ΓΔ: 898.96 0.86% Τζίρος: 50.37 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών

Βράβευση στην Κίνα για το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών

Τιμητική διάκριση για το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, το οποίο απέσπασε το βραβείο «Foreign Global Chamber of Commerce of Friendship and Cooperation» σε συνέδριο στην Κίνα.

Το βραβείο «Foreign Global Chamber of Commerce of Friendship and Cooperation», απονεμήθηκε στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, στο πλαίσιο του συνεδρίου με την ονομασία «The Belt and Road Global Chambers of Commerce and Associations Conference (GCCAC 2019)», που πραγματοποιήθηκε στο Πεκίνο.

Το ΕΕΑ βραβεύτηκε μαζί με Επιμελητήρια και Ενώσεις από Ρωσία, Καναδά, Μογγολία, Γερμανία, Μαλαισία και Αυστρία, για τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε στην κατεύθυνση της ανάπτυξης των οικονομικών σχέσεων με την Κίνα, καθώς και για την συμμετοχή του στην πρωτοβουλία 17+1 της κινεζικής κυβέρνησης για τα Επιμελητήρια.

Στο συνέδριο συμμετείχαν περισσότεροι από 2.000 κυβερνητικοί εκπρόσωποι της Κίνας, επιχειρηματίες και εκπρόσωποι Επιμελητηρίων από 100 χώρες, μεγάλος αριθμός πρεσβευτών στην Κίνα. Τα περίπτερα του συνεδρίου και τα 25 forums επισκέφθηκαν πάνω 30.000 άτομα.

Γ. Χατζηθεοδοσίου: «Το έργο μας αναγνωρίζεται πλέον και εκτός συνόρων» 

«Είμαι εξαιρετικά υπερήφανος για αυτή τη βράβευση, καθώς το έργο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών αναγνωρίζεται πλέον και εκτός συνόρων και μάλιστα από μία χώρα που γνωρίζει πολύ καλά τι σημαίνει σύγχρονη επιχειρηματικότητα. Η σχέση που έχουμε χτίσει με την Κίνα είναι σχέση ουσίας, καθώς ήμασταν το Επιμελητήριο που πρώτο έφερε σε επαφή πριν από λίγα χρόνια την Alibaba με την ελληνική κυβέρνηση και τις ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις, προσβλέποντας στην ενίσχυση του επιχειρείν. Επίσης το ΕΕΑ συμμετέχει στην κίνηση «17+1», δηλαδή στην συνεργασία μεγάλων ευρωπαϊκών επιμελητηρίων με την κινέζικη πλευρά.

Ταυτόχρονα όμως η απονομή αυτού του βραβείου μας γεμίζει και με περισσότερες ευθύνες. Ως Επιμελητήριο οφείλουμε να εργαστούμε ακόμα πιο σκληρά για να έρθει η πολυπόθητη ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, μέσω της επιτυχημένης πορείας των επιχειρήσεων. Ήδη ετοιμαζόμαστε να ενισχύσουμε τα μέλη μας για τη δημιουργία e–shop, ενώ προχωρούμε και σε εκπόνηση 10 μελετών για τη στήριξη ορισμένων κλάδων. Η προσπάθεια συνεχίζεται… », δήλωσε ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

epsilon net
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Epsilon Net: Hμερίδα του Επαγγ. Επιμελητηρίου για την ηλεκτρονική τιμολόγηση

Πάνω από 800 επαγγελματίες  παρακολούθησαν τη διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση με βασικό θέμα το συνεχώς μεταβαλλόμενο οικονομικό και φορολογικό περιβάλλον και τις εξελίξεις στην υιοθέτηση της πλατφόρμας myDATA της ΑΑΔΕ
estiasi, lockdown
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ο τζίρος των επιχειρήσεων με click away δεν ξεπέρασε το 10% του περσινού

Ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου επανέλαβε τις προτάσεις για «κούρεμα» των οφειλών που δημιουργήθηκαν και σωρεύθηκαν στην πανδημία, αλλά και για περισσότερη ρευστότητα.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΕΕΑ: Επικαιροποιημένοι οι Γενικοί Πρακτικοί Οδηγοί για θέματα των ΜμΕ

Τους Οδηγούς επιμελήθηκε η νομική συνεργάτης του επιμελητηρίου Σ. Κλημεντίδη, και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν τα σχετικά αρχεία, αναρτημένα, στην ηλεκτρονική σελίδα του ΕΕΑ.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αναγκαία η ρευστότητα για την επανεκκίνηση της οικονομίας

Αυτό είναι το βασικό συμπέρασμα της online συζήτησης που διοργάνωσε το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών. Ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών τόνισε την ανάγκη ενός σχεδίου επανεκκίνησης της οικονομίας.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Γεωργιάδης: Επιστρέφει η επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα

«Επιστρέφει η ελεύθερη οικονομία στην Ελλάδα και μαζί με αυτήν και η επιχειρηματικότητα», είπε ο Α. Γεωργιάδης στην απονομή των πρώτων αριστείων επιχειρηματικότητας του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πέντε κλαδικές μελέτες από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών και την ICAP

Μελέτες για σχολές οδηγών, φροντιστήρια, κέντρα ξένων γλωσσών, ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές και ιδιωτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς θα εκπονήσει το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών με την ICAP ΑΕ.