Φώτο: Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών

Βράβευση στην Κίνα για το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών

Τιμητική διάκριση για το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, το οποίο απέσπασε το βραβείο «Foreign Global Chamber of Commerce of Friendship and Cooperation» σε συνέδριο στην Κίνα.

Το βραβείο «Foreign Global Chamber of Commerce of Friendship and Cooperation», απονεμήθηκε στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, στο πλαίσιο του συνεδρίου με την ονομασία «The Belt and Road Global Chambers of Commerce and Associations Conference (GCCAC 2019)», που πραγματοποιήθηκε στο Πεκίνο.

Το ΕΕΑ βραβεύτηκε μαζί με Επιμελητήρια και Ενώσεις από Ρωσία, Καναδά, Μογγολία, Γερμανία, Μαλαισία και Αυστρία, για τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε στην κατεύθυνση της ανάπτυξης των οικονομικών σχέσεων με την Κίνα, καθώς και για την συμμετοχή του στην πρωτοβουλία 17+1 της κινεζικής κυβέρνησης για τα Επιμελητήρια.

Στο συνέδριο συμμετείχαν περισσότεροι από 2.000 κυβερνητικοί εκπρόσωποι της Κίνας, επιχειρηματίες και εκπρόσωποι Επιμελητηρίων από 100 χώρες, μεγάλος αριθμός πρεσβευτών στην Κίνα. Τα περίπτερα του συνεδρίου και τα 25 forums επισκέφθηκαν πάνω 30.000 άτομα.

Γ. Χατζηθεοδοσίου: «Το έργο μας αναγνωρίζεται πλέον και εκτός συνόρων» 

«Είμαι εξαιρετικά υπερήφανος για αυτή τη βράβευση, καθώς το έργο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών αναγνωρίζεται πλέον και εκτός συνόρων και μάλιστα από μία χώρα που γνωρίζει πολύ καλά τι σημαίνει σύγχρονη επιχειρηματικότητα. Η σχέση που έχουμε χτίσει με την Κίνα είναι σχέση ουσίας, καθώς ήμασταν το Επιμελητήριο που πρώτο έφερε σε επαφή πριν από λίγα χρόνια την Alibaba με την ελληνική κυβέρνηση και τις ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις, προσβλέποντας στην ενίσχυση του επιχειρείν. Επίσης το ΕΕΑ συμμετέχει στην κίνηση «17+1», δηλαδή στην συνεργασία μεγάλων ευρωπαϊκών επιμελητηρίων με την κινέζικη πλευρά.

Ταυτόχρονα όμως η απονομή αυτού του βραβείου μας γεμίζει και με περισσότερες ευθύνες. Ως Επιμελητήριο οφείλουμε να εργαστούμε ακόμα πιο σκληρά για να έρθει η πολυπόθητη ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, μέσω της επιτυχημένης πορείας των επιχειρήσεων. Ήδη ετοιμαζόμαστε να ενισχύσουμε τα μέλη μας για τη δημιουργία e–shop, ενώ προχωρούμε και σε εκπόνηση 10 μελετών για τη στήριξη ορισμένων κλάδων. Η προσπάθεια συνεχίζεται… », δήλωσε ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Γεωργιάδης: Επιστρέφει η επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα

«Επιστρέφει η ελεύθερη οικονομία στην Ελλάδα και μαζί με αυτήν και η επιχειρηματικότητα», είπε ο Α. Γεωργιάδης στην απονομή των πρώτων αριστείων επιχειρηματικότητας του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πέντε κλαδικές μελέτες από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών και την ICAP

Μελέτες για σχολές οδηγών, φροντιστήρια, κέντρα ξένων γλωσσών, ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές και ιδιωτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς θα εκπονήσει το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών με την ICAP ΑΕ.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ξαφνικά τα ΕΛΠΕ βγήκαν από το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων

Η κυβέρνηση δίνει τροφή σε σενάρια αναβολής ή παραπομπής της ιδιωτικοποίησης των ΕΛΠΕ στις ελληνικές καλένδες, ενώ η πλευρά Λάτση δεν φαίνεται να επιθυμεί την άμεση προώθηση της συναλλαγής.