Φωτο: Pixabay

Αύξηση παραγωγής 10% στο εννεάμηνο ανακοίνωσε η ΝP Ασφαλιστική

Σημαντική αύξηση παραγωγής, που φτάνει το 10%, ανακοίνωσε η NP Ασφαλιστική στο εννεάμηνο. Το ενεργητικό της βρέθηκε πάνω από τα 105,7 εκατ. ευρώ και τα αποθέματα έφτασαν τα 35,5 εκατ. ευρώ.

Τα οικονομικά αποτελέσματα εννεαμήνου ανακοίνωσε η «NP Ασφαλιστική», στα οποία καταγράφεται, εκτός των άλλων, άνοδος 10% στην παραγωγή σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό 9μηνο, αριθμός μεγαλύτερος από τον μέσο όρο αύξησης της αγοράς.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, οι αποζημιώσεις που κατέβαλλε στο 9μηνο η Εταιρία ανήλθαν στα 9,5 εκατ. ευρώ, το ενεργητικό ξεπέρασε τα 105,7 εκατ. ευρώ και τα αποθέματα διαμορφώθηκαν στα 35,5 εκατ. ευρώ. Τα κέρδη προ φόρων στο 9μηνο, με βάση τα Δ.Π.Χ.Α. (IFRS) διαμορφώθηκαν στα 15 εκατ. ευρώ καταγράφοντας θεαματική αύξηση κατά 361% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, με τον Δείκτη Φερεγγυότητας (SCR) να σκαρφαλώνει στο 213% και τον MCR στο 849%.

Η πορεία της Εταιρίας σε ό,τι αφορά τα τεχνικά αποτελέσματα είναι καλύτερη από τους στόχους που είχαν τεθεί και δείχνει ότι πραγματοποιεί σημαντικά κέρδη από τις ασφαλιστικές εργασίες. Τα καλά τεχνικά αποτελέσματα της Εταιρίας αποδίδονται στο underwriting και στην ορθολογική τιμολόγηση όλων των προϊόντων της Εταιρίας.

Ταυτόχρονα, η πορεία των ελληνικών ομολόγων και μετοχών στο 9μηνο 2019, απέφερε σημαντικά κέρδη επενδύσεων στην NP Ασφαλιστική.

Νέα ασφαλιστικά προϊόντα

Από το Α’ εξάμηνο, η NP Ασφαλιστική ξεκίνησε μία αναβάθμιση των προσφερόμενων προϊόντων της παρουσιάζοντας νέα προϊόντα Γενικών Ασφαλίσεων, ενώ παράλληλα εμπλούτισε τα παλαιά προϊόντα με νέες καλύψεις.

Οι πωλήσεις που πραγματοποιήθηκαν στα νέα ασφαλιστικά προϊόντα κατά το Γ’ τρίμηνο ανταποκρίνονται στους στόχους της Εταιρίας και έχουν τονώσει το ασφαλιστικό ενδιαφέρον των συνεργατών της, καθώς η αύξηση της παραγωγής του δικτύου της NP στους Κλάδους Γενικών Ασφαλειών συμπεριλαμβανομένου του Αυτοκινήτου, της Περιουσίας των Αστικών και Επαγγελματικών Ευθυνών, του Ατυχήματος, των Μεταφορών και των Σκαφών, είναι τουλάχιστον υπερδιπλάσια σε ποσοστό αύξησης από την αύξηση του συνόλου της αγοράς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Interamerican: Πτώση 11,8% σε αποζημιώσεις και πληρωμές το α' εξάμηνο

Οι καταβολές σημείωσαν μείωση, κυρίως λόγω της μείωσης των αποζημιώσεων για περιουσιακά στοιχεία (κατοικίες και επιχειρήσεις, οχήματα). Κατά μέσο όρο, ημερησίως η εταιρεία πλήρωνε 610 χιλ. ευρώ σε 1.000 περίπου πελάτες της και δικαιούχους.