ΓΔ: 875.47 1.86% Τζίρος: 38.12 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: INTRALOT

Intralot: Προχωρά η αύξηση κεφαλαίου, η διοίκηση αποφασίζει τους όρους

Εγκρίθηκε η ΑΜΚ έως 130 εκατ. ευρώ από την επαναληπτική γενική συνέλευση, το Διοικητικό Συμβούλιο θα αποφασίσει τους όρους. Σ. Κόκκαλης: Υπάρχει συμφωνία με ομολογιούχους για τις μετοχές της Intralot Inc.

Εγκρίθηκε σήμερα από την επαναληπτική γενική συνέλευση των μετόχων της Intralot η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου μέχρι και κατά 130 εκατ. ευρώ και δόθηκε εξουσιοδότηση στη διοίκηση να ολοκληρώσει τις απαιτούμενες ενέργειες εντός εξαμήνου. Το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας θα καθορίσει τους όρους της αύξησης κεφαλαίου, δηλαδή τον αριθμό μετοχών που θα εκδοθούν και την τιμή διάθεσης.

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί από την Intralot, στην αύξηση κεφαλαίου θα συμμετάσχει ως στρατηγικός επενδυτές το αμερικανικό fund Standard General, λαμβάνοντας μέρος των αδιάθετων μετοχών, και με ανώτατο όριο συμμετοχής στην Intralot όχι μεγαλύτερο από τα δύο τρίτα των μετοχών. Το fund έχει συμφωνηθεί ότι θα αγοράσει τις νέες μετοχές σε τιμή έως 0,58 ευρώ.

Με τα νέα κεφάλαια η Intralot θα εξαγοράσει το ένα τρίτο των μετοχών της αμερικανικής θυγατρικής Intralot Inc, οι οποίες κατέχονται από ομολογιούχους, μετά την αναδιάρθρωση χρέους που πραγματοποιήθηκε πέρυσι. Παράλληλα, με την ΑΜΚ λύνεται το θέμα των αρνητικών ιδίων κεφαλαίων της εταιρείας.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Intralot, Σωκράτης Κόκκαλης τόνισε απευθυνόμενος στους μετόχους ότι η επαναγορά των μετοχών της αμερικανικής θυγατρικής έχει ήδη συμφωνηθεί και ανέφερε πως έτσι κλείνει μια διετία σκληρών διαπραγματεύσεων με τους ομολογιούχους-πιστωτές.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα, πριν την πρώτη γενική συνέλευση για την ΑΜΚ, ο κ. Κόκκαλης αγόρασε 2,5 εκατ. μετοχές που αντιστοιχούν στο 1,64% του μετοχικού κεφαλαίου της Intralot και ενίσχυσε το ποσοστό του στην εταιρεία από 26% στο 27,6%.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Επιτυχία στην αύξηση της Intralot, το 54,8% κάλυψε η Standard General

Ως σημαντικό ορόσημο του στρατηγικού σχεδιασμού της εταιρείας χαρακτηρίζει την κάλυψη της ΑΜΚ ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Intralοt κ. Σωκράτης Κόκκαλης. Η εταιρεία άντλησε 129,2 εκατ. ευρώ.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Σταθερές πωλήσεις για την Intralot, μείωση ζημιών με «ψαλίδι» εξόδων

Στα 97,7 εκατ. ευρώ οι πωλήσεις του α' τριμήνου, ενώ η μείωση των λειτουργικών εξόδων επέτρεψε να περιοριστούν κατά 17% οι καθαρές ζημιές. Σ. Κόκκαλης: Η αύξηση κεφαλαίου ανοίγει νέες προοπτικές για την αγορά των ΗΠΑ.