στελέχη

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η εταιρεία, οι δικαιούχοι του προγράμματος έχουν το δικαίωμα να αγοράσουν μετοχές της εταιρείας σε τιμή ίση με €1,678 που ήταν και η τιμή κλεισίματος την 12η Μαΐου 2022.

Tη δημιουργία ενός προγράμματος stock options για συγκεκριμένο αριθμό μελών της διοίκησης και στελεχών της δημοσιοποίησε η εταιρεία Ελλάκτωρ με χρηματιστηριακή της ανακοίνωση. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου και στελέχη της εταιρείας έχουν το δικαίωμα να αγοράσουν μετοχές σε τιμή 1,678 ευρώ που ήταν και η τελευταία τιμή κλεισίματος στις 12 Μαΐου, μια ημέρα πριν την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της εισηγμένης:

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελλάκτωρ, κατά τη συνεδρίασή του της 13ης Μαΐου 2022, σε συνέχεια:

(α) της παρασχεθείσας από την Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της 22ας Ιουνίου 2021 εξουσιοδοτήσεως,

(β) της από 26 Οκτωβρίου 2021 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας σχετικά με τη θέσπιση του προγράμματος διάθεσης Δικαιωμάτων Προαίρεσης  απόκτησης μετοχών (εφεξής "Δικαιώματα" ή "ΔΠ") στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και στελέχη της Εταιρείας (εφεξής οι "Δικαιούχοι"), καθώς και των συνδεδεμένων με αυτή εταιρειών, με τη μορφή Δικαιώματος απόκτησης μετοχών, σύμφωνα με το ισχύον κανονιστικό πλαίσιο, (σχετική ανακοίνωση της Εταιρείας την 27η Οκτωβρίου 2021), υλοποιεί τη χορήγηση Δικαιωμάτων, ως εξής:

Χορηγούνται, για το έτος 2022, 7.975.000 Δικαιώματα απόκτησης ισάριθμων μετοχών, από τα εναπομείναντα 9.375.600 Δικαιώματα απόκτησης ισάριθμων μετοχών (συνολικός αριθμός προς διάθεση Δικαιωμάτων 17.409.600), σε υλοποίηση της σχετικής απόφασης της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της 22ας Ιουνίου 2021.

Επισημαίνεται ότι :

Τα Δικαιώματα που απονέμονται παρέχουν σε κάθε Δικαιούχο το δικαίωμα να συμμετέχει σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας για αριθμό μετοχών της Εταιρείας (εφεξής οι "Μετοχές") ίσο με τον αριθμό των Δικαιωμάτων που έχουν απονεμηθεί.

Οι Δικαιούχοι του Προγράμματος έχουν το δικαίωμα να αγοράσουν μετοχές της Εταιρείας σε τιμή ίση με €1,678 ("Τιμή Άσκησης"), τιμή κλεισίματος την 12η Μαΐου 2022, ήτοι την προηγούμενη ημέρα της συνεδριάσεως του Διοικητικού Συμβουλίου που ενέκρινε τη διάθεση (χορήγηση) των Δικαιωμάτων. Η Τιμή Άσκησης θα αναπροσαρμόζεται σε περιπτώσεις εταιρικών γεγονότων ή πράξεων, όπως ειδικότερα προβλέπεται στους όρους του Προγράμματος.

Οι Μετοχές που θα προκύψουν από την άσκηση των Δικαιωμάτων θα παρέχουν τα αυτά δικαιώματα που απορρέουν από τις υπόλοιπες μετοχές της Εταιρείας συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματος απόληψης μερίσματος και επιστροφής κεφαλαίου από την έκδοσή τους.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ellaktor_office
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Σημαντική βελτίωση μεγεθών για την Ελλάκτωρ το 2021, σε υψηλό 4ετίας το EBITDA

Ο κύκλος εργασιών το 2021 έφθασε στα 915,5 εκατ. ευρώ (+3%). Βελτίωση της εικόνας για όλους τους επιμέρους τομείς δραστηριότητας, με δραστικό περιορισμό ζημιών στις κατασκευές. Στα 2,5 δισ. το ανεκτέλεστο.
ellaktor_office
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ελλάκτωρ: Σύμβαση για αμερικάνικο έργο στην αεροπορική βάση της Λάρισας

Η σύμβαση που υπέγραψε η ΑΚΤΩΡ με την αμερικάνικη Environmental Chemical Corp. είναι ύψους 19.520.000 ευρώ και αφορά στην κατασκευή υπόστεγων πολλαπλής χρήσης και βελτιώσεις τροχιοδρόμων στην αεροπορική βάση Λάρισας.