ΓΔ: 903.97 -2.00% Τζίρος: 85.40 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Premia Properties
Φωτο: Premia Properties

Premia Properties: Εξαγοράζει τις εγκαταστάσεις των Εκπαιδευτηρίων Δούκα

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στο πλαίσιο της συνεργασίας τα επόμενα χρόνια θα εξεταστούν βελτιώσεις καθώς και περιβαλλοντικές αναβαθμίσεις των υφιστάμενων κτιρίων και υποδομών.

Συμφωνία συνεργασίας υπέγραψαν η Premia Properties με τα Εκπαιδευτήρια Δούκα. Η συμφωνία προβλέπει ότι η Premia θα αποκτήσει τις εγκαταστάσεις των εκπαιδευτηρίων στο Μαρούσι Αττικής με παράλληλη μακροχρόνια δεκαπενταετή μίσθωση, με δικαίωμα επαναγοράς και χρήσης από τα Εκπαιδευτήρια Δούκα.

Στα ακίνητα περιλαμβάνονται σχολικά κτίρια, αθλητικές και πολιτιστικές εγκαταστάσεις 23.114 τετραγωνικών μέτρων σε οικόπεδα 26,6 στρεμμάτων.  Σημειώνεται ότι η αρχική επένδυση για την Premia ανέρχεται σε 20 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στο πλαίσιο της συνεργασίας τα επόμενα χρόνια θα εξεταστούν βελτιώσεις καθώς και περιβαλλοντικές αναβαθμίσεις των υφιστάμενων κτιρίων και υποδομών. Με αυτόν τον τρόπο ενδυναμώνονται οι προϋποθέσεις υλοποίησης του οράματος και των στόχων του σχολείου καθώς θα επικεντρωθεί απρόσκοπτα στο εκπαιδευτικό του έργο και στην περαιτέρω εξέλιξη της παιδαγωγικής προσφοράς του. Η συμφωνία αποτελεί την έναρξη για νέες συνεργασίες στρατηγικών επενδύσεων στον χώρο της εκπαίδευσης μέσω της συνεργασίας των δύο μερών.

Η εταιρεία DBC Diadikasia SA ενήργησε ως χρηματoοικονομικός σύμβουλος για τη συναλλαγή

Ο Ηλίας Γεωργιάδης πρόεδρος της Premia Properties & διευθύνων σύμβουλος της Sterner Stenhus Holding δήλωσε: «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος για την συνεργασία μας με τα Εκπαιδευτήρια Δούκα, έναν από τους πιο σημαντικούς εκπαιδευτικούς οργανισμούς της χώρας. Μέσω της σύμπραξης των δυνάμεών μας δημιουργούνται δυνατότητες και για καινούργιες επενδύσεις στον χώρο της εκπαίδευσης. Η συγκεκριμένη συμφωνία εντάσσεται στα πλαίσια της στρατηγικής μας για επενδύσεις σε κτίρια κοινωνικού χαρακτήρα η οποία είχε ξεκινήσει με την απόκτηση της διαχείρισης 10 σχολείων στην Αττική μέσω προγράμματος ΣΔΙΤ. Αποτελεί επίσης και μια ευκαιρία για την μεταφορά της εμπειρίας μας από αντίστοιχες επενδύσεις της Sterner Stenhus στην Σουηδία».

Ο Κωνσταντίνος Δούκας, διευθύνων σύμβουλος των Εκπαιδευτηρίων Δούκα δήλωσε: «Είμαστε ευτυχείς για την συνεργασία με την Premia Properties μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες στον χώρο των επενδύσεων ακινήτων στην Ελλάδα, η οποία παρόλο ότι είχε διάφορες προτάσεις συνεργασιών στον χώρο της Ιδιωτικής Εκπαίδευσης επέλεξε να συνεργαστεί με τα Εκπαιδευτήρια Δούκα πιστεύοντας στις Αρχές που το σχολείο εκπέμπει 105 χρόνια τώρα και παράλληλα εμπιστευόμενη πλήρως την διοίκηση του σχολείου και το όραμα που αυτή έχει για το μέλλον του εκπαιδευτικού μας οργανισμού. Μέσα από την συνεργασία μας δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για περαιτέρω ανάπτυξη στο χώρο της εκπαίδευσης».

Ο Κωνσταντίνος Μαρκάζος, Διευθύνων Σύμβουλος της Premia Properties δήλωσε: «Η Premia συνεχίζει την υλοποίηση του επενδυτικού της προγράμματος με ακίνητα τα οποία εντάσσονται στους στρατηγικούς κλάδους ενδιαφέροντός της όπως ο χώρος της εκπαίδευσης. Μέσω της μακροχρόνιας μίσθωσης με μια υγιή και αναπτυσσόμενη εταιρεία όπως τα Εκπαιδευτήρια Δούκα εμπλουτίζεται το χαρτοφυλάκιό μας με υψηλής ποιότητας κτίρια και παράλληλα αποκτάμε ένα πολύ σημαντικό συνεργάτη στον χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Premia Properties
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Premia Properties: Υπερδιπλασιασμό στα EBIDTA το 9μηνο του 2022

Η εταιρεία ανακοίνωσε υψηλά συνολικά ταμειακά διαθέσιμα ύψους 75,8 εκατ. ευρώ και υγιής χρηματοοικονομική διάρθρωση με την Καθαρή Θέση του Ομίλου να διαμορφώνεται σε 134,6 εκ. και τον καθαρό δανεισμό σε 95,1 εκ..
Premia Properties
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Premia Properties: Αύξηση των εσόδων και διεύρυνση του χαρτοφυλακίου ακινήτων

Τα EBITDA του Ομίλου ανήλθαν σε 9,5 εκ. έναντι 3,6 εκ. την αντίστοιχη περίοδο 2021 με την αύξηση να οφείλεται τόσο στα αυξημένα κέρδη από αναπροσαρμογή επενδύσεων σε ακίνητα σε εύλογη αξία.
leroy merlin
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Συμφωνία Premia με Leroy Merlin για κατασκευή dark store στη Θεσσαλονίκη

Ο νέος χώρος αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον Ιανουάριο του 2023 και θα έχει στόχο να εξυπηρετεί τις ανάγκες των καταστημάτων της Leroy Merlin στην περιοχή. Στα 130.000 ευρώ τα έσοδα από τα ετήσια μισθώματα για την Premia.