ΓΔ: 875.47 1.86% Τζίρος: 38.12 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
alpha bamk
Φώτο: Alpha Bank

Τι σημειώνουν για τα αποτελέσματα του α’ τριμήνου της Alpha Bank δέκα οίκοι

Οι αναλυτές κάνουν ειδική μνεία στο ύψος των νέων εκταμιεύσεων και την καθαρή πιστωτική επέκταση της τράπεζας που παραμένει για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο στα υψηλότερα επίπεδα της αγοράς.

Με θετικά σχόλια και ενθουσιώδεις τίτλους στις πρόσφατες εκθέσεις τους υποδέχθηκαν οι επενδυτικοί οίκοι τα αποτελέσματα α’ τριμήνου της Alpha Bank, η οποία κατέγραψε σημαντικά βελτιωμένη κερδοφορία και ποιότητα κερδών, διατηρώντας παράλληλα ισχυρή την κεφαλαιακή της θέση. 

Οι αναλυτές κάνουν ειδική μνεία στο ύψος των νέων εκταμιεύσεων και την καθαρή πιστωτική επέκταση της τράπεζας, η οποία παραμένει για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο στα υψηλότερα επίπεδα της αγοράς. Ακόμη, σχολιάζουν θετικά τα αυξημένα έσοδα από προμήθειες, ενώ τονίζουν ότι οι καλές αυτές επιδόσεις θα οδηγήσουν σε διανομή μερισμάτων.

Ειδικότερα:

H Goldman Sachs αξιολογεί τα αποτελέσματα ως πολύ θετικά για την τιμή της μετοχής και προτείνει αγορά μετοχής με στόχο τα 1,74 ευρώ, ενώ προβλέπει επίσης ότι η απόδοση κερδοφορίας θα αυξηθεί στο 6,4% φέτος. Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται από τον οίκο και στη μεγάλη αύξηση των επιχειρηματικών δανείων και την καθαρή πιστωτική επέκταση 1 δισ. ευρώ που συγκρίνεται με την εκτιμώμενη των 2,2 δισ. ευρώ για όλο το έτος. 

Η JP Morgan κάνει επίσης λόγο για ισχυρή πιστωτική επέκταση, χαμηλές προβλέψεις και ισχυρά αποτελέσματα στο σύνολό τους, ενώ προτείνει αυξημένες θέσεις (overweight) στη μετοχή, με τιμή στόχο το 1,5 ευρώ. Όπως αναφέρεται στην έκθεση “τα καθαρά κέρδη Ευρώ 125 εκατ. του α’ τριμήνου ήταν σημαντικά υψηλότερα από τις προβλέψεις του οίκου που περίμενε κέρδη από 47-58 εκατ. ευρώ”.

Η Deutsche Bank αναφέρει ότι η Alpha Bank κατέγραψε ισχυρή δυναμική τους πρώτους μήνες του 2022, ενώ η Morgan Stanley αναφέρει ότι η οργανική κερδοφορία ήταν σύμφωνα με τις εκτιμήσεις και ότι η Τράπεζα κατέγραψε υψηλότερη κερδοφορία σε σχέση την αναμενόμενη. Η Mediobanca χαρακτηρίζει το α’ τρίμηνο της Alpha Bank ως μία καλή αρχή με νέες εκταμιεύσεις δανείων που ενισχύουν τα Καθαρό Έσοδο Τόκων και τα έσοδα από προμήθειες, ενώ τονίζει και την ισχυρή κεφαλαιακή της θέση.

Για τη Citi, η κερδοφορία ανήλθε σε επίπεδα υψηλότερα των αναμενόμενων λόγω των εσόδων από προμήθειες και της σημαντικής αποκλιμάκωσης των προβλέψεων, ενώ οι αναλυτές της Wood & Co χαρακτηρίζουν ως ισχυρά τα αποτελέσματα του α’ τριμήνου 2022 και σημειώνουν ότι η Τράπεζα βρίσκεται σε τροχιά να επιτύχει ή ακόμα και να υπερβεί τους στόχους του έτους.

Τέλος, οι ελληνικοί επενδυτικοί οίκοι ΑΧΙΑ, Pantelakis και NBG securities κάνουν λόγο για επίτευξη σημαντικής προόδου που υπερέβη τις εκτιμήσεις και επιβεβαιώνουν το θετικό outlook για το 2022, ως μία πολύ καλή βάση για τη διανομή μερίσματος.
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Έμφαση στη στήριξη των τουριστικών επιχειρήσεων από την Alpha Bank

Μεταξύ άλλων η τράπεζα δίνει έμφαση στην προώθηση της νέας υπηρεσίας Alpha Smart Hospitality που απευθύνεται σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, μικρές και‭ ‬μεσαίες,‭ ‬‬που‭ ‬‬ενδιαφέρονται‭ να‭ ‬‬υλοποιήσουν‭ ‬επενδύσεις.
Alpha Bank
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πρώτη η Alpha Bank σε μερίδιο αγοράς στα επιχειρηματικά δάνεια

Εκταμιεύσεις ύψους 1,9 δισ. το β΄ τρίμηνο του έτους, με έμφαση στο εμπόριο, τη μεταποίηση, τον τουρισμό και τις υποδομές. Στο 26,6% το μερίδιο αγοράς. Β. Ψάλτης: «Με βιώσιμο τρόπο η αύξηση του χαρτοφυλακίου δανείων.
psaltis-alpha
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ισχυρές επιδόσεις για την Alpha Bank με ατού τα δάνεια σε επιχειρήσεις

Αισιοδοξία για τη διανομή μερίσματος τη χρήση του 2023. Σε μονοψήφιο επίπεδο ο δείκτης NPEs με μείωση «κόκκινων« δανείων κατά -89% από το 2017. Τι είπε ο Β. Ψάλτης για την οικονομία και τις προοπτικές της τράπεζας.
psaltis-alpha
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Β. Ψάλτης: Ανάπτυξη με ισχυρή πιστωτική επέκταση, μονοψήφιος δείκτης NPEs

Ο διευθύνων σύμβουλος της Alpha Bank μιλώντας στη ΓΣ των μετόχων σημείωσε ότι η επίτευξη του στόχου για μονοψήφιο δείκτη NPEs έγινε 6 μήνες νωρίτερα ενώ προέβλεψε υπερδιπλασιασμό καθαρής πιστωτικής επέκτασης την εφετινή χρονιά.