ΓΔ: 1224.66 0.31% Τζίρος: 35.37 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:55:43 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Μ. Τσαμάζ: Θα αυξηθεί μέχρι τέλος του 2022 η κάλυψη 5G σε όλη τη χώρα

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ ανέφερε πως έχει έρθει η ώρα για να κάνει η χώρα ένα ακόμη βήμα μπροστά και να βρεθεί ανάμεσα στις πιο προηγμένες της Ευρώπης στον τομέα των τηλεπικοινωνιών.

Την ανάγκη κορυφαίων ψηφιακών υποδομών που θα διασφαλίσουν την ανάκαμψη της χώρας τόνισε  ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ, Μιχάλης Τσαμάζ που σημείωσε ότι ο όμιλος θα συνεχίσει να πρωταγωνιστεί στην ανάπτυξη δικτύων δημιουργώντας το περιβάλλον στο οποίο θα αναπτυχθεί η ψηφιακή οικονομία, ενώ αποτελεί στόχο για τον ΟΤΕ να αναβαθμίσει τη χώρα και να συμβάλει στην Ελλάδα της νέας εποχής.

«Τα τελευταία χρόνια, η αλλαγή έχει γίνει η νέα κανονικότητα. Και τη χρονιά που πέρασε, ζήσαμε απότομες αλλαγές και αντιμετωπίσαμε νέες προκλήσεις, γεωπολιτικές και μακροοικονομικές, με τον πληθωρισμό να επηρεάζει το κόστος μας, ιδίως για ενέργεια, αλλά και το διαθέσιμο εισόδημα των πελατών μας. Έχοντας επενδύσει την περασμένη δεκαετία στο μετασχηματισμό του ομίλου, σε έναν σύγχρονο, ευέλικτο πάροχο ψηφιακών υπηρεσιών, και έχοντας αντιμετωπίσει με επιτυχία αλλεπάλληλες κρίσεις, ο ΟΤΕ είναι σήμερα πιο έτοιμος από ποτέ για να απαντήσει στις νέες προκλήσεις και να παραμείνει στο δρόμο της ανάπτυξης» ανέφερε αρχικά.  

Σε ό,τι αφορά την ισχυρή ανταγωνιστική θέση του ΟΤΕ, σημείωσε ότι αυτή αποτυπώθηκε στις επιδόσεις του 2021, οι οποίες κινήθηκαν ανοδικά, τρίμηνο με το τρίμηνο, καθ' όλη την περσινή χρονιά. «Ανακάμπτοντας από την πανδημία, κλείσαμε τη χρονιά με αύξηση πάνω από 3% στα έσοδα, 6% στη κερδοφορία EBITDA και 17% στις ελεύθερες ταμειακές ροές. Στην Ελλάδα, σημειώσαμε σημαντική πρόοδο σε όλες τις γραμμές εσόδων, με τα ετήσια έσοδα να αυξάνονται κατά 5%».

Έκανε αναφορά στο σημαντικό έργο του ΟΤΕ τα τελευταία χρόνια, κατά τα οποία ανταποκρίθηκε στις ανάγκες των πελατών του για πιο γρήγορες ταχύτητες σταθερής και κινητής, αναπτύσσοντας τα δίκτυά του και καταγράφοντας σημαντικές αυξήσεις στη χρήση δεδομένων, κεφαλαιοποιώντας τις επενδύσεις μας κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης και της πανδημίας. Τώρα, σημείωσε, ήρθε η ώρα για ένα ακόμη βήμα μπροστά που θα δώσει στη χώρα μας μια θέση ανάμεσα στις πιο προηγμένες χώρες της Ευρώπης στον τομέα των τηλεπικοινωνιών. «Λάβαμε την στρατηγική απόφαση να φέρουμε την υποδομή FTTH (οπτική ίνα μέχρι το σπίτι) στα 2/3 της χώρας. Κλείσαμε το 2021 έχοντας φέρει το FTTH σε περισσότερα από 560.000 σπίτια και επιχειρήσεις. Σκοπεύουμε να φτάσουμε το 1 εκατ. ως το τέλος του 2022 και τα 3 δισ. ευρώ ως το 2027. Έχουμε δεσμεύσει για αυτό σημαντικούς πόρους, αυξάνοντας τις επενδύσεις μας σε πάνω από 3 δισ. ευρώ για την εξαετία, επενδύσεις που αποτελούν το κλειδί για την επιτυχία μας, για τις οικονομικές μας επιδόσεις και για τη συνεχή οικονομική πρόοδο της Ελλάδας».

Και συνέχισε: «Όμως δεν σταματάμε εδώ. Καλύπτουμε τις σημερινές ανάγκες των πελατών μας αξιοποιώντας την υπάρχουσα τεχνολογική μας υπεροχή». Στο πλαίσιο αυτό, συνέχισε, «αναβαθμίζουμε εντελώς δωρεάν τις ταχύτητες ίντερνετ στις περιοχές που δεν έχει φτάσει ακόμη η υποδομή FTTH, όπου αυτό είναι εφικτό. Στην κινητή, η υπεροχή μας είναι αναμφισβήτητη. Μέχρι το τέλος της χρονιάς, θα αυξήσουμε την πανελλαδική πληθυσμιακή κάλυψη του 5G σε 80%, και σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη σε σχεδόν 100%. Οι υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας που προσφέρουμε, η αποτελεσματικότητα των εφαρμογών μας και η ευελιξία που παρέχουμε στην εξυπηρέτηση, διατηρούν την ικανοποίηση των πελατών μας σε υψηλά επίπεδα».

Επίσης, ο κ. Τσαμάζ, σε ό,τι αφορά τη συνδρομητική τηλεόραση, επεσήμανε την ενίσχυση του περιεχομένου της COSMOTE TV και περαιτέρω τις υπηρεσίες Over-the-Top (OTT). Συνεχίζουμε, πρόσθεσε, να στηρίζουμε τον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας, της κοινωνίας και των επιχειρήσεων, υλοποιώντας σημαντικά έργα ICT. Η τεχνογνωσία και η εμπειρία του ΟΤΕ σε αυτό τον τομέα, τον καθιστούν συνεργάτη επιλογής για έργα του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (RRF). Ωστόσο όμως, πέρα από την ανάπτυξη κι εξέλιξη των υπηρεσιών ο Οργανισμός θα συνεχίσει και τον εσωτερικό του μετασχηματισμό, όπως σημείωσε ο κ. Τσαμάζ.

«Για να κάνουμε πράξη το όραμά μας, να είμαστε ο κορυφαίος πάροχος ψηφιακών υπηρεσιών στη χώρα, πρέπει να συνεχίσουμε να αλλάζουμε, μετασχηματίζοντας το επιχειρησιακό μας μοντέλο. Έχουμε σημειώσει τεράστια πρόοδο μέχρι σήμερα, μετατρέποντας τον Όμιλο σε έναν ευέλικτο οργανισμό, ανοιχτό στις νέες τεχνολογίες, στελεχωμένο με νέους ανθρώπους με γνώσεις και όρεξη, με τους οποίους εξελισσόμαστε μαζί. Έχουμε όμως ακόμη πολύ δρόμο να διανύσουμε» τόνισε χαρακτηριστικά.

Αναφέρθηκε ακόμη στη βιώσιμη ανάπτυξη που διέπει τη δραστηριότητα της εταιρείας σε όλη την αλυσίδα αξίας. «Το 2021 πέτυχε όλους τους περιβαλλοντικούς στόχους και έχει θέσει φιλόδοξους στόχους για τα επόμενα χρόνια, με στόχο την αποδοτική χρήση των πόρων και τον περιορισμό της κλιματικής αλλαγής», σημείωσε ο πρόεδρος Μιχάλης Τσαμάζ.

Επίσης, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του «σε όλους τους ανθρώπους μας που εργάζονται με πάθος, ενθουσιασμό και αφοσίωση, για να χτίσουν έναν ισχυρό ΟΤΕ για τον 21ο αιώνα, σε πείσμα των καιρών και παρά τις αυξανόμενες προκλήσεις».

Κλείνοντας. δήλωσε πως ο όμιλος είναι έτοιμος για τις προκλήσεις που βρίσκονται μπροστά. «Είμαστε πεπεισμένοι ότι η στρατηγική που εφαρμόζουμε είναι η καλύτερη για τους πελάτες μας και τις αγορές που δραστηριοποιούμαστε, για τους ανθρώπους μας και τους συνεργάτες μας, αλλά και για τους επενδυτές που μας εμπιστεύονται. Κοιτώντας μπροστά, θα συνεχίσουμε με το ίδιο πάθος, πίστη και δέσμευση, να φτιάχνουμε έναν κόσμο καλύτερο για όλους» είπε χαρακτηριστικά.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

OTE, Cosmote
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΟΤΕ: Έκτακτη οικονομική ενίσχυση ύψους 6,2 εκατ. στους εργαζομένους

Επιπλέον οι νέες τριετείς Επιχειρησιακές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας θα αποφέρουν επιπλέον οφέλη στους εργαζομένους, με τον όμιλο να σημειώνει πως βάζουν τις βάσεις ενός σύγχρονου πλαισίου αμοιβών και παροχών.
OTE, Cosmote
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Εντείνεται η μάχη στα δεδομένα κινητής, διπλασιάζει τα πακέτα η Cosmote

Η Cosmote συνεχίζει την ολομέτωπη επίθεση της στην αγορά εντείνοντας τον ανταγωνισμό στην αγορά για τα δεδομένα κινητής προσφέροντας διπλάσια πακέτα στους συνδρομητές του Cosmote Neo με την ίδια τιμή.