ΓΔ: 805.79 -0.57% Τζίρος: 55.20 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Κυριάκος Πιερρακάκης, Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης
Φωτο: George Vitsaras / SOOC

Επίσκεψη του Κυρ. Πιερρακάκη στις εγκαταστάσεις της Aluminco στα Οινόφυτα

Ο υπουργός ενημερώθηκε αναφορικά με τον τεχνολογικό μετασχηματισμό της εταιρείας και την εξέλιξη του μεγάλου επενδυτικού της προγράμματος που υλοποιείται στο πλαίσιο της πράσινης στρατηγικής της.

Τις εγκαταστάσεις της Aluminco Α.Ε. στα Οινόφυτα Βοιωτίας επισκέφτηκε ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Κυριάκος Πιερρακάκης. Τον υποδέχτηκε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, κ. Αργύρης Καρράς ο οποίος τον ξενάγησε σε όλα τα τμήματα των βιομηχανικών εγκαταστάσεων της Aluminco. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης παρευρέθηκαν και οι ιδρυτές της εταιρείας κ. Θεόδωρος Καρράς και κα. Έφη Καρρά. Τον υπουργό συνόδευε ο δήμαρχος Τανάγρας, κ. Βασίλης Περγάλιας ο οποίος δήλωσε: «H Aluminco αποτελεί έναν σημαντικό πυλώνα της τοπικής κοινωνίας και λειτουργώντας πάντα με σεβασμό στο περιβάλλον, συμβάλλει στην τοπική ευημερία».

Ο κ. Αργύρης Καρράς ενημέρωσε τον υπουργό αναφορικά με τον τεχνολογικό μετασχηματισμό της εταιρείας και την εξέλιξη του μεγάλου επενδυτικού της προγράμματος που υλοποιείται στο πλαίσιο της πράσινης στρατηγικής της. Η Aluminco περνά στην εποχή της 4η Βιομηχανικής Επανάστασης με ένα πλέγμα πρωτοβουλιών.

Η πιο σημαντική από αυτές είναι η δημιουργία της 3ης γραμμής διέλασης. Η νέα γραμμή ενισχύει την παραγωγική ικανότητα της Aluminco κατά 60%, καθώς αξιοποιεί τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες, ενώ ταυτόχρονα περιορίζει το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της παραγωγής. Ο λόγος που ξεχωρίζει είναι το «πράσινο» σύστημα διαχείρισης ενέργειας που διαθέτει. Το λεγόμενο PE.E.S.S..προσφέρει αποδοτική εξοικονόμηση με διψήφια μείωση της κατανάλωσης ενέργειας και βασίζεται σε τεχνολογική καινοτομία που εξασφαλίζει μικρότερους χρόνους διακοπής της παραγωγής για συντήρηση.

Μια ακόμη σημαντική επένδυση αποτελεί και η επέκταση της ρομποτικής αποθήκης της εταιρείας, η οποία μετά την ολοκλήρωσή της θα έχει 19 μέτρα ύψος και χωρητικότητα 3.100 θέσεων αποθήκευσης.

Όπως τόνισε ο κ. Αργύρης Καρράς: «Η Aluminco καινοτομεί με στόχο την ανάπτυξη μέσω της βιωσιμότητας, κατοχυρώνοντας την ηγετικής της θέση στον κλάδο. Επιδιώκουμε  το χαμηλότερο αποτύπωμα διοξειδίου του άνθρακα ανά τόνο αλουμινίου και για τον λόγο αυτό προχωράμε σε επενδύσεις αναβάθμισης του τεχνολογικού εξοπλισμού μας που συμβάλουν στη μείωση του ενεργειακού μας αποτυπώματος».  

Στο πλαίσιο αυτό η Aluminco έχει προχωρήσει σε μια σειρά από δράσεις προσανατολισμένες στη βιώσιμη ανάπτυξη. Μέσα σε αυτές εντάσσεται η «ανακύκλωση» αέριων ρύπων για την παραγωγή αλουμινίου, η αξιοποίηση φωτοβολταϊκών πάνελ για την παραγωγή ενέργειας, η ανακύκλωση πρώτων υλών και μη μεταλλικών αποβλήτων και η επιλογή πρώτης ύλης παραγόμενης από 100% πράσινη ενέργεια για τη νέα προϊοντική της κατηγορία, τα Skyline.

Η Aluminco μετρά 40 χρόνια ζωής. Ιδρύθηκε το 1982 από τον Θεόδωρο Καρρά ως μια επιχείρηση με αντικείμενο την έρευνα, την ανάπτυξη και την παραγωγή καινοτόμων προϊόντων αλουμινίου υψηλής ποιότητας. Από τότε μέχρι σήμερα έχει αναπτύξει ένα δίκτυο εξαγωγών που εξυπηρετεί τις πιο σημαντικές αγορές της Ευρώπης, της Αφρικής, της Μέσης Ανατολής, της Αυστραλίας και της Αμερικής, διανέμοντας προϊόντα αλουμινίου, και πρεσβεύοντας την ελληνική ποιότητα σε περισσότερες από 60 χώρες ανά τον κόσμο. Στις σύγχρονες εγκαταστάσεις παραγωγής της σχεδιάζονται και αναπτύσσονται καθημερινά, προηγμένα αρχιτεκτονικά συστήματα αλουμινίου πολλά από τα οποία είναι μοναδικά στο είδος τους, με πολλές καινοτομίες και ευρεσιτεχνίες. Ενδεικτικό της ψήφου εμπιστοσύνης που λαμβάνει είναι η ανάθεση και η ολοκλήρωση μεγάλων και σύνθετων έργων όπως το νέο Τέρμιναλ (Αεροσταθμός) του Αεροδρομίου Θεσσαλονίκης «Μακεδονία», το «Soho City Montenegro», το «Plovdiv Plaza Mall» και το «30th Street Astoria NY Project».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Elvalhalcor: «Πράσινο φως» από ΓΣ για διανομή μερίσματος 0,03 ευρώ

Οι μέτοχοι της εταιρείας αποφάσισαν επίσης και την την έκδοση κοινών ομολογιακών δανείων συνολικού ύψους μέχρι ποσού 150 εκατ. ευρώ με τα οποία θα αναχρηματοδοτηθεί ο βραχυπρόθεσμος ή μακροπρόθεσμος δανεισμός και η χρηματοδότηση επενδυτικών σχεδίων.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Elvalhalcor: Ιστορικό ρεκόρ τζίρου το α΄τρίμηνο, έφτασε τα 923 εκατ. ευρώ

Ο συνδυασμός του αυξημένου όγκου πωλήσεων και των υψηλών τιμών των μετάλλων διαμόρφωσε τον κύκλο εργασιών στα ιστορικά υψηλά, με την εταιρεία να διατηρεί την ανοδική δυναμική που έχει διαμορφωθεί από την περασμένη χρονιά.
aluminco
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Aluminco: Επενδύει στην πράσινη ενέργεια για την παραγωγή αλουμινίου

Με την ανακύκλωση αέριων ρύπων και την αξιοποίηση των φωτοβολταϊκών πάνελ για την παραγωγή ενέργειας η Aluminco στοχεύει σε χαμηλότερο αποτύπωμα διοξειδίου του άνθρακα. Στο 50% η χρήση φωτοβολταϊκών στην παραγωγή μέχρι το 2030.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Mytilineos: Διπλάσιος τζίρος στο α΄ τρίμηνο, ξεπέρασε το 1 δισ. ευρώ

Τα EBITDA αυξήθηκαν στα 130 εκατ. ευρώ, επωφελούμενα τόσο από τις σταθερά ισχυρές επιδόσεις του σε Μεταλλουργία και Ηλεκτρικής Ενέργειας & Φυσικού Αερίου όσο και τη σημαντικά βελτιωμένη επίδοση των μονάδων ΑΠΕ και αποθήκευσης ενέργειας.