ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 09:35:43 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Shell: Συμφωνία με ελβετική εταιρεία για δημιουργία φορτιστών

Η Shell συνεργάζεται με την τεχνολογική εταιρεία ΑΒΒ για τη δημιουργία μονάδας με την επωνυμία «Terra 360», η οποία θα μπορεί να φορτίζει με ταχύτητα 360 kW, ενώ ο σταθμός θα έχει επίσης τη δυνατότητα φόρτισης τεσσάρων ηλεκτρικών οχημάτων ταυτόχρονα.

Είναι γνωστό ότι οι μεγάλες πετρελαϊκές εταιρείες σχεδιάζουν την επέκτασή τους στην ηλεκτροκίνηση. Βλέποντας ότι όλα στρέφονται στην ηλεκτρική ενέργεια αρχίζουν να ενισχύουν την παρουσία τους, παίρνοντας μια πιο δυναμική θέση, έτσι ώστε τα επόμενα χρόνια να συνεχίσουν να είναι πρωταγωνιστές της ενέργειας.

Πριν από λίγες ημέρες, η ελβετική εταιρεία τεχνολογίας ABB και η Shell αποκάλυψαν τα σχέδιά τους για την κυκλοφορία ενός νέου ταχυφορτιστή στη Γερμανία τους επόμενους μήνες, ο οποίος θα προσφέρει την υψηλότερη ταχύτητα φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων στον κόσμο.

Με το όνομα «Terra 360», η μονάδα θα μπορεί να φορτίζει με ταχύτητα 360 kW, ενώ ο σταθμός θα έχει επίσης τη δυνατότητα φόρτισης τεσσάρων ηλεκτρικών οχημάτων ταυτόχρονα. Αυτό στην πράξη σημαίνει ότι πολλά ηλεκτρικά οχήματα μπορούν να δέχονται φόρτιση υψηλής ισχύος ταυτόχρονα, λύνοντας ένα σημαντικό θέμα που έχει να κάνει με τη διαθεσιμότητα των θέσεων σε καίρια σημεία. Οι δύο εταιρείες ισχυρίζονται ότι με ένα αυτοκίνητο που χρησιμοποιεί τη μέγιστη τροφοδοσία, η μονάδα «Terra 360» μπορεί να προσθέσει έως και 100 χιλιόμετρα αυτονομίας σε λιγότερο από τρία λεπτά, δίνοντας την ευκαιρία σε premium EV να φορτίζουν σε εξαιρετικά γρήγορους χρόνους.

Σήμερα όμως υπάρχουν λίγα EV που πωλούνται παγκοσμίως που μπορούν να αξιοποιήσουν την ισχύ φόρτισης της νέας μονάδας. Ο ταχυφορτιστής, σύμφωνα με υπεύθυνο της Shell, θα είναι διαθέσιμος σύντομα σε πολλές αγορές. Οι πρώτοι 200 φορτιστές θα κυκλοφορήσουν τους επόμενους 12 μήνες στη Γερμανία και την Μ. Βρετανία, ενώ πολύ σύντομα θα υπάρξουν παρόμοιοι φορτιστές σε πολλές χώρες της Ευρώπης και στις ΗΠΑ.

Η συνεργασία μεταξύ της Shell και της ABB θα αποτελέσει μέρος των σχεδίων του κολοσσού για την κατασκευή 500.000 φορτιστών έως το 2025 και 2,5 εκατομμυρίων φορτιστών έως το 2030, διαφοροποιώντας προς τα πάνω το επιχειρηματικό μοντέλο που είχε μέχρι σήμερα. Και όλα αυτά μετά την απαγόρευση των πωλήσεων αυτοκινήτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης από το 2035 και έπειτα. Η ABB από την πλευρά της αναφέρει ότι η ενέργεια που χρησιμοποιείται για να τροφοδοτήσει τους φορτιστές «Terra 360» προέρχονται σε ποσοστό 100% από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας μειώνοντας στο ελάχιστο το ενεργειακό αποτύπωμα της φόρτισης.

Η Shell έχει επίσης σχεδιάσει το φορτιστή ώστε να είναι πιο προσιτός για χρήστες αναπηρικών αμαξιδίων, με τα βύσματα, την οθόνη και το δέκτη πληρωμής ανέπαφων πληρωμών να βρίσκονται χαμηλότερα από τους προηγούμενους φορτιστές της.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στην εξαγορά της εταιρείας ηλεκτροκίνησης CARGE προχώρησε η ΔΕΗ

Με την εξαγορά της Carge και την ενσωμάτωση της ψηφιακής της πλατφόρμας στις υπηρεσίες του δικτύου της, η ΔΕΗ blue ενισχύει ακόμη περισσότερο την θέση της μεταξύ των πρωτοπόρων των ολοκληρωμένων υπηρεσιών  ηλεκτροκίνησης.
nrg
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Συμφωνία της nrg με Driivz για ανάπτυξη φορτιστών ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Η nrg εκτός από την αύξηση κατά 400% των τοποθεσιών φορτιστών για ηλεκτρικά αυτοκίνητα την επόμενη διετία, προχωρά και στη σύναψη συμφωνιών για να καλύψει τις ανάγκες μεγάλων εμπόρων λιανικής.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ενώνουν δυνάμεις Sony και Honda στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα απέναντι στη Tesla

Οι δύο εταιρείες υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας που εκφράζει την πρόθεσή τους να ιδρύσουν κοινοπραξία με στόχο τη δημιουργία μιας νέας γενιάς κινητικότητας και υπηρεσιών που θα είναι άμεσα συνυφασμένες με την ευχρηστία και το περιβάλλον.
DEH, DEI, HLEKTROKINISI, ILEKTROKINISI
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η ΔΕΗ εγκαθιστά στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών hub σημείων φόρτισης

Με τη δημιουργία 14 σημείων φόρτισης συνολικά, η ΔΕΗ Blue δημιουργεί το μεγαλύτερο hub σημείων φόρτισης στην Ελλάδα, στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας, καθιστώντας την ηλεκτροκίνηση προσβάσιμη και εύκολη για τους ταξιδιώτες.